Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Komposztálják a karácsonyfákat

A karácsonyi ünnepek elmúltával idén is elszállítják a kidobott fenyőfákat, amelyekből komposzt lesz.
Az elmúlt évhez hasonlóan a Jereván-, a József Attila, valamint az Ibolya-lakótelepen a városüzemeltetési kft. munkatársai végzik a kidobott fenyőfák összegyűjtését. Ezeken a helyeken mobil komposztálóval darálják le a fenyőket, amelyekből komposzt lesz.

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. folyamatosan szállítja el a kukák mellé kitett fákat. Kosztka László ügyvezető igazgató a Kisalföldnek elmondta, a pluszszolgáltatás ingyenes. Sopronban körülbelül húszezer fenyőfát vásároltak az elmúlt karácsonyra. Ennek a jelentős mennyiségű fának a feldolgozását kell majd megoldani az elkövetkező hetekben.

– Az általános tapasztalat az, hogy vízkereszt után jelennek meg tömegesen az utcán a fenyőfák – tette hozzá az ügyvezető igazgató. – Az addig hátralévő időben a rendes hulladékszállítással egy időben visszük el a fákat. Igaz, találkoztunk olyan esettel is, amikor már december 24-én az utcán volt a fa. A begyűjtött fenyőket egyébként ledaráljuk. A komposztot a Harkai úti hulladéklerakó takarására használjuk majd fel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újévi tűz Zsirán, sérültekkel

Zsirán az új év hajnalán tűz ütött ki egy családi ház pincéjében. Egy fiatalembert súlyos, egy lányt könnyebb égési sérülésekkel szállítottak a mentők a kórházba. – Hajnali három óra tájban kaptam az értesítést: rendőrök, tűzoltók és mentők állnak a házamnál. Azonnal hazasiettem kőszegi munkahelyemről, hiszen tudtam, odahaza csak a lányom van a barátjával – meséli a ház tulajdonosa. Tovább olvasom