Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Kitüntetett Ligneum: egy fát sem kellett kivágni

Szinte cipőkanállal kellett berakni a két épületet, a Ligneum Látogatóközpontot és az egyetem kutató laboratóriumát a fák közé.

– Feltétel volt ugyanis, hogy az egyetem botanikus kertjében egyetlen fát sem szabad kivágni az építkezések miatt. Köszönet illeti a tervező gondos, és valamennyi munkatársam lelkiismeretes munkáját. Mindenki a megoldást kereste, nem a felelősöket. Ilyen szellemben jól lehetett maradandót alkotni – hangoztatta Khaut András, a kivitelező cég elnöki tanácsadója azon a szerdai ünnepségen, amelyen emléktáblát helyeztek el a Ligneum előtt.

Építészeti Nívódíjban részesült a Ligneum Látogatóközpont.
Építészeti Nívódíjban részesült a Ligneum Látogatóközpont.


A tábla feliratának tanúsága szerint a két egyetemi épület nyerte el 2013-ban az országos Építészeti Nívódíjat középületek kategóriában. Tavaly az intézmény másik országos díjban is részesült, „Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2013" címet nyerte el.

„A tartalom után a formában is sikerült országos sikert elérnünk" – mondta köszöntőjében prof. dr. Faragó Sándor, az egyetem rektora.

A bírálóbizottság elnökhelyettese az alvállalkozók képviselőinek nyújtotta át az Építészeti Nívódíj tanúsítványait.
A bírálóbizottság elnökhelyettese az alvállalkozók képviselőinek nyújtotta át az Építészeti Nívódíj tanúsítványait.


Golda János Ybl-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia építőművészeti tagozata nevében méltatta az épületek és a botanikus kert harmonikus együttesét, míg Bálint Péter, a bírálóbizottság elnökhelyettese az alvállalkozók képviselőinek nyújtotta át az Építészeti Nívódíj tanúsítványait.
2013-ban Építészeti Nívódíjban részesültek a győri Széchenyi István Egyetem Új Tudástér és Inno-Share épületei is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok a szabálysértő Sopronban is

A Sopronban megállított autósok és gyalogosok ismeretei az átjáróra érvényes szabályokról erősen… Tovább olvasom