Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Kohóba kerültek a lopott csónakok

A Soproni Rendőrkapitányság kiderítette, kik gyanúsíthatók a Fertő-tavi Nádgazdaság 54 csónakjának ellopásával.
A Kisalföld információi szerint a közel hatmillió forintos kárt okozó bűnügyben villámgyors és eredményes nyomozás zajlott le: a Pantelics András alezredes vezette készenléti alosztálynak csütörtök hajnalban már sikerült kézre keríteni a bűncselekménnyel alaposan gyanúsítható személy bűntársait. Lapunk úgy tudja: a tettest – egy Sopron környéki településen élő kereskedőt – is hamarosan elfogják.

Mint arról a Kisalföld szerdai számában „54 nádszállító csónakot vittek el – Közel hatmillió forintos a kár" címmel beszámolt, ismeretlen tettesek a fertőhomoki és a hidegségi csatornákból ellopták a Fertő-tavi Nádgazdaság speciális csónakparkjának a felét. A vízi eszközök alumíniumból készültek, egyenként hat méter hosszúak és – vasmerevítőkkel együtt – 150 kilósak voltak.

A vasat leszámítva a tolvajok mintegy öt és fél tonna színesfémre tettek szert a csónakok ellopásával. A színesfémpiacon ilyen mennyiségű alumíniumért 1,1–2,7 millió forintot lehet kapni. A részvénytársaság kára azonban közel hatmillió forint.
Információink szerint az 54 csónakból húsz a vitnyédi fémkereskedésben landolt.

– Az illető először négy, majd tizenhat csónakot hozott a telepre, egyenként 7–8 darabra vágva. Azt mondta, bemutatja majd az adásvételi papírokat is – kezdte a történetet F. I. fémkereskedő.

– Először nem fogtam gyanút, hiszen a férfit régebbről látásból ismertem, tudtam, fémekkel is szokott foglalkozni. Amikor megkérdeztem, mégis honnan származnak ezek az alumíniumdarabok, csak annyit mondott: ha lopott lenne, akkor azt nem szállítaná fényes nappal. Ám a második transzportnál is csak ígérte, de nem hozta az adásvételi papírokat. Amikor újabb nyolc csónakot akart telepünkön leadni, akkor már visszautasítottam az üzletet, gyanúsnak tetszett a meséje, hogy ezeket különböző falvakban vásárolta. Egy biztos, korrekten és jóhiszeműen jártam el, a piaci értéket fizettem az alumíniumért, amelyet aztán egy alföldi kohóba szállítottam.

Dr. Reinhoffer Csaba alezredes, a bűnügyi osztály vezetője tájékoztatása szerint az át nem vett nyolc csónak végül egy győri fémkereskedésbe, majd onnan színesfémkohóba került. További huszonhat csónak sorsa csak a tettes elfogása után tisztázható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres kampányok

Sopronban békés, majdnemhogy példaértékű kampányt folytattak a pártok, a jelöltek tiszteletben… Tovább olvasom