Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Komornoki László: Olcsóbb az automata öntözőrendszer

Sopron - „A Közút nem végzi a körforgalmak virágosítását, sem öntözését, ezen feladatokat a holding vállalta át. Az automata öntözőrendszer kiépítése olcsóbb, mint az élőmunka” – fogalmazott Komornoki László.
Hat soproni körforgalom virágosítását és automata öntözőrendszerének kialakítását végezte el a Sopron holding, pedig ezek a Magyar Közút feladatai lennének – fogalmazott tegnap tartott sajtótájékoztatóján Komornoki László, a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója. – Az élőmunka költségesebb, mint az automata öntözőrendszer telepítése és működtetése, ezért rendelt a holding egy soproni és egy peresztegi vállalkozástól ilyen eszközöket. Ezenfelül parkosítást is végzünk az adott területeken, ami összesen – bruttó – hétmillió forintba került.

Mágel Ágost (Fidesz) hozzátette, Kalmár István ne beszéljen mutyizásról, hiszen a holding a legkedvezőbb beérkezett ajánlatot választotta. A képviselő a sárdobálás abbahagyására szólította fel szocialista képviselőtársait, miközben felelevenítette az előző ciklus szerinte mutyizós eseményeit.

Olvasóink írták

 • 7. joco1 2008. június 18. 14:38
  „Méltó választ adtak, mint ovi első uralkodása idején.És ez várható a második ovi éra alatt is.Most még vannak "Nagy Tamások" kik küzdenek az iagzság megismerésért, de mi lesz késöbb?"egynő" a szobor már szerintem kész, ott áll az arcus-ban.Különben is azért támad az embernek olyan érzése, hogy megint "umbuldáznak", mert válaszukban nincs érv/adat.ill .senki nem mondta azt, hogy Uraim/Hölgyeim az "öntözéssel" kapcsolatos iratok a polgármesteri hivatal .. sz. irodájában megtekinthető, na jó Nekünk-prosztoknak ne- de egy-egy ellenzéki képviselönek megmutathattnák.És kész nincs azt embereknek "hátsogondolata"az ügyről”
 • 6. Soproni Polgár 2008. június 15. 20:31
  „Igen vannak és voltak a korábbiakban is "érdekes" önkormányzati képviselők Sopronban.

  Nem véletlen, hogy ez a város itt tart ahol van!”
 • 5. egynő 2008. június 15. 13:22
  „Bizony nehéz dolog a hatalom. Úgy tűnik sokan azt gondolják, a győztes mindent visz, pedig a sokat emlegetett erkölcs valami egészen másról szól. A két megszólaló közötti intelligencia különbség jól érezhető: míg Komornoki ügyesen kikerüli a lényeget, a pökhendi Mágel kérkedik a butasággal. Ez persze nem meglepő, elég ha valaki nézte párszor a közgyűlési megszólalásait. Kedves FIDESZ, nem ciki egy ilyen ember a soraikban? Ja, 1 méternél közelebb ne merészkedjünk hozzá.
  Tudom persze, hogy nem jól látom a dolgokat, hiszen jogszerű lenne szobrot állítani Orbán Viktornak persze mellé azonnal Molnár Ágnesnek is, meg jogszerű volt Firtl könyve is, meg jogszerű hülyét csinálni egy egész városból a megfelelő engedélyek birtokában.”
 • 4. intel 2008. június 15. 04:27
  „Most jöttem meg, az eső esett, nem is kevés, az öntőző meg ment:)
  Csak kirohad minden:)
  Ez káosz ami itt folyik...”
 • 3. Magyar Állampolgár 2008. június 14. 09:30
  „creat!

  IGEN A CIKK TOTÁLIS MELLÉBESZÉLÉS!

  NEM TÁMASZTJA ALÁ AZ ELJÁRÁS TISZTASÁGÁT, JOGSZERŰSÉGÉT, HOGY A KÉZI MUNKA DRÁGÁBB?

  FOLYIK MINDEN OLDALRÓL és MINDEN SZINTEN EBBEN AZ ORSZÁGBAN A "PARASZT VAKÍTÁS"!

  S MÉG MINDIG VANNAK AKIK "VVEŐK ERRE"!”
 • 2. Soproni Lakos I. 2008. június 14. 09:26
  „A Holding a beérkezett legkedvezőbb pályázatot választotta.

  A kérdés csak az, hogy kiknek adtak, milyen széles körnek adtak lehetőséget a részvételre a pályázaton - ha egyáltalán pályzatnak lehet nevezni, amit tartottak az ügyben.”
 • 1. creat 2008. június 14. 06:34
  „Komornoki úr! Azt hiszem, a korábbi cikkekben senki sem kérdőjelezte meg, hogy kell e az öntözőrendszer, senki nem arról beszélt, hogy drágább lenne, mint naponta kocsival odahordani a vizet. Az eljárás mikéntjét feszegették. De erre most sem érkezett érdemi cáfolat.
  Ez megint a mellébeszélés magas iskolája!!!! Miért csodélkozunk, hogy ilyen reakciók után joggal vagy jog nélkül elindul a fantáziája a mutyizásról , a korrupcióról?
  És akkor erre még Mágel úr is kontráz. És semmivel többet nem tesz az ügyhöz, mint a Komornoki úr.
  Pedig hát szerintem nagyon egyszerű lenne az ügy. Elő a jegyzőkönyvekkel, szerződésekkel! Ki mikor hol hogyan hirdette meg a tárgyi témát. Ki mikor hol miért döntött úgy ahogy. Ki mikor hol hogyan mennyiért vállalta , és mennyiért számlázta ki.
  Szerintem ez nem jelentene 8, 10 papírnál többet. És akkor nem kellene napokon keresztül a sajtóban üzengetni és feltehetően a lakosság is tisztán látna. Tán még pártállástól függetlenül az ellentétet sem szítaná senki.
  Amig a zavar és a bizonytalanság fenntartása az érdeke egyik vay másik, vagy az összes félnek, addig szinpátiára ne számítsanak!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedszázadot ünnepelt a Hotel Lövér

Sopron - Negyedszázados fennállását ünnepli a napokban a Lövér szálloda. Sándorfi Róbert igazgató,… Tovább olvasom