Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Kóczán: Előre várható volt a sikertelenség

Sopron - Kiderült: a városvezetés nem szakmai, hanem politikai döntést hozott, amikor megrendelték a termálvízkutató fúrást. A felelősséget viszont eddig senki sem vállalta – fogalmazott Kóczán Zoltán, az SZDSZ soproni frakcióvezetője.
– Őszintén sajnálom, hogy nincs termálvíz Nagycenken, már csak azért is, mert a kutatófúrás százhúszmillió forintot emésztett fel – kezdte tegnapi sajtótájékoztatóját Kóczán Zoltán, az SZDSZ soproni frakcióvezetője. – A vezetőtervező az előző városvezetést is megkereste ugyanezzel az ötlettel. Walter Dezső polgármester akkor helyi szakemberek véleményét is kikérte. Elmondták, az érintett terület még az Alpok nyúlványához tartozik, távol van a kisalföldi medencétől, ahol valóban van termálvíz. Azaz nagyobb volt a sikertelenség valószínűsége, mint a sikeré, így a fúrás csupán ötlet maradt.

Kóczán Zoltán hozzátette, most mégis megrendelték a kutatást, pedig a föld alatti viszonyok nem változtak meg, így számára bizonyossá vált, hogy a kutatófúrásról nem szakmai, hanem politikai döntés született. Fodor Tamás polgármester a közgyűlésen a beruházás megkezdése mellett érvelt, tehát a városvezetésnek fel kell vállalnia a következményeket, nem szabad a vízműre hárítani a felelősséget.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. LAZA 2008. augusztus 02. 18:28
  „Tisztelt Koczán Úr!
  Igaz ugyan,hogy a 36.sz.hozzászólásomból lemaradt az Őnnek szóló megszólítás de szerintem azért a szövegből kitünhetett,hogy
  a kérdés Őnhőz szól.
  Nagyot emelkedne a szememben(szemünkben)ha öszinte és kielégítő választ adna Grahovecz úrral? kapcsolatos, Őn által is felvetett problémák jelenlegi állásáról.”
 • 37. Tárgyilagos 2008. augusztus 02. 17:47
  „Korábban a méyl garász ügyben Walter volt a hibás, most a nagycenki 120 milliós sikertelen vállakozással kapcsolatban Fodor és Havas a hibás. Az egyik 18 a másik egy hiján húsz. Mindhármuk a közösség pénzével meggondolatlanok sé hibások voltak.”
 • 36. LAZA 2008. augusztus 01. 15:17
  „Különben pedig nem tudom véletlenül e vagy szándékosan megfelejtkezett egy nagyon fontos felvetésre válaszolni:
  müemlék:
  Egyébként meg ha jól tudom ki is kell írni az építkezésekre a felelős műszaki vezető nevét. Annak természetesen nem örülök, hogy Kóczán úr is károsult. Viszont! Ha ennyi károsult van (és köztük egy képviselő) akkor hogyan lehet, hogy ezt a Grahoveczet még engedik ténykedni. Miért nem perel? És a többiek miért nem perelnek? Vagy ha pereltek mi az eredmény? Szerintem már rég megoldódott volna az épület sorsa, hogy pl Kóczán Zoltán kiállt volna a médiákkal és minden követ megmozgat a károsultak érdekében. Ez egy pozitív lépés lett volna! Az meg csak vicc, hogy ilyen előélettel engedik ezt a vállalkozót üzletelni. Itt kellene a politikusoknak összefogni!!!
  Tényleg nagyon sokan örülnének ha Őn itt nyilt és egyenes választ adna.Előre is kösz!”
 • 35. LAZA 2008. augusztus 01. 15:08
  „Szóval 120 millió forintért rájöhettünk arra amit eddig is sokan sejtettek(tudtak?),hogy Sopronban vagy közvetlen közelében nincs termálviz.
  Hasonló modon, csak kb.tiz milliárd elszórása után Budapesten meg rájöttek,hogy még sem éri meg kormányzati negyedet épiteni.Aztán lehetne folytatni a felsorolást végtelenül mind két oldalon.(AZ hogy melyik a valodi jobb vagy melyik a valodi bal azt tényleg nem érdemes firtatni mert nálunk ez is mint minden más összekuszálodott.
  Itt a fórumon tényleg sok minden dolog szóba jött én például nagyon örülök Koczán úr és Biczi úr jelentkezéseinek.
  Tényleg megérdemlik,hogy emberi stilusban vitatkozzunk és érveljünk velük.”
 • 34. "Memini mei, mento tui" 2008. augusztus 01. 08:18
  „Városvezetésnek a sikertelen válalkozás után- " Az életet élni kell,
  küzdeni a jobbért, szebbért az emberibbért." és nem fordítva.
  Tarsunk erndkívül népi szavazást és váltuk le az oda nem illő, hozzá nem értő szakképzetlen vezetőket. Ez lenne a demokrácia.”
 • 33. Csodabimbó 2008. augusztus 01. 00:19
  „Nézem a Pulzus Tv-n Simon Úr nyilatkozatát, csak nyomja a sablonszöveget, amit bármikor olvashatok például a Világgazdaságban. Ennek az embernek nagyon öreges a gondolkodása, semmi saját gondolata nincsen, megnézném ahogy Bajnai Gordon lemossa egy vitában, ahogy tette azt Firtl Mátyással.

