Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Kitüntetés a soproni főorvosnak

A Dr. Király Jenő-díj legújabb kitüntetettje dr. Csécsei Károly, az Erzsébet oktató kórház osztályvezető főorvosa, aki 1997-től 2003-ig a főigazgató főorvos tudományos és oktatási helyetteseként is tevékenykedett.

A szakember 1994-ben kapta meg a szülészeti-nőgyógyászati osztály vezető főorvosi kinevezését, azóta több újítást vezetett be a járó- és fekvőbeteg-ellátásban, tudományos tevékenysége is példaértékű.

Osztályán a több mint két évtizede működő ˝Jöttödre várva˝ programnak köszönhetően igen magas – 80–90 százalék – az apás szülések aránya. (Vannak települések, ahol ez az arány mindössze 20–30 százalék.) A kórházban rooming-in rendszer működik, ami azt jelenti, hogy igény esetén a szülés után a mama és a baba a nap 24 órájában együtt lehetnek.

Dr. Csécsei Károly a díjat Fodor Tamás polgármestertől vette át.
Dr. Csécsei Károly a díjat Fodor Tamás polgármestertől vette át.

Dr. Csécsei Károly vezetése alatt a betegellátás évről évre javult, modern eszközök segítik a munkát, amit mindig is a színvonalas szakmai ellátásra való törekvés vezérelt. 1994-től újdonságok jelentek meg a járóbeteg-ellátásban, menopausa-, sterilitás-, ultrahang-, valamint terhesek genetikai ultrahangszűrése és inkontinenciarendeléseket szerveztek. A fekvő betegeket ellátó műtéti profil is széles, a hagyományos eljárások mellett a laparoszkópiát gyakorolják. A sterilitás-szakrendelés régión túli betegeket is vonz. Évtizedek óta tartanak szülésre, szoptatásra felkészítő tanfolyamokat, mindent megtesznek azért, hogy kiérdemeljék a bababarát kórház címet.

– A díj nem csak az én érdemem, a kollégáimmal közösen dolgoztunk meg érte. Nem tettem semmi különlegeset, csak 39 éven keresztül végeztem a dolgomat – fogalmazott a még ma is aktív kitüntetett.

Olvasóink írták

 • 9. ildy73 2011. január 11. 21:27
  „Gratulálok! Szerintem meg érdemli hisz mikor az iker gyermekeimet vártam és meg nem nevezett orvosomat egyáltalán nem érdekeltem , Csécsei doktor mellettem volt és izgult pedig nem lett volna kötelesége és ami meg lepö sose kért hála pénzt . Én csak köszönetett tudok mondani neki”
 • 8. bogote 2011. január 07. 19:51
  „Gratulálok!!”
 • 7. zazuska 2011. január 07. 13:55
  „Tavaly áprilisban szültem második gyermekemet Sopronban, és maximálisan meg voltam elégedve az osztály szakmai felkészültségével, a nővérkékkel és az orvosokkal is.
  Köztük Csécsei doktor úrral is, mert nagyon emberséges volt, nem csak velem. Hozzáteszem nem volt orvosom sem ő, sem pedig más, így hálapénzt sem dugtam senki zsebébe. Mégis azt kaptam, amit vártam.
  Gratulálok!”
 • 6. c77 2011. január 06. 15:47
  „Remélem jó "helyre" tetted a "hálapenzed...et"
  Különben szép JÖVÖT kivánok neked.”
 • 5. c77 2011. január 06. 15:21
  „Karcsikám! A "zakód" megint 1számmal nagyobb!!!”
 • 4. iparos 2011. január 06. 14:21
  „A zöld szalagot is mellékelték a kitüntetés mellé???”
 • 3. Csabazs 2011. január 06. 08:08
  „Gratulálok Főorvos Úr!
  Hogy ma ezt a cikket elolvashattam, Önnek és kollégáinak köszönhetem!”
 • 2. anikusz 2011. január 05. 22:22
  „Ha mindent leírnék, amit velem és a családom több tagjával csináltak az osztályon, reggelig írhatnám és nem lenne vidám történet.
  A Főorvos Úr helyett inkább Istennek hálálkodom...”
 • 1. Csetneky 2011. január 05. 22:04
  „Gratulálok, Főorvos Úr! Érdemleges helyre kerül a díj!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krematórium épül Sopronkeresztúron

Úgy tűnik Sopronkresztúron (Deutschkreutz) megépül a tervezett krematórium. Január 20-án információs… Tovább olvasom