Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 6°C Még több cikk.

Kitüntetés az élővilág védelméért

Sarród - Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter javaslatára a köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta augusztus 20. alkalmából Pellinger Attilának.

A Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóság ökológiai osztályvezetője a Fertő és a Hanság élővilágának hatékony védelméért érdemelte ki a kitüntető címet.

– A mi munkánk sokszor nem látható a nagyközönség előtt – mondta el a kitüntetett. – A kirándulók ugyanis, amikor a nemzeti parkban járnak, az
élővilág szépségét látják. Számukra természetesnek tűnnek az itteni állatok, a növények. A háttérben azonban komoly munka folyik, hogy megvédjük a veszélyeztetett fajokat és élőhelyüket. Úgy véljük, az élőhelyet egészben kell kezelnünk, hiszen így tartható fenn a sokszínűség.

Pellinger Attilát már iskoláskorában érdekelték a madarak és a természet.
Pellinger Attilát már iskoláskorában érdekelték a madarak és a természet.

– Munkánk másik részét a szakértői tevékenység teszi ki. A zöldhatóság ugyanis a mi szakvéleményünk felhasználásával adja ki vagy vonja meg az engedélyeket – tette hozzá az osztályvezető.

Pellinger Attila már iskoláskorában amatőr madarász volt, és mióta az eszét tudja, érdekli a természet. A nemzeti parknál több mint egy évtizede dolgozik, pályáját természetvédelmi őrként kezdte.

Olvasóink írták

 • 4. Sándor Tünde 2008. augusztus 23. 19:27
  „Gratulálok, és kívánom, hogy minél több elhivatott embert sikerüljön kinevelni az ifjúság soraiból!”
 • 3. SAmu 2008. augusztus 22. 13:52
  „Sajnos a soproni erdők szemetes, elhanyagolt állapota , amely az osztrák oldaléval döbbenetes ellentétben áll, nem igazolja. a kitüntetés jogosságát. Ezért egyetértek az előttem szólókkal.”
 • 2. Vélemény 2008. augusztus 22. 09:55
  „IGEN GRATULÁCIÓ - NYILVÁN MEGÉRDEMLI A KITÜNTETÉST!

  BÁR A TELEVIZIÓBAN ELEJTETT FÉLMONDAT, S AZ EZÁLTAL BEISMERT TÉNY - NEVEZTESEN, HOGY A VOLT FESZTVÁL IS ÉRINT TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETET - TALÁN CSELEKVÉSRE IS KELLENE, HOGY SARKALLJON.”
 • 1. Csaba Zsuzsanna 2008. augusztus 22. 05:48
  „Gratulálok!

  Jó lenne, ha Sopronban a Muckon és környékén is védene!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legértékesebb kitüntetés a szülőföldhöz köt

Nemeskér - A kitüntetések közül az a legértékesebb, ami a szülőföldhöz köt – vallja Charles… Tovább olvasom