  Kérjük fel Agod Attilát, az önkormányzat rendbetételére, ő a 30-as korosztály egyik legokosabb emberek ma Magyarországon, le is csapott rá a Morgan Stanley. Én a 120 milliót egy ilyen emberre költeném, 5 évre leszerződtetném és rendbe rakná ezt a rendszertelen alvó kupacot, amit városvezetésnek nevezünk.

  érdemes megnézni az érdeklődési körét...
  www.agod.hu
  cseter jani bácsi ezt pötyögje be :)
  http://www.agod.hu/indexMagyar.html”
 • 32. bal-fék 2008. július 31. 22:26
  „soproni, soproni... előbb tanuld meg az alapvető nyelvtani fogalmakat, aztán írogass a fórumokra! Egy dolog az, hogy hozzászólásod minősít Téged, a többire meg nincs értelme helyet pazarolni! Nem értelek ugyanis! Milyen utolsó három szót???? a Bal-fék az egy szó. ha meg arra gondoltál, hogy a "fék" az az utolsó három "szó", akkor meg mi leszek? Bal-asz? Az meg mi? Te egész egyszerűen egy csökött agyú, segélyen tengődő, munkakerülő barom lehetsz, aki még a netes előfizetésre is úgy lopja össze a zsetont! Barom!”
 • 31. BsBe 2008. július 31. 22:22
  „A legteljesebb mértékben egyetértek Biczi László úrral.
  EZZEL a városvezetéssel nem az a baj, hogy Fideszes, ezzel a vezetéssel az a baj, hogy ALKALMATLAN Sopron irányítására. Sajnos a választások idején nagyon sokan nem az alkalmas embert keresték, hanem csak egy szempont volt, hogy ne legyen mszp-s. (hála Gyurcsány úrnak)

  Mint soproni veszem észre (és se nem fideszes, se nem mszp-s nem vagyok - állítom egyik kutya másik eb) a fejetlenséget, a pénz két kézzel herdálását. és a városlakók nagy részének a semmibevételét.”
 • 30. Intel 2008. július 31. 21:44
  „Addig amig itt a naiv emberek, vitatkoznak addig Orbán és csapata ugy játaszik ezzel a várossal, ahogyan akar.
  Teljes mértékben a város le van nullázva, kizsákmányolása folyik.
  Semmi nagy projekt nem volt, és nem is lesz amig ez a város vezetés van, törödjetek bele, hogy a péneztek elszorják.

