Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Kitüntették dr. Jereb Lászlót

Dr. Jereb Lászlót, a Nyugat-magyarországi Egyetem informatikai intézetének alapítóját, a faipari mérnöki kar leköszönő dékánját magas elismerésben részesítették állami ünnepünkön.

Jelentős oktatási, tudományos kutatási eredményeiért, a műszaki felsőoktatás és innováció regionális megerősítéséért, az ipari együttműködések kiszélesítéséért végzett eredményes munkája elismeréseként dr. Jereb László (65), az MTA doktora, a Nyugat-
magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának egyetemi tanára, volt dékán részére a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozatát nyújtotta át Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Néprajzi Múzeumban.

A kitüntetést Áder János köztársasági elnök írta alá.

Dr. Jereb László a kitüntetéssel. A nyáron is több tudományos projekten dolgozott diákjai bevonásával. Fotó: Gosztonyi Miklós
Dr. Jereb László a kitüntetéssel. A nyáron is több tudományos projekten dolgozott diákjai bevonásával. Fotó: Gosztonyi Miklós


– Nagy megtiszteltetésnek érzem az érdemrendet, de úgy tekintem, ez a kar dolgozóinak, valamint az egyetem vezetésének is szól – nyilatkozta a Kisalföldnek dr. Jereb László, akinek nevéhez 2002-ben a soproni egyetemi szintű informatikai intézet alapítása fűződik.

– A BME-n végzett sokéves és igen aktív szerepvállalást követően tértem vissza szülővárosomba. Nagyon örülök, hogy az itteni, több mint egy évtizedes időszak alatt olyan munkát folytathattam, amit ezzel a magas kitüntetéssel ismertek el. Oktatói pályafutásom során mindig arra törekedtem, hogy minden diákból a képességei maximumát hozhassam ki.

Dékáni ciklusom végeztével egyetemi tanárként folytatom a munkámat az NYME-n. Az oktatás mellett a tananyag fejlesztése és kutatási projekt vezetése lesz a feladatom, miközben a BME-n egy nemzetközi együttműködési feladat koordinálására várnak vissza.

A soproni születésű villamosmérnök számos más elismerésben is részesült már, így például 2011-ben a szakmai innovációért adományozott Gábor Dénes-díjban is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így néz ki a madártávlatból szombathelyi börtön - fotók

Légifelvételek a szombathelyi börtönről. Az egykori, de bezárt laktanyát alakították át. Tovább olvasom