Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Kivizsgálták: ingerült volt az autóbusz-vezető

A sofőr elismerte, erősebb hangon szólt, de nem ordított az utasokkal. A megszokott csuklós autóbusz helyett szóló autóbusz közlekedett.

˝A közelmúltban a reggel hét órási 12-es buszon a sofőr olyan hangnemben ordított az utasokkal, hogy az még nekem, egy húszéves diáklánynak is teljes mértékben elfogadhatatlan. Rákiabált a buszon lévőkre, hogy húzzunk már el hátra és ne szerencsétlenkedjünk. Elhiszem, rossz napja volt, csakhogy bárkinek lehet rossz napja, mégsem viselkedik így. Úgy vélem, amíg a buszsofőr az utasok szállításáért kapja a fizetését, addig nem engedhet meg ilyen hangnemet. Ráadásul egy fiút leszállíttatott, mert ő még nem kapta meg a bérletét. Nem lehet általánosítani és számos segítőkész buszsofőr is közlekedik, ám úgy gondolom, az ilyenfajta viselkedés megengedhetetlen˝ – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben.

A panaszos megkeresés így folytatódik: ˝Egy másik alkalommal fordult elő, hogy ugyanezen a járaton és buszsofőrnél egy idős hölgy akart felszállni. Ő megkérdezte, hogy ez a 12-es vagy a 12A-s járat? A sofőr ráförmedt: miért nem bírta megnézni? A hölgy erre halkan csupán annyit tudott szólni, hogy nem látta az alig megvilágított táblát.˝

Pócza Mihály, a Kisalföld Volán Zrt. vezérigazgatója a panasszal kapcsolatban portálunknak elmondta, a történtek miatt az üzletág vezetője felhívta az autóbusz-vezető figyelmét az udvarias, szolgáltató szemléletű munkavégzésre, valamint intézkedett arról, hogy a 12-es járatra biztosított legyen a megfelelő kapacitás és mentesítő járat. A problémát az okozta, hogy abban az időszakban a megszokott csuklós autóbusz helyett műszaki okok miatt szóló autóbusz közlekedett. Ilyen esetekben lehetőség szerint mentesítő járatot küldenek az érintett vonalra, de az előző napok tapasztalatai azt mutatták, hogy elegendő a szóló autóbusz is a 12-es járatra.

– A kivizsgálás során a meghallgatott autóbusz-vezető elmondta, a korábbiakhoz képest azon a napon többen szerettek volna azzal a járattal utazni – folytatta Pócza Mihály. – A József Attila-lakótelepen lévő megállóban az autóbusz már majdnem megtelt, de még ötven utas készült felszállni. Kérte az autóbuszon lévőket, hogy húzódjanak hátra, hogy mindenki felférjen. Ennek ellenére többen a megállóban maradtak.

A sofőr elismerte, erősebb hangon szólt, de nem ordított az utasokkal. Több diákot is figyelmeztetett arra, hogy a féléves bérletjegye már nem érvényes, ám senkit sem szállított le az autóbuszról.

– Sajnos, az olvasói levél második panaszában nem jelöltek meg konkrét időpontokat – tette hozzá a vezérigazgató. – Az említett autóbusz-vezető azon a napon nem teljesített szolgálatot, a pontos adatok hiányában az esetet nem tudtuk kivizsgálni és felelősségre vonást sem tudunk alkalmazni.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. Mankapunka 2010. február 10. 02:09
  „http://videa.hu/videok/sport/tartsd-karban-a-bringad-1.-bicikli-bringa-karbantart-ouowTXasVk0Gae5A”
 • 56. Mankapunka 2010. február 01. 23:10
  „Anette
  Nekem nem kell bemutatnod az utas társadalmat,sofőr ismerős lévén,voltam már vele elég sokat itt Győrben.
  Ha meg valami problémám van,azt az illetővel közlöm,nem egyből levelet írok.
  Mondtam ezért ilyen az ország,mert mindig valaki felnyomja a másikat.Gondolom,neked is volt már szar napod,mikor mindenkibe beleálltál.
  tudod,sok embernek nem tetszik valami,aztán egyből azzal fenyegetőzik,hogy oda megyek a forgalmi irodába,és kirugatlak,csak arra nem jön rá,hogy a forgalmistát rohadtul nem érdekli.
  2 ember kedvéért nem fognak kirúgni senkit.”
 • 55. Anette 2010. február 01. 20:00
  „Kedves Mankapunka!
  Kettőnk közül nem tudom melyikünk üzenget NÉVTELENÜL...Persze lehet,hogy neked ilyen ritka,egyedi neved van...
  A buszon is mondtam,hogy ez a viselkedés nem megengedett,ha én vagy akármi más így beszélt volna a vendéggel/utassal/vásárlóval azonnal meghurcoltak volna érte,panaszkönyv,kirúgás...stb.
  A sofőr csak annyit felelt jó,majd elolvassa.Akkor most mi van?Hol ebben a spicliség?
  A levelet amit írtam (amit ÉN írtam,nem pedig azt,amit módosítva az újságba tettek,mert ugye az újságíró átfogalmazhatja) a TELJES nevemmel írtam alá!Nem úgy mint TE...

  Megértem,hogy nehéz szakma,de melyik nem az?Sajnos a mai világban ez van.
  Lehet,hogy csak én gondolom így,és ezért Mankapunka szerint csak ilyen "szarokat" mondok,de az udvariasság és a figyelem szerintem igenis fontos.Engem erre neveltek,és igenis zavar,ha valaki tiszteletlen,illetlen,goromba.
  Ne lökjük fel reggel az időseket,ne beszéljünk másokkal (még a velünk egykorúakkal se) illetlenül,´bunkón´,de cserébe akkor mi is kapjuk ezt.

  Ha én felszállok a buszra,kedves Erili,nekem általában visszaköszönnek a sofőrök,bár amelyiken látom,hogy már nyúzott,ott nem erőltetem a dolgot,mert mindenkinek lehet rossz napja.

  Fortuna,KÖSZÖNÖM! =)”
 • 54. tboy4 2010. január 28. 17:44
  „roberta!nég szerencse,hogy nem maga hozza a szabályokat!azok azért vannak mert bekell tartani.maga irta azt,hogy a tescotól akartak visszajönni nem azt,hogy a kórháztól!Amugy meg a kórháztól jön a 7-es busz-is!
  Figyelmébe ajánlanám a Kisalföld Volán Zrt honlapját ottvan a menetrend!”
 • 53. roberta 2010. január 27. 17:13
  „T.tboy4!
  Nem értem miért lenne sérülés azért mert az utas a buszon marad (ülve ) mig a busz megfordul és a város felé veszi az útírányt, a kórházból jövök és városba tartok miért nem ülhetnének fel rá? De ha annyira ragaszkodnak hogy a tesconál szálljanak le (a buszmegálló még messze van a tescotól is) akkor a buszmegállót helyezzék át egymással szembe vagy közelebb ,hogy aki vissza akar menni a város felé legyen ideje eljutni a buszmegállóhoz. -csak ennyi lenne.!!
  Ne írja ide hogy a kórházhoztól fél óránként jön a városfelé busz! -akkor miért telik meg zsufolásig a 11-es a kórháznál?????? soha nincs ülőhely! a Mátyás király utcánál lekell szállni mert a 11-es nem megy be a belvárosba!
  A 11-es busz vezetők nagyon jól tudják, és a 11-es annak ellenére ,hogy nagy lakópark épült a Lehár utca és környékén még mindig csak a nap nagyobb részében ÓRÁNKÉNT !!!!!!!!!!! közlekedik ,pedig lenne igény délelött is félórákénti indulásra! és a kórháznál sem lenne akkor zsúfoltság! T.tboy4”
 • 52. Mankapunka 2010. január 26. 16:06
  „Goldmund Ja,Arra nem jönnek rá,hogy néha hátul le lehet ülni.”
 • 51. Goldmund 2010. január 26. 00:26
  „Ez a "megállunk az első ajtónál" engem is tud nagyon zavarni. És inkább örülnék, ha a sofőr rászólna az utasokra, hogy méltóztassanak a busz közepébe, netán végébe fáradni, mert az is ugyanoda megy, mint az eleje.
  Én mondjuk nem sokat teketóriázom: ha nem állnak félre az utamból, akkor keresztülcsörtetek rajtuk. 4 évig Budapesten, a piros hetesen gyakoroltam, hogy kell zsúfolt buszra felszállni. :-)))
  Így aztán sokszor a reggeli csúcsidőben is van ülőhelyem - a busz közepén vagy vége felé. Elöl meg heringmódra állnak az emberek. Ennyit erről.”
 • 50. Mankapunka 2010. január 24. 00:14
  „otromba Profinak érzed magad,hogy tudsz valami értelmeset mondani.Testvérkéiddel beszélgessél így.
  ilyen szarokat én is tudok, .Örökre prikesdia maradsz te gólya.”
 • 49. erili 2010. január 23. 21:09
  „Nem lehet általánosítani, mert vannak udvarias buszsofőrök is, de a 12-s járaton azért történnek furcsaságok.
  Óra 13-kor, nem a Jerevánról indul a busz, hanem a Lackner K. utcából. Több alkalommal előfordult, hogy a Volán pályaudvar előtt ácsorogtunk, beállt a 2-s, jött a 12-s de az nem is lassított, meg sem várta, hogy a 2-s elmenjen, otthagyott minket. Sajnos, nem 1 alkalommal fordult elő és ha mindez este 9 után történik hidegben, hóban, esőben, bizony nagyon bosszantó. Az is előfordult, hogy nem állt meg a Kőszegi út 60. előtt a jelzés ellenére, majd mikor szóltunk, odavetette, majd visszafelé leszállnak.
  A 10-s busz, ami óra 27-kor indul, gyakran kimarad. Ha valami műszaki hiba miatt történik, akkor is illene valahogy tájékoztatni a buszmegállóban várakozó embereket.
  A köszönésről meg annyit? mindig köszönök, amikor felszállok a buszra, de sajnos ritkán morrant vissza a buszvezető. Elhiszem, nehéz a munkájuk, felelősségteljes, emberek élete is múlhat rajtuk, de arra nem gondol, az arrogánsabb hogy ő is lehet utas esetleg vidéken? biztos fel lenne háborodva.”
 • 48. fortuna54 2010. január 23. 17:36
  „41-es.Hát te aztán jól megaszontad,csaknem értek belölle semmit.Büszke lehetnék,ha ugyan az a beállitotságu lehetnék,mind akedves hölgyike.Azt azért gondolhatod,vele könnyebb lenne szót érteni mind veled.Dobjál le,még egy kevertet. Egézségedre.”
 • 47. otromba 2010. január 23. 14:33
  „Munkapumpa.
  Maradj is Győrbe,hiszen te is csáde vagy!Sopronba elég ennyi is!Ez tényleg más világ,de nélkületek!Csárez meg a monukámat!”
 • 46. tboy4 2010. január 22. 12:34
  „Tisztelt roberta! A 20-as buszok a Tesco végállomásig közlekednek pont.Addig érvényes a menetjegye nem tovább !Tudni kellene ,hogy a megváltott jegy foglalja magába a biztositást az utazás folyamán ami a felszálástól a leszálásig vagy a végálomásig érvényes! Nevárja el senki azt,hogy az autobuszvezetö saját felelöségére felválalja azt,hogy baleset vagy sérülés után ö fizeti ki a kórházi költséget,vagy egyébb károkat rosszabb sérülés esetén akár életjáradékot fizettesenek vele!Ön irta, hogy idös ember voltak és igy még nagyobb akockázata!Ezt sajnos tudomásul kell venni! A bankba sem maradhatnak zárás után mondva,hogy reggel önök legyen az elsök!Különbenis a 20-as járatok félóránként max óránként közlekednek ugyhogy neirja már azt,hogy nemválalt több órás várakozást!”
 • 45. Mankapunka 2010. január 21. 23:15
  „roberta Sopron nagyon más "világ" Győrhöz képest.Sopronba se költöznék soha”
 • 44. roberta 2010. január 21. 18:44
  „Rendszeresen utazok a 11-es vonalon, sajnos nagyon sokszor tapasztalom ,hogy a Thököly téren a buszról leszállítja a busz vezető az idős utasokat aki visszafelé indulva a kórháznál szeretnének leszállni,( mivel jövetre nem megy arra ,ezért kénytelen feljönni a Thököly térre és vissza a kórházhoz.) Amikor szól az idős néni ,hogy alig tudd menni ne kelljen leszállni és újból vissza akkor a busz vezető ráförmedt és a felszálló utasokat sem engedte addig felszállni ,míg mindenki elnem hagyta a busz teret, mindez történik 10 perc késés mellett ,( mert a 11 -es legtöbbször 10-20 perceket késik )
  Ismerősömmel történt ,hogy idősszüleit kísérte busszal kórházba, hazafelé nem a városba jött a 20-as busz ,hanem a tescohoz ment ki. Felszálltak , mert akkor nem volt más lehetősége,gondolta kimennek a tescohoz és jönnek vissza a busszal.-De a busz vezető leszállitatta őket a végállomáson és az idős szülővel nem értek át a visszainduló buszra a távoli buszmegállóhoz, a busz megfordult és a vezető ott hagyta őket , mivel több órát kellett volna várni, kénytelen volt taxit hívni.”
 • 43. Kamikatze 2010. január 20. 13:58