  Ebbe a városba egy fiatanak már semmi nincs, mindenki tudja, ez a város meghallt, nem fejlödik, csak vissza.
  Egy normális rendőrség épület, tűzoltóság, egy normális szép főtér, egy szép parkot nem tudtak még felmutatni.
  Csak az üres mélygarázst, amit megtöltenének a Bp-i ügyvédek.

  Aztán lehet szidni Waltert, Koczánt, Biczit, már nem Ök irányítanak, és nézzétek mi van, aki nem a párt szin alapján lát, az tudja, mi folyik itt.

  Na és ENNYI! ENNYI!”
 • 29. soproni 2008. július 31. 20:11
  „Bal-fék!
  Az utolsó három szótcseréld le -asz-ra.Így lesz teljes a kép rólad”
 • 28. c1 2008. július 31. 19:19
  „Sok-sok kullancsot kivánok az "elvtársoknak"”
 • 27. Ich halte mich bei Seite! 2008. július 31. 09:48
  „Tisztelt Hozzászolók, Kedves Tárgyilagos?!
  Mit gondolnak, mi a véleményűk arról, hogy a soproni városvezetés tagjai és önkormányzati képviselők nem ismerik el
  hibáikat, tévedéseiket, esetleges bűnüket? Ha ki álltak volna és beismerték volna tévedésüket, talán más képpen zajlott volna és elfogadhatóbb lett volna az adófizetők előtt ez a veszteséges vállakozás is.
  "Sem bosszú, sem becsvágy nem vezérelte cselekedeteimet. Tiszta reformer ember voltam - soha nem lázitottam! Isten bocsássa meg bűneime.”
 • 26. Biczi László 2008. július 31. 09:18
  „Kedves Csba Zsuzsanna!
  Úgy vettem ki szavaiból, hogy választ vár tőlem a mucki beruházás kapcsán, de egyrészt ez elég távol van a jelen ügytől, másrészt bevallom annyira sem vagyok ebben tájékozott mint Ön.
  Az újságban olvastam az elképzelésről, a felháborodott hozzászólásokat is ismerem, de ennyi. G.A.-ról semmit nem tudok.

  Annyit ígérhetek, hogy én is érdeklődöm, most bármit mondanék nem lenne megalapozott...:(”
 • 25. erdész 2008. július 31. 08:24
  „Mi az az SZDSZ?”
 • 24. Kóczán Zoltán 2008. július 30. 23:07
  „Tisztelt Fórumozók!
  Sokkal nyugodtabban írok, mint délután, mert máris csillapodott a vita hangneme.
  Nem igaz, hogy nem lehet együtt dolgozni a városunkért! Ez a beszélgetés is bizonyítja, hogy ha nem értünk is mindenben egyet, tudunk higgadtan véleményt cserélni!
  Már ez is eredmény, köszönöm!
  Tisztelt Csaba Zsuzsa!
  Azt hiszem sem Ön, sem a többiek-velem együtt- nem tudjuk mi az ami a Mucki -jelenleg katasztrofális állapotú -határőr őrs helyén készülne. Ez építéshatósági ügy, ami az államigazgatás jogkörébe tartozik, aminek ügymenetébe még a Polgármester sem szólhatna bele...
  Higgye el ez is szakma, épp úgy mint az orvosi, a tanári, vagy bármelyik. Abba sem szólunk bele, talán ebbe sem szabadna alapos tájékozódás nélkül.. de ha valaki ismeri a részleteket, kérem írja meg!
  Mindenkit üdvözöl: Kóczán Zoltán”
 • 23. Csaba Zsuzsanna 2008. július 30. 22:14
  „Tisztelt Kóczán és Biczi ur!

