Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Komplex fürdőt terveznek

A közeli és a távolabbi településekről évről évre sokan látogatták a Petőházán lévő medencéket.
A közeli és a távolabbi településekről évről évre sokan látogatták a Petőházán lévő medencéket. A hírt, miszerint az átépítések és a nagyszabású beruházás miatt ebben az évben nem nyit ki a strand, rosszul fogadták a fürdőzni vágyók. A tervezett munkák megkezdésére azonban még várni kell, ahhoz a pályázati dokumentumok kiegészítésére van szükség.

– Addig nem kezdenek bele az építkezésbe, átalakításba, amíg a szükséges papírok rendben nem lesznek. A Magyar Fejlesztési Bank kiegészítéseket, pontosításokat kért a beruházótól, jelenleg ezek pótlása történik. A múlt héten tartottunk megbeszélést, most úgy tűnik, egy hónap múlva sikerül pótolni a még hiányzó adatokat – mondja Módos János, Petőháza polgármestere.

– Az idei nyáron az is akadályozta a strand működtetését, hogy a gyógymedence áramlástechnikai felújítását még a nyitás előtt el kellett volna végezni. Egy strandszezon előkészítése ötmillió forintba kerül. A tervezett munkálatok miatt erre nem szeretett volna áldozni a beruházó, annál is inkább, mert a meteorológiai előrejelzések szerint ez a nyár gazdaságtalannak ígérkezett – tette hozzá a polgármester.

A Petőházára vágyók jövőre már egészen biztosan élvezhetik a strandot, a többi megvalósítandó beruházástól függetlenül a medencék megnyitnak a következő szezonban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzifahiányra számítanak

Még csak július közepe van, de Sopronban mind többen szerzik be már most a téli tüzelőanyagot. A sietség oka a tervezett energiaár- emelésekben keresendő. Ekkora rohamra a kereskedők sem számítottak. A megkérdezett Tüzép-vezetők véleménye szerint erős kereslet uralkodik a tűzifapiacon. Kevés van ugyanis az akácból, tölgyből, gyertyánból. Tovább olvasom