Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Komplex felújítás és rehabilitáció Fertődön

Négymilliárd forintból a fertődi Esterházy-kastély teljes felújításáról és Fertőd belvárosának rehabilitációjáról döntött a Regionális Fejlesztési Tanács (RFT). A kormánydöntés júliusra várható, 2008-ban megkezdődhet a munka.
Mint arról lapunkban már beszámoltunk (Fejlesztés pályázat nélkül, 2007. június 14.), a Regionális Fejlesztési Tanács döntése értelmében négymilliárd forintból alakítanák át Fertőd belvárosát, valamint újjá-
építenék az Esterházy-kastély környékét. A részletekről Szentkuti Károly, az SZDSZ megyei elnöke, dr. Mohos Antal, az RFT tagja és Horváth Zoltán önkormányzati képviselő tájékoztatott. – A kormány várhatóan júliusban hagyja jóvá a város rehabilitációjának tervét – mondta el Szentkuti Károly. – Ez nemcsak a kastély felújítását foglalja majd magában, de egy új, korszerű fogadóépület megépítését, a közlekedési rendszer átalakítását és más, az idegenforgalom szempontjából előnyös beruházások kivitelezését. A városrehabilitáció keretében új, magasabb kategóriás szálláshely is épül és a polgármesteri hivatal más épületbe költözik. A részletekről már tárgyaltunk Varga Kálmánnal, a MÁG igazgatójával.

– Amennyiben a  kormány rábólint a tervekre, a kastély évi 150 ezer látogatója helyett akár 350 ezerre is nőhet a vendégek száma és a szálláshelyek forgalma is hasonló mértékben változhat – tette hozzá Horváth Zoltán. – A pályázat önrésze 400 millió forint, ebből 250 milliót biztosít a MÁG, a fennmaradót pedig a városi és megyei önkormányzatnak közösen kell fedeznie. Szeretnénk kihasználni a lehetőséget, hogy 2008-ban valóban elkezdődhessen a kivitelezés.
Szentkuti Károly azt is elmondta, az SZDSZ megyei választmánya Fertődön tartotta választmányi ülését, ahol szintén kiemelt témaként kezelték a városrehabilitációs programot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók: kárelhárítás a vihar után

Kilencszer riasztották a soproni tűzoltókat a térségünk felett átvonult vihar miatt. Sopronban a legtöbb esetben sárban megsüllyedt autók, leszakadt faágak és légvezetékek adtak munkát a kármentőknek. Tovább olvasom