  Nekem sem tetszik, hogy a termál-ügyből politikai vita lett!Hogy politikai döntés volt az biztos, sőt ment még a nagy "álmodozás" is, hogy ha majd...
  Sokan felhoszták itt a Hátsókapu utcát...! Az a projek és G.A. más projektje is már elbukott! Hogy mi van a károsultakkal, hol áll a perük azt sem tudom, de azt tudom, hogy G.A. a Muckkal kapcsolatban újabb disznóságra készül!
  Kérdés: miért nem állnak önök, mint helyi képviselők azok mellé, akik nem akarják ezt a projektet, akik féltik a még megmaradt soproni természet és tájvédelmi területet!
  Szeretném ha ebben a témában is megszólalnának!”
 • 22. zsugabebi 2008. július 30. 21:51
  „Még mindig nem tudom minek kellett volna a termálvíz? Ki gondolja ma még, hogy bármit is megoldott volna. Szerencsétlen álomkergetők!”
 • 21. Mesterházi István 2008. július 30. 21:16
  „Tisztek Biczi László!

  Köszönöm az észrevételeit. Részben igazat adok önnek, de azt hiszem ez minkét oldalra érvényes a sárdobálás. Egyet azért leszögeznék, függetlenül attól, hogy jobboldali szavazó vagyok, nem vagyok elvakult mint egyes baloldali szavazók, én úgyanúgy belátom azt mikor hibázik az az oldal vagy párt akire szavazok. Sajnos ez az ország egyre jobban gurul a lefelé a lejtőn, nincs összetartás amire szüksége lenne az embereknek.Egy kicsit eltérek a témátol, de abban az országban ahol a milliárdokat ellopják és nem történik semmi, illetve annyi, hogy az adófizetökkel fizettetik meg a hiányt, sok jóra nem is számíthat az ember. A városunkról meg csak annyit, hogy a messze a legfejletteb lehetne, vagy lehetett volna ha nem indul egy bizonyos észérkedés és rombolás!
  A gondolatával kapcsolatban sajnos egyetértek.”
 • 20. bal-fék 2008. július 30. 20:59
  „bezzeg az Önök idejében, igaz kedves, Biczi úr! Akkor csupa alkalmas ember ült a Közgyűlésben! Pl. ott van Walter úr, aki a Kalmár-Hruby páros nélkül létezni sem tudott...
  Ja, és nem én vagyok a "valaki más" - csak a rend kedvéért.”
 • 19. Biczi László 2008. július 30. 20:51
  „Kedves Mesterházi István!
  Ha megengedi tennék 2 észrevételt.
  1. Úgylátom, ha elfogynak valami mellett az érvek, akkor elővesszük a "...,de ti is loptatok..." klisét. Feltéve, de meg nem engedve, hogy igaz ez az állítás, akkor sem igazolhatja senki disznóságait.
  2. Ha valakine, finoman szólva, vannak homályos ügyei, akkor az ne álljon ki minden adandó alkalommal azt hangoztatva, hogy ő a tisztesség és becsület példaképe és az elődje egy bűnöző. Szóval, legalább legyen egy picit visszafogottabb.

  Egyebekben, bár nem vagyunk egy politikai platformon, tulajdonképpen egyetértek Önnel. Sajnos mindkét oldal, pontosabban mindkét oldal több embere, elég sokat tett azért, hogy az emberek nagy része úgy látja a dolgokat, ahogyan Ön. A fő gond az, hogy valószínűleg nem is tévednek nagyot. Csak hát ugye, olyan politikai tömörülés a világon nincsen még, ahol csupa korrekt ember ül. Sajnos.

  Végül egy gondolatomat had osszam meg Önnel:
  Ezzel a városvezetéssel nem az a baj, hogy Fideszes, ezzel a vezetéssel az a baj, hogy alkalmatlan Sopron irányítására.
  Véleményem szerint!”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdagodott a kórház

Sopron - A Soproni Egészségügy Alapítvány jóvoltából 4,5 millió forint értékű, a mindennapi munkához… Tovább olvasom