Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Kóka János Sopronban járt

Kóka János miniszter Sopronba látogatva kampányolt az SZDSZ képviselöltjelöltje, Kóczán Zoltán mellett.
Kóka János miniszter Sopronba látogatva kampányolt az SZDSZ képviselöltjelöltje, Kóczán Zoltán mellett. Sajtótájékoztatóján önmagával együtt elképzeléseit is bemutatta az új gazdasági és közlekedési miniszter.

– Alig egy hónapja látja el a gazdasági és közlekedési tárca vezetését. Ez idő alatt járt már megyénkben?

– Elfoglaltságaim miatt az irodám és a lakásom közötti úton kívül nem nagyon jártam másfelé. Ezért hivatalos útjaim sorában e soproni az első vidéki látogatás.

– Mivel érkezett a programra?

– Autóval, de éppen tervbe vettem, hogy megpróbálok a lehető leggyakrabban vonattal közlekedni. Kényelmesebb.

– Akkor szembesülhetett a Sopronba vezető utak állapotával. A jövőre elkülönített útfenntartásra, fejlesztésre szánt összegből jut majd ezek felújítására is?

– A közútkezelés, közútfejlesztés és közútkarbantartás költségei az útfejlesztési célelőirányzatban gyűlnek össze. Ez évről évre forráshiányos „intézmény". Kétféle menekülési útvonalunk van: az egyik, hogy igyekszünk az önkormányzati útfejlesztésekre szánt összeget és az állami forrásokat hatékonyabban elkölteni. Másik lehetőségként ott vannak az uniós források. Külön kasszából pedig megvalósulhat a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztése, így az M9-es gyorsforgalmi út kiépülése is, mely Sopront tehermentesíti, a város és a határátkelő közötti szakaszt gyorsabbá teszi. Egy hosszú távú úthálózat-fejlesztési koncepció mentén szeretnénk végigvezetni ezeket a terveket.

– Miniszteri bemutatkozó beszédében úgy fogalmazott: már nemcsak a nemzetet kell sikeressé tenni, hanem a régiókat is. Az osztrák határ mentén mit kell tenni a siker érdekében?

– Nyugat-Dunántúl sikeres, példaértékű régió, mégsem szabad elhanyagolni. Kiváló adottságait, vállalkozói kultúráját, infrastrukturális előnyét még több gazdasági fejlesztéssel kell támogatni. Még több technológiai intenzív beruházással, a dolgozók továbbképzésével, az infrastruktúra javításával igyekszünk elérni, hogy töretlenül folytatódjon az a fejlődés, amin Nyugat-Dunántúl, s azon belül Sopron elindult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt a hatodik gyermek

Az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat szerint élve született az a kislány, aki egy fertőszentmiklósi család hatodik gyermekeként jött a világra, s aki feltehetően ellátatlanság miatt órákon belül meg is halt. A rendőrség segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanújával indított vizsgálatot az édesanya ellen, akit a falubeliek rendes anyának tartanak.  Tovább olvasom