Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Kitüntették, majd bezárták

Fertőd - Májusban különdíjjal tüntették ki a fertődi Tourinform-irodát, amelyet júliusban pénz hiányában már be is zárt az önkormányzat. A polgármester állítja, ésszerű döntés volt, a térség nem marad információs pont nélkül.

– Az idei májusi országos Tourinform-találkozón Lamperth Mónika minisztertől vehettem át a fertődi Tourinform-iroda munkáját elismerő különdíjat, júliustól az önkormányzat mégis bezárta az irodát – mondta Seffer Gábor, aki a kezdetektől az iroda vezetője volt. – A képviselő-testület döntését azért is furcsállom, mivel a polgármester úgy nyilatkozott a Kisalföld január 22-i számában, hogy Fertőd fejlődésének egyetlen lehetősége az idegenforgalomban rejlik. A legnagyobb gondot az jelentette, hogy az irodát az önkormányzat működtette, 5,7 millió forintos éves költségvetéssel, munkánk szerint mégis a Magyar Turizmus Zrt. alá tartoztunk. Diplomás, több nyelven beszélő munkatársak dolgoztak nálunk, akik nagy szerepet játszottak a Fertő-parti települések programjainak, szálláshelyeinek propagálásában. Statisztikáink szerint 2006-ban közel 6500 látogató keresett fel bennünket személyesen, 1792 telefonos érdeklődőnek szolgáltunk felvilágosítással, s 7743-an kértek írásban információt tőlünk. Vendégkönyvünkben sok-sok elismerő és köszönő sort lehet olvasni munkánkkal kapcsolatban. Úgy érzem, tevékenységünkre a továbbiakban is szükség lenne.

– Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű települések közé tartozunk, s kényszerintézkedés volt a Tourinform-iroda bezárása – fejtette ki érdeklődésünkre Fülöp Géza fertődi polgármester. – E lépés is a kormányzati megszorításokra vezethető vissza, hiszen az önkormányzati fenntartású intézményeknél most szigorú költségminimalizálással kell kivédenünk a város pénzügyi ellehetetlenülését. Három évvel ezelőtt még a Magyar Turizmus Zrt. finanszírozta az iroda működését. Ésszerű döntést hozott a képviselő-testület, amikor a bezárás mellett határozott, mert az Esterházy-kastélyban és a Fertő Táj Világörökség Egyesület fertőszéplaki irodájában is működik a Tourinforméhoz hasonló profilú információs pont.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parlagfüves napraforgó Sarródon

Parlagfűvel fertőzött területekkel kapcsolatban közel hatvan bejelentés érkezett a megyei szakigazgatáshoz július elsejétől. A negatív rekord Sarród külterületéhez fűződik tizenhat hektárnyi, parlagfűvel borított napraforgótáblával. Tovább olvasom