Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Kitől nincs nyugalom éjszakánként?

A Griff étterem miatt nincs éjszakánként nyugalmuk a Ferenczy János utcában lakóknak, állítja Szabó Zsolt. Ezt azonban határozottan cáfolja Kókai Zsolt tulajdonos.
Részeg fiatalok üvöltözése, zenétől dübörgő autók, letépett plakátok, a szakközépiskola előtti téren szétvert padok, az óvoda széttört kerítése, térdig érő kosz és szétdobált üvegek, valamint az önkényes teraszként használt utca – ez jellemzi Szabó Zsolt szerint éjszakánként-hajnalonként a Ferenczy János utcát. Állítása szerint a Griff vendéglő miatt.
A környéken lakók korábban már az önkormányzatnál is panasszal éltek, annál is inkább, mert a közelben oktatási intézmények is vannak, s úgy vélik, a törvényi kiskaput megtalálva kapott az étterem működési engedélyt.

Beadványukat azonban elutasították, mert nem állapítható meg, hogy valóban a Griff vendégei miatt zajos éjszakánként az utca. Gondjaikat tetézi, hogy rendkívül nagy az utcában a forgalom.

– Nem értem, miért került ismét napirendre ez a kérdés, ugyanis 2005 májusában volt nálunk önkormányzati vizsgálat, amely nem állapította meg a mi felelősségünket, a lakók pedig nem éltek a fellebbezési lehetőséggel – jelentette ki Kókai Zsolt, az étterem tulajdonosa.
„ Az étteremből zaj nem szűrődik ki, a közterületen történtekért pedig nem vállalhatunk felelősséget."

– Az sem bizonyítható, hogy a mi vendégeink miatt nincs nyugalmuk a lakóknak – ha így van, őszintén sajnálom –, mert a Ferenczy utcának nemcsak nappal, hanem éjszaka is nagy az átmenő forgalma. Körülbelül 100 méter távolságra működik egy hasonló nyitva tartású, látogatottságú söröző, és 500 méteres körzetben még több is akad. A közelben van az autóbusz-pályaudvar és a főiskolai kar kollégiuma is. Tudomásom szerint miattunk rendőri beavatkozásra nem volt szükség az elmúlt időszakban. Az étterem szabályosan működik – immár tíz éve –, s korábban senki sem panaszkodott.

A Soproni Rendőrkapitányságon megtudtuk, az étteremmel összefüggésbe hozható rendőri intézkedésre a közelmúltban nem került sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ágfalván főzött Dávid Ibolya

Az ágfalvi gesztenyefesztiválon főzött Dávid Ibolya, az MDF elnöke, közben válaszolt a sajtó… Tovább