Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kölcsönökből, de költözhetnek von Fuchsék

Perelik a biztosítót von Fuchsék, az a soproni család, amelynek júniusban leégett családi háza emelete.


Tönkrementek egy nyári éjszaka alatt. A pedagógus szülők 18 éves fia meditáláshoz használt gyertyalángot, ami egy pillanat alatt lángba borította a tetőteret. Volt biztosításuk, de egy fillért sem kaptak.

Dr. Richard von Fuchs és felesége, Etelka, valamint fiuk azon a júniusi éjszakán a poklok poklát élték át: néhány perc alatt porig égett házuk tetőtere, az oltás során elhasznált víz pedig a földszintet is lakhatatlanná tette. A 72 éves apa, 61 éves felesége és fiuk azóta ismerősöknél lakik, most éppen egy szoba-konyhás lakásban.

Október elején még az elszenesedett tetőtérben a kilátástalan helyzet miatt kétségbeesetten állt a von Fuchs házaspár.
Október elején még az elszenesedett tetőtérben a kilátástalan helyzet miatt kétségbeesetten állt a von Fuchs házaspár.


– Miután a biztosító nem fizetett egy fillért sem, úgy döntöttünk, pert indítunk a társaság ellen. Az igaz, hogy fiunk a meditációhoz gyertyát égetett, de ezt nem tiltja semmi. Az pedig nem igaz, hogy felügyelet nélkül hagyta a lángot – mondja Fuchs Etelka. Októberben még könnyek között mesélte kálváriájukat, most már tud mosolyogni. Néhány hét múlva ugyanis visszaköltözhetnek...

– Úszunk az adósságban, de végre hazaköltözhetünk – áll az asszony az újjávarázsolt tetőtérben. Családtagoktól, barátoktól kapott kölcsönökből fogadhattak mestereket, életkoruk miatt banki hitel szóba sem jöhetett.

– Az összes megtakarításunk, még az életbiztosításunk is ráment a házra, hiszen odalettek a bútoraink, tönkrement a villanyvezeték, még a családi zongorát is ki kellett dobni.

Azóta kölcsönökből tudták újjávarázsolni az emeletet. Fotó: M. D.
Azóta kölcsönökből tudták újjávarázsolni az emeletet. Fotó: M. D.


Ha nem nyerünk a peren, életünk végéig fizethetjük a kölcsönöket, pedig tehermentes volt a ház, most érhettünk volna egy olyan életszakaszba, amikor egész életünk munkáját élvezhettük volna – mondja keserűen von Fuchs Etelka. 
 
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Videón a soproni kilátók, egyedi zenével

Fazekas Ákos nyolc, Sopron és városkörnyéki kilátót videózott le. A filmen hallható összes… Tovább olvasom