Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Kollégium katolikus fiataloknak

Sopron - A Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatóinak kínál lakhatási lehetőséget a katolikus egyház. A kollégiumi jelentkezéshez lelkipásztori ajánlás szükséges. A szállás mellett szellemi gyarapodást is ígérnek.
Hatvankét keresztény szellemiségű soproni egyetemista számára alakítottak ki szállást Sopronban. A Szent Pál Katolikus Szakkollégium szeptemberben nyitja meg kapuit, ide minden olyan hallgatót várnak, aki a Nyugat-magyarországi Egyetem soproni karain tanul. Eddig 24 hely már elkelt a 62 fős kollégiumban, ahová elsősorban, de nem kizárólag, katolikus fiatalokat várnak. A jelentkezéshez lelkipásztori ajánlás és a jelentkezési lap kitöltése szükséges.

A szakkollégiumban egyedi tanulmányi rendet alakítanak majd ki, ahol a tanulók havonta 1–2 kurzuson is részt vesznek majd. Itt a tudomány és a vallás kapcsolatáról hallhatnak előadásokat, de közös kirándulásokra, önképzésre is lehetőséget kapnak a hitüket gyakorló kollégisták. A Szent György u. 7. szám alatt kialakított, felújított háromszintes épületbe még várják a jelentkezőket. A 2 ágyas, fürdőszobás szobákért átlagos kollé-
giumi árat kérnek.


Olvasóink írták

 • 13. hegetam 2008. augusztus 07. 21:01
  „bocs, lusta voltam végigolvasni az összes hozzászólást, de én kifejezetten örülök, hogy a papi ajánlás szükséges a bekerüléshez. egyházi középiskolába jártam és láttam az osztálytársaimon hoyg vannak olyanok akik nem oda valók. felvették, mert volt ajánlása (valahonnan szerzett) de köze nem volt a valláshoz, és szétbombázta az amugy kezdő vallásossággal rendelkezők buzgóságát. nálunk is hánytak ki az egyházmegyei koliból embereket, és azt hiszem teljesen jogosan. aki nem tudja kontrolálni magát az nem oda való. további mivel kifejezetten az egyetemhez kapcsolódik ez azt jelenti hogy a LUKban, VUKban RKban és UKban több hely marad. számomra egyértelművé vált, hogy ide jelentkezek.
  ui.: a volt filozófia tanárom anno a Kókát is tanította, és azt mondta hogy nagyon okos és rendes gyerek volt. miért ne járathatná a baloldal a gyerekét egyházi suliba / koliba?!

