Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kockában országosan a legjobbak

Idén is első helyezést ért el Martinek Miklós és Schüller Gábor, a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar két hallgatója a logikai játékok országos seregszemléjén.

A soproni egyetemisták – mint tavaly, úgy az idén is – számos, a szakmában országosan elismert játékkészítőt előztek meg fakreációikkal az évente Bakonysárkányban megrendezett Országos Ördöglakat Találkozón. Fajátékaikat szabadalmi oltalom alá fogják vetetni.

Martinek Miklós és Schüller Gábor logikaijáték-alkotásban országosan is az elsők lettek.
Martinek Miklós és Schüller Gábor logikaijáték-alkotásban országosan is az elsők lettek.


Martinek Miklós és Schüller Gábor, a soproni egyetem hajdúnánási és oroszlányi hallgatói elmondták: a nevezés egyik feltétele volt, hogy kizárólag új fejlesztésű logikai játék kerülhet a találkozó zsűrije és közönsége elé. Másik kritériumként megszabták, hogy mivel a hatodik ilyen rendezvényről volt szó, ezért alkotásaik valami módon kapcsolódjanak a hatos számhoz, vagy épp hat elemből álljanak.

Ők végül a kockát választották, azt bontották fel különböző alakú elemekre, amelyeknek kockává történő összerakása komoly fejtörést igényelt. Meglepetésükre úgy látták, hogy a gyerekek előbb végeztek a kirakással, mint a felnőttek. Úgy vélik, ennek oka, hogy a gyerekek más szemszögből nézik a problémákat, s a megoldásra váró feladatokat nem bonyolítják túl.

A zsűri végül a húsz pályázó negyvenegy játékából az ő alkotásaikat hozta ki győztesnek, külön megdicsérve az ötletet, a szép kidolgozást, a precíz munkát.

A fiatalok kiemelték tanáruk, dr. Gerencsér Kinga egyetemi docens szerepét, akinek révén eljutottak az Ördöglakat találkozóra: 2010-
ben második legjobbak voltak, tavaly és idén az élen végeztek. Az „ördöglakat-kockákat" az érdeklődők az egyetem Ligneum Látogatóközpontjában tekinthetik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy évtized a kultúráért - fotók

Programokkal ünnepel a Pro Kultúra. Október 25-én lesz 10 éves a felújított Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ. A születésnapos pedig, ahogy az előző években, most is ajándékozni készül. Tovább olvasom