Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Kitolják a turisztikai szezont

Sopron - MUST kell pihenni! – Összefogás Sopron turizmusáért elnevezéssel indított kampányt a Magyar Turizmus Zrt. Két éjszaka áráért hármat kapnak a városba érkező turisták.
Ajándék éjszakával és finom boraival várja ősszel Sopron az ide érkező turistákat. A város legismertebb szállodái, borászai, az önkormányzat és a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága november végéig közös kampányt indított. A részt vevő szállodák két éjszaka eltöltése után a harmadikat ajándékként adják, a vacsora mellé pedig a borvidék legjobb borait kínálják.

– A célunk az volt, hogy az őszi hónapokra is tartalmas programokat kínáljunk a vendégeknek – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának vezetője. – A városban ebben az időszakban számos rendezvény zajlik. Ilyen például a szakácskirály-választás, a bornapok vagy a Szent Márton-napok. Emellett a Fertő-part őszi tája és hangulata is kellemes kikapcsolódást ígér. Fontos, ez a lehetőség kizárólag a belföldi vendégek számára vehető igénybe!

Tama István hozzátette, az őszi programokat szerte az országban meghirdették.

Sopronban és környékén ebben az időszakban számos rendezvény zajlik, most érdemes kikapcsolódni.
Sopronban és környékén ebben az időszakban számos rendezvény zajlik, most érdemes kikapcsolódni.

Ausztriában évek óta jól működnek a szüreti túrával színesített őszi turisztikai programok. Ezzel kapcsolatban a régiós igazgató elmondta, az elmúlt években nálunk is próbálkoztak hasonlóval, ám a turisták részéről erre nem volt igény. Egyedi megkeresés alapján azonban megszervezhetők a programok.

Pannon Ősz Burgenlandban

A Fertő tó osztrák oldalán, Burgenlandban teljes az őszi turisztikai programkínálat. A Pannon Ősz keretében a turistákat egész októberben változatos rendezvények várják, melyek sorát a Márton-napi programok zárják. A középpontban a szőlőszüret, a tökhöz fűződő hagyományok, valamint a Márton-napi libaételek állnak. A településeken úgy szervezik meg az eseményeket, hogy mindenhol más-más jellegű program legyen. Lehetőség van pincelátogatásra és szervezett szüretre is, amikor a vendégek a szőlősgazdával egy órán át szüretelnek. A fizetség általában egy jófajta palack bor.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra kápolnaszentelő

Sopron-Bánfalva - A sopron-bánfalvi kőfejtőn 1937-ben épült Cserkészkápolna újraszentelésére kerül… Tovább olvasom