Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Kitörték Mária karjából a Kisjézust

Döbbenten és értetlenül áll egész Nagycenk a történtek felett: egy hét leforgása alatt két Kisjézus tűnt el az ünnepre készülő faluban.

Először a betlehemből lopta el valaki a Jézust jelképező babát pólyástól, most pedig arról kaptunk hírt, hogy valaki letörte a kiscenki szoborparkban álló Mária a kisdeddel szoborról a Kisjézust. Hogy a két eset között van-e összefüggés, azt persze senki sem tudhatja biztosan, mindenesetre a nagycenkiek hátborzongatónak tartják, hogy valaki advent idején ilyet tesz. Esténként jobban bezárkóznak az emberek...


Horváth Rezső, a szoborpark kezdeményezője a megrongált alkotással. Fotó: Magasi D.
Horváth Rezső, a szoborpark kezdeményezője a megrongált alkotással. Fotó: Magasi D.

– A szoborparkot néhány éve alapítványi keretek között hoztuk létre, eddig mindenkinek örömére szolgált. Nem tudom, mikor történhetett pontosan a rongálás, én kedden vettem észre, mi történt. Teljes egészében letörték a gyermek Jézust... Kerestük a környéken, de nem találtuk, pedig ha visszakaphatnánk, rendbe hozhatnánk a szobrot – mondta el Horváth Rezső, a szoborpark kezdeményezője.

A megrongált szobor az 1800-as évekből származó barokk alkotás. Ha előkerülne a letört darab – mint megtudtuk –, helyre lehetne állítani Madonnát.

– Mindenki meg van ijedve Nagycenken, különösen azért, mert advent idején vetemedik valaki ilyen megmagyarázhatatlan cselekedetre – mondja Benke Éva négygyermekes nagycenki anyuka, aki már csak azért is érintett a lopásokban, mert az ő kislányának a babája tűnt el – mint Kisjézus – a nagycenki Betlehemből. – Ráadásul az a pólya volt a babán, amiben a gyerekeimet hazahoztuk a kórházból... – nyilatkozta az anyuka.

Sokan céltalan vandalizmusnak tartják a két esetet, de az mindenkit foglalkoztat, hogy vajon van-e összefüggés közöttük.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egészségügy kapta a legtöbb szavazatot

A Soproni Erzsébet Kórházért Alapítványra érkezett a legtöbb szavazat, így ők nyerték a 2,5 millió forintos fődíjat a Heineken Sopronért akcióban. Tovább olvasom