Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Költségvetési felügyelőt kapott a Nyugat-magyarországi Egyetem

Két egyetemhez és egy hivatalhoz költségvetési főfelügyelőt, míg három másik egyetemhez és egy intézethez költségvetési felügyelőt rendelt ki azonnali hatállyal a kormány - az erről intézkedő határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Költségvetési főfelügyelőket rendelt ki a kormány a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalához, a Budapesti Corvinus Egyetemhez és a Pécsi Tudományegyetemhez.

Költségvetési felügyelőt kapott a Nyugat-magyarországi Egyetem, a Károly Róbert Főiskola, a Szolnoki Főiskola, továbbá az Országos Idegtudományi Intézet.

Az államháztartási törvény tavaly augusztustól hatályos módosítása teszi lehetővé a költségvetési főfelügyelők és felügyelők kirendelését. Ilyen felügyelőket kirendelni a központi költségvetési fejezetekhez, a fejezetekhez tartozó költségvetési szervekhez, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjaihoz és az elkülönített állami pénzalapokhoz lehet. Ennek célja az intézmény költségvetése és költségvetés-politika összhangjának, illetve a takarékos, szabályszerű működésnek a megteremtése.

Olvasóink írták

 • 5. vlajos43@gmail.com 2011. április 16. 16:59
  „Remélem, a sok milliárdos PPP-s beruházás önrészére a következő 20 évre is meglesz a fedezet.Érdekelne hogy az Erzsébet kertben lévő csodálatos "szobor" hány millióba került. Az biztos ,hogy a Baross úti kollégium szigetelése egyetlen dűbel nélkül leereszkedett.Vajh ki volt a műszaki ellenőr?”
 • 4. Majsztró 2011. április 16. 14:50
  „eggyel több vagy kevesebb ingyenélő már nem oszt, nem szoroz...”
 • 3. molten13 2011. április 15. 22:15
  „Csak a piszkálódás kedvéért: a felügyelő mennyiért ügyel a rendre? A bére az Egyetem költségvetését terheli, vagy ajándék? Kinek a kije szakértőkém, mert úgy látom pártunk és kormányunk újabb beosztást talált a haveroknak?
  és tényleg már csak a zsebekben szeretnék turkálni: mindez mibe kerül? Mennyi idő alatt térül meg a befektetés?”
 • 2. ujidok 2011. április 14. 21:52
  „Gondolom itt egy újabb átalakítást fognak majd megvalósítani talán az oktatás reformokban.
  Nem feltételezem, de akár szakokat szüntethetnek meg, persze a cél, egyértelmű a takarékoskodás!”
 • 1. pusz 2011. április 14. 13:07
  „Ha én,mint mezei "pógár" nem szabályszerüen működök,akkor megbüntetnek.Tessék mondani,hogy tudnám azt elérni,hogy szabályszerütlen működésem esetén büntetés helyett felügyeletet kapjak,ami vagy aki visszasegít a szabályszerű működés útjára?
  És mégvalami: én még emlékszem a sok-sok NYME-PPP-dicshimnuszra.Kiváncsian várom rektor úr jelenlegi,"felügyelt" PPP-interpretációját.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közlekedés: Szigorúbb, vagy megengedőbb legyen a szabályozás?

Amióta bevezették a lakott területen belül a 50 km/óra megengedett legnagyobb sebességet, jelentősen… Tovább olvasom