  12! ha te nem tartozol egyik felekezethez sem az te a dolgod, de ne szidd azokat akik elkötelezték magukat egyik vagy másik "oldalon". megjegyzem ha kicsit olvasgatnál a témában (amit kétlek) akkor ismernéd azokat az eseményeket amikor a "tudósok" be akarják bizonyítani hogy Isten nem létezik, és végül mégis oda jukadtak ki hogy Isten (vagy Jahve, vagy nevezd ahogy akarod..) nélkül nem jöhetett volna létre a világ!
  "Isten meghalt!" -aláírás: Nietzche
  ""Nietzche meghalt!" - aláírás: Isten”
 • 12. matriné 2008. július 26. 05:11
  „Büdös vallásosok! Szektások!!”
 • 11. ERKDP 2008. július 20. 19:47
  „Na, drága újtöbbséges-közhelyes, huszadik nevén úszító József is idetalált!
  Az állami támogatás azért jár, mert Magyarországon van a szakkollégium, magyar államplogároknak, akik jelen esteben katolikusok, protestánsok, "kiválogatottak", de ettől még magyar állampolgárok. Ennyi. Ezért jár az állami támogatás nekik is, mint azoknak is, akik állami/önkormányzati intézménybe járnak. Az meg ne zavarja már legyen oly kedves, hogy az egyház ezt kiegészíti még pluszban! Nem kötelező oda járni, az Ön unokája nem fog, ha Önöknek úgy tetszik. De aki oda akar, azt ne pfújjolja burkoltan! Az államnak kötelessége ugyanúgy támogatni azon diákokat/hallgatókat is, akik egyházi fenntartású intézményben tanulnak. NIncs semmiféle "plusz", épp néhány hete mondta ki az Állami Számvevőszék. Bár lehet, hogy ezt az intézményt a sok kisalföldonline-os okoskodó demokráciaszakértőnk nem is ismeri...”
 • 10. c1 2008. július 18. 19:04
  „6
  Eszedre értem, ha voltis valaha.
  Soproni létedre már rég kerestem volna az Idegosztát"J"-t, mivel van!”
 • 9. /joco1 2008. július 18. 17:09
  „7-es és milyen pénzböl.?és milyen szakkolégium? van itt egyházi föiskola vagy egyetem?"A többit nem irom le mégegyszer"”
 • 8. Tancs Kaszabell 2008. július 18. 17:08
  „Akkor elmondanám,hogy minden "hozzászóló" is megértse.
  Az üzemeltetés költségeihez valószínűleg az állam is hozzájárul.
  Így szerintem egyértelmű ,hogy nem csak katolikus szellemiségű diákok lakhatnak ebben a kollégiumban.Némi averziót érzek az ateista fiatalokkal szemben! Nézzünk utánna kedves levelezőtársaim szeptemberben ,milyenek lettek a kialakult arányok.Egyetemi városunkban a lakhatási körülmények ezáltal JAVULTAK.
  Örülnünk kellene és mit teszünk BÉKÉTLENKEDÜNK !!”
 • 7. Hozzászóló 2008. július 18. 09:59
  „Akkor elmondanám, hogy joco1 is megértse. A beruházást az egyházmegye finanszírozta. A többit nem írom le mégegyszer, szerintem egyértelmű. Ez egy katolikus szakkollégium, miért járnának oda mások?”
 • 6. /joco1 2008. július 17. 20:02
  „c1 maga tényleg ennyire hüly(j)e ? Drusza kettőm: a kollégiumba- a cikk szerint-" lekipásztori ajánlás szükséges" tudod ez olyan válogatás mikor az egyik egyházi iskola "kitiltotta" azt a hallgatoját ki beismerte hogy homokos, majd biroi itélet alapján kötelezték öket hogy vegyék vissza.(az egyházi iskolában járo szoci gyerekkel mia gond? tán ök nem lehetnek vallásosak?”
 • 5. c1 2008. július 17. 17:35
  „3
  Szegény cigánycsávó vagy!!!!!!!
  Ugyanis társaidra van statisztika de, ha 1 keresztény csinál valamit hány stb stb akkor az "okos-szád" nagy.”
 • 4. joco2 2008. július 17. 17:03
  „"ahová elsősorban, de nem kizárólag, katolikus fiatalokat várnak" Ez számomra azt jelenti, hogy mások is felvételt nyerhetnek. Mivel pedig az állam mellett az egyház is finanszírozza, (ha így van, nem tudom, ) csak természetes, hogy válogatnak. A röhej egyébként az, hogy Kránitz, Biczi is egyházi iskolába (Hunyadi) járatja gyerekét. Ahogy a szocializmusban a káder gyerekek Pannonhalmára jártak. Szerintem ez az érdekes.”
 • 3. /joco1 2008. július 17. 16:13
  „2-es hát nem érted? én azt kérdeztem, hogy ha az államtól is kapnak támogatást miért nem vesznek fel annak arányában nem papos ajánlatu diákot.ja és én is láttam tiszta faju keresztény diákot "okádni" keresztény kollégium ablakábol.(fénykép nincs rola)Ja és én ismerek tiszta keresztény bünözöket is. söt M.on a többsége a bünözöknek(80%a ) keresztény. ...”
 • 2. Hozzászóló 2008. július 17. 15:55
  „Kedves joco1!
  Ha én a saját pénzemen felújítok egy évek óta lerobbant állapotban lévő ingatlant, akkor ugyan már miért ne válogathatnám meg, hogy kiket veszek fel? Egy egyházi szakkollégiumban nyilván nem a minden este az ablakból sört hányó alakokat szeretnék elhelyezni, ráadásul egyházi jellegű programok is lesznek. Inkább örüljünk, hogy rendeződött a ház sorsa, kicsit emelve talán a felsőoktatási kollégiumi színvonalat. Egyébként másik oldalról is meg lehet közelíteni a dolgot. Aki ide bebocsátást nyer, annak a helyére mehet más a többi koleszbe.”
 • 1. /joco1 2008. július 17. 15:08
  „érdekes az egyházi iskolákat és intézményeket az állam is támogatja, hát akkor miért ez a kivételezés? legalább a támogatási aránynak megfelelöen vegyenek fel nem lelkipásztori támogatást "élvezö" magyar diákot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frigyes-napi Mulatságok

Fertőrákos - A Fertőrákosi Vendégvárók Egyesülete folytatja a Frigyes-napi Mulatságok hagyományos… Tovább olvasom