Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

˝Kitörően˝ ünnepeltek a születésnapi bulin

Sopron - A nagy felháborodást kiváltott Erzsébet-kerti, vasárnap hajnali rongálások ügyében tizenhét fiatalembert hallgatott ki a rendőrség. Közülük ötöt gyanúsítanak bűncselekmények elkövetésével.

Felborított Polski Fiat, megrongálódott Renault-motorháztető, letört visszapillantó tükör, szétrúgott üvegű telefonfülke, kettétört facsemeték, tönkretett köztéri pad és szemétgyűjtők – egy ittas fiatalokból álló csoport műve annak apropóján, hogy egyikük épp a 16. születésnapját ünnepelte.

A vasárnapi nyomozást személyesen Farkas Gábor soproni rendőrkapitány irányította, aki tegnap sajtótájékoztatón jelentette be a fejleményeket. Eszerint tizenhét fiatalt hallgatott ki a rendőrség, 16–22 év közöttieket. Többségük diák, ám akad köztük foglalkozás nélküli is. A kapitány elmondása szerint mindnyájan ˝szkínhednek˝ vallották magukat.

Az eddigiek alapján öt személyt gyanúsítanak garázdasággal, egyikük nagylózsi, a többi soproni. A születésnapját ünneplő fiatal nincs az ˝ötök˝ között.

– Az érintettek többé-kevésbé beismerő vallomást tettek. Ellenük csoportos garázdaság elkövetése miatt indítottunk büntetőeljárást. Szeretnénk mindenképpen megfékezni a köztéri vandalizmust – összegzett az alezredes, aki felhívta a szülők felelősségére is a figyelmet. – Most kezdődik a vakáció, többet lesznek a fiatalok közterületen, szórakozóhelyeken. Jó lenne, ha mindenki kulturált magatartást tanúsítana, s betartaná az együttélés írott és íratlan törvényeit – hangsúlyozta Farkas Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siker a könyvversenyen

Sopron - Az erdészeti felsőoktatás 200 éve I–III. című almanach oklevelet nyert a ˝Szép magyar… Tovább olvasom