Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Kőfejtőügy: elnapolták a napirendi pontot

Az előterjesztésben szerepelt: Sopron évi húszmillió forintos díj fejében megkapja a Barlangszínház és a kőfejtő frekventált területeinek földhasználati jogát.

Fertőrákoson kedden döntöttek volna a képviselők a kőfejtőt érintő napirendi pontról. A jegyző által készített, s a kedden kiosztott előterjesztés szerint megállapodás született volna a fertőrákosi és a soproni önkormányzat között, hogy Sopron évi húszmillió forintos díj fejében megkapja a Barlangszínház és a kőfejtő frekventált területeinek földhasználati jogát.

Minderre azért lenne szükség, hogy a Barlangszínház felújítását és a terület fejlesztését célzó 1,3 milliárdos projekt gazdái pályázatot nyújthassanak be, amelynek határideje március 31. Amennyiben nem születik megállapodás, a támogatási pénz és az egész projekt veszélybe kerülhet. A fertőrákosi képviselők azonban hangot adtak meglátásuknak: ez nagy horderejű ügy a falu életében. Ezért amíg a jogi és ügyrendi, a pénzügyi, továbbá a településfejlesztési bizottság nem tárgyalta meg és nem véleményezte az előterjesztést, addig a képviselők semmiképpen nem akarnak döntést hozni e témában. Arról viszont határoztak, hogy jövő héten kedden bizottsági üléseket, ezt követően azonnal rendkívüli ülést tartanak a kérdésről.

Olvasóink írták

 • 6. zeta62 2011. február 17. 00:28
  „Lehet, hogy több éves téma, de akkor is inkorrekt Soprontól a gyűlés előtt egy nappal odalökni, hogy vegyétek fel rendkívüli napirendi pontnak, és bólintsatok...
  Még szép, hogy átbeszélik előtte. Sopron már túl sok mindent lenyúlt anno még a párttitkári időkben, amikor nem igen lehetett tiltakozni (Kőfejtő, Fertő), nem pedig eladták. Lehet, hogy most majd ugyanilyen idők jönnek, de még nem.”
 • 5. aztapaszta 2011. február 16. 16:22
  „4. luna66 2011.02.16. 16:07

  Ezek a besúgók viszont felfedik magukat, akik ismerik őket, tudják, hogy Fertőrákos "krémje". A Kőfejtő téma pedig, ha jól tudom lassan 2 éves sztori és még mindig nincs döntés. De, javítson ki ha nem így van. meksz-nek pedig teljesen igaza van...”
 • 4. luna66 2011. február 16. 16:07
  „Én jelen voltam az ülésen. Én sem döntenék úgy egy dologról, ha nem ismerem a beadott változat tartalmát. 1 nappal az ülés előtt adta le Sopron az átírt anyagot. Sőt, fényt derítettek újabb hiányosságokra az ülés végén, amire felfogják hívni sopron figyelmét, és egyből napirendre tűzték a következő ülésen.
  Szerintem figyelnek rákos érdekeire.
  A besúgó meg nem szokta magát felfedni.”
 • 3. meksz 2011. február 16. 14:30
  „Azt hiszem a rákosiak már nagyon megbánták, hogy új polgármestert választottak.”
 • 2. bennevagyok 2011. február 16. 13:08
  „Csak a használati jogot adják el, a tulajdonjogot nem.”
 • 1. aztapaszta 2011. február 16. 11:06
  „Rákoson minden héten gyűlés van, mégsem tudnak dönteni.. Most 20 millióért eladják a kőfejtőt, mint anno a Fertőn a strandot, meg a Piknik emlékhelyet. Közben megszűnt a focicsapat, az utakon nem lehet közlekedni. A legjobb viszont, hogy hivatalos besúgók vannak, mint az 50-es években... Az SZMSZ-ben név szerint megnevezve... Hajrá Fertőrákos!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyakon szúrta élettársát: szigorították a fertőszentmiklósi férfi büntetését

A férfi 2008 decemberében késsel döfte nyakon élettársát, amiért nélküle ment el a kocsmába. Az elítélt két év letöltendő börtönt kapott. Tovább olvasom