  „21-es , ha tápos a gyerek az iskolatáskával, akkor menjen orvoshoz.”
 • 42. tboy4 2010. január 20. 09:48
  „Tisztelt Hunter! Az utolso mondatával tökéletessen eggyetértek! Köszönöm”
 • 41. Mankapunka 2010. január 20. 01:55
  „fortuna gondolom te is hasonló beállítottságú lehetsz,mint a kedves hölgyike,aki írta a levelet.
  Nálunk megnézheted,tiszta a busz,ameddi ki nem megy újvárosba.
  Inkább üljél be a Suzukidba,és járj azzal,ne járj busszal,nagyon szar dolog.
  Ahelyett,hogy levelet írt,azzal az energiával elmagyarázhatta volna a többieknek,hogy hátra kellene menni,mert a hátulja is ugyanoda közlekedik.
  Ugyanez a szitu van fél kettő után az 1-esen,mert kijönnek a Krúdyból,Aranyból,Kálvária utcán megint a diákok,mert ugye a vidékiig mennek,és félnek,hogy hátul ragadnak,és nem tudnak majd leszállni.
  Akkor is nincs annál nyomorultabb dolog,mint felnyomni a másikat,ha van valami problémám,azt személyesen közlöm vele. Inkább maradj te is spicli,majd rájössz,mennyire utál még a főnököd is,cask örül neki,hogy van valaki,aki meséli neki a dolgokat,mi megy a háta mögött,aztán el telik pár év,és penderülsz a helyedről.”
 • 40. lHunter 2010. január 19. 22:46
  „Tisztelt tboy4!
  Először is valószínű nem egy városban buszozunk!A dirigálást képletesen értettem!Természetesen ha akarok valamit a buszvezetőtől általában csak jegyet,azt a köszönés után udvarias hangnemben teszem.Az esetek szinte 100%-ban a válasz is udvarias!Én nem a buszvezetők ellensége vagyok,mert a nagy többségük nem olyan mint akiről a cikk szól.Mind ahogy az utasok többsége sem rongálja a buszt,nem akar bliccelni sőt szerintem a többség még ha nem is előre de legalább vissza köszön!De azt Ön is beláthatja,hogy mind az utasok mind a buszvezetők között vannak oda nem illő emberek.Ellenük meg a közös ügyünk fellépni!”
 • 39. tboy4 2010. január 19. 20:29
  „Tisztelt Hunter! Nekem sem maga sem másik utas nemfog"dirigálni"maximum szépen megkérhet!A bérlete áráért sem engem sem az autobuszt sem pedig a céget nem vette meg!HORROR árrol beszél pedig ez semmi a többi városhoz képest!Vannak rajtam kivülis még olyan kollégák akik elöre köszönnek a felszáló utasnak az pedig még arrasem méltat,hogy rámnézzen nemhogy még köszönjön!Engem gyerek koromban megtanitottak az illemre és nemfelejtettem el elhiheti!Kezdve ott ha bemegyek valahova akkor köszönök ha vanott valaki márpedig a buszon ügye vannak!Én példát mutatok azzal,hogy naponta többszázszor ,ezerszer köszönök! Nemesik nehezemre mert megszoktam mert igy neveltek!akkor tehát joggal elvárhatnám,hogy emberszámba vegyenek hamár rámbizzák az ÉLETÜKET! Aztmondja nemérdekli a buszom állapota pedig ez az ön problémájais!minöségi szolgáltatást szeretne elhiheti énis!És valóban senki nem kényszerit rá,hogy ezt a munkát végezzem,de én szeretem a munkám!”
 • 38. Kata7 2010. január 19. 18:23
  „Lehet nem mindegy a sofőr hozzáállása a munkájához. Nade a szemetes és összefirkált buszokért nemá, hogy őket szidjuk. Amilyen utasok vannak, csoda, hogy még nem került egy sofőr sem idegösszeomlással a kórházba. A taxiautót ha valaki összepiszkítaná, vajon szemet hunyna felette a sofőr?”
57 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a Deák téri kávézó Sopronban

Hároméves várakozás és többszöri sikertelen kísérlet után tegnap megnyílt a Deák téri kávézó. Az… Tovább olvasom