Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Kiugrottak az ablakon a betörők, vérezve elfutottak - nyilatkozott a nagycenki sértett

Két ismeretlen akarta kirabolni az egyik nagycenki házat. A tulajdonos hazaért, a tettesek az ablakon át kiugorva, vérezve elmenekültek.

Egy arany ékszert vitt magával az a két ismeretlen, akik egy nagycenki családi házba törtek be. A tettesek éppen az emeleten voltak, amikor hazaért a tulajdonos. A neszt hallva a lépcsőn akartak lefutni. Egyikőjük megcsúszott, majd magával rántotta a társát.

A ház ura ezt követően kérdőre akarta őket vonni. Ez nem sikerült, mert az ismeretlenek nekiugrottak az ablaknak. Az elsőre nem tört ki, a tettesek ekkor megsérültek. Végül sikerült kiugraniuk, ám az ablakpárkányról három és fél méter magasról a földre estek. A két betörő felállt, és vérezve két irányba elfutott. Olyan gyorsan szaladhattak, hogy a helyszínre nagy erőkkel perceken belül kiérkező rendőrök egyelőre nem találták meg őket.

Információink szerint a tettesek autóval távozhattak a helyszínről.

A nagycenki ház tulajdonosa nyilatkozott portálunk megkeresésére. Mint elmondta, aznap Kópházáról ért haza, s első gondolata az volt, iszik egy kávét. Míg a földszinten tartózkodott, ˝matatást˝ hallott az emeletről. Úgy vélte, talán unokái vannak fent, s felszólt nekik. Erre a lépcsőn megjelent a két ismeretlen, egyikük ökölbe szorított kézzel indult lefelé.

A ház tulajdonosa első döbbenetében szinte mozdulni sem bírt, majd azt látta, hogy a betörők egyike megcsúszik a lépcsőn, s magával rántja a társát. Ezt követően a tettesek már menekülőre fogták volna, s nekiugrottak az ablaknak. Elsőre nem sikerült azt kitörni, így újra próbálkoztak, akkor már sikerrel. Az eséstől, ablaküveg szilánkoktól véresen elfutottak a helyszínről.

Mint a tulajdonos portálunknak elmondta, az emeletről egy aranyékszert vittek magukkal az ismeretlenek, de egy komolyabb ˝csomagot˝ már összeállítottak az értékesebb használati tárgyakból is, mikor megzavarta őket.

A nyugdíjas férfi a közelmúltban helyben jelentős díjat vett át, ami nagyobb pénzjutalommal is járt. Ám mint elmondta, ezt az összeget jótékonysági célra fordította, s készpénzt alig tartott otthon. A tulajdonost rendkívül megdöbbentette, hogy fényes nappal, Nagycenk forgalmas utcájának egyik házában ilyesmi megtörténhetett.


Az ügyben tovább folytatódik a nyomozás és a tettesek kézre kerítése.  A soproni rendőrségen kérik mindazok jelentkezését, akik az ügyről információval rendelkeznek, esetleg vérző férfiakat láttak.

Nyitóoldali képünk illusztráció.

Olvasóink írták

 • 15. Karcsika 2011. október 15. 22:05
  „12. senkialadár

  Fogjad fel, hogy DNS mintákat össze kell valaki DNS mintájával egyeztetni.
  De ha nincs benne a rendszerben az én DNS mintám, akkor hogyan fognak engem megtalálni?

  A DNS mintákat be kell gyűjteni, majd számítógépre kell vinni, egy cél-szoftverrel össze kell hasonlítani sok ezer-millió DNS mintával. Na, ez nincs meg nálunk.
  Ha van egy gyanúsított, akkor annak a DNS nyomát hasonlítják össze a helyszínen találttal. Ez nagy különbség!


  Max, ha megtaláltak, akkor bizonyítéknak már OK, de addig, amíg nem vagyok a látókörükben, fújhatják.”
 • 14. Karcsika 2011. október 14. 17:19
  „8. kekefefe

  A mobiltelefon folyamatosan nézegeti a szomszédos cellákat, adótornyokat hogy melyik jele erősebb, arra át is lép.
  Háromszögeléssel nagyon jól (na nem méteres pontossággal) meghatározható a mobiltelefon pozíciója a mobilközpontból.
  Gond csak az épületekben, (panel) lehet, a sok reflexiótól.”
 • 13. Hunicum 2011. október 14. 07:29
  „12. senkialadár!

  Nem tartom valószínűleg, hogy ne tudjam mit csinálok.”
 • 12. senkialadár 2011. október 13. 23:54
  „6. Hunicu tévedsz,el sem tudod képzelni miket be tudnak vetni már akár itthon is zsaruk,és be is vetik,szoktak dns mintát venni,nekem konkrétan motorlopások miatt vettek méghozzá a leghátsó fogam mögül kapirgált valamit a technikus”
 • 11. miracle 2011. október 13. 20:20
  „Tiszta Reszkessetek betörők. Ott volt csak elcseszve az egész, hogy az ablak alatt nem volt trágyadomb.”
 • 10. bojtár 2011. október 13. 15:45
  „milyen kérdőre vonni????Az már nekem bőven elég lett volna,hogy idegenek vannak a zárt házamban lett volna shotokan harci bemutató tetőléc törés fejjel:) (papírkutyák)”
 • 9. miracle 2011. október 13. 15:28
  „Én már láttam vérző férfit, jelentkezzek ?”
 • 8. kekefefe 2011. október 13. 15:04
  „DNS - mit képzeltek!?
  Köröznek egy személyt, a nyomozók tudnak vele mobiltelefonon beszélni, de nem tudják elfogni, mert nem tudják hol van!!!
  Én azt "hittem " a valóságban is ugy van mint a filmekben, hogy a m.telefon alapján meg tudják határozni, ki hol tartózkodik!!!???”
 • 7. pozdorja 2011. október 13. 13:45
  „Hát ha én lettem volna a ház ura, bizony betegre röhögtem volna magam. Először legurulnak a lépcsőn, majd nekiugranak az ablaknak, amiről lepattannak...
  Már a bemutatott műsor miatt megtérült az ellopott cucc ára. :)”
 • 6. Hunicum 2011. október 13. 12:48
  „Rabosításkor ujj és tenyérlenyomatot vesznek valamint fotót készítenek a gyanúsítottaktól.
  Elenyésző esetekben szagmintát is vesznek.
  Személy ellen elkövetett bűncselekményeknél szoktak dns mintát venni.”
 • 5. orion1 2011. október 13. 12:43
  „Egy DNS vizsgálat úgy tudom 200 rugó, egy betörésnél nem hiszem, hogy elvégzik, de azért elteszik emlékbe a vérmintát is. Ez a két jóember úgyis primitív, ha szerepelnek a nyilvántartásban, akkor meglesznek napokon belül. Ez úgy szokott menni, hogy férfi, kb 25-30 éves, alacsony, norvég, ekkor a számítógép kidob 600-700 találatot, ezt a cenki hapi átlapozza, és rámutat, hogy ezek voltak”
 • 4. klotzild 2011. október 13. 12:18
  „nem hiszem hogy CSI Nagycenk ennyire profi lenne :)”
 • 3. Karcsika 2011. október 13. 12:13
  „1. senkialadár

  Azt hittem, ha egyszer elkapták őket, hogy csak ujjlenyomatot vesznek róluk, meg lefényképezik őket, de hogy DNS-t is vesznek, azt nem tudtam.”
 • 2. Richtig 2011. október 13. 11:52
  „2 lúzer megint...sztem hamar meglesznek..”
 • 1. senkialadár 2011. október 13. 11:48
  „nyilván tele van minden dns nyomokkal,úgyhogy nem kell nagy erő a kereséshez elég lesz megvárni míg megvizsgálják kitől is való a minta,feltéve ha priuszmentesek amit kétlek,de akkor sajna nem sokat ér a dns.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalmi rend változás a Győri úton - Felújítják a vasúti hidat

A munkálatok miatt péntek reggel 7 órától a következő három héten kisebb forgalmi rend változás várható a Győri úton. Tovább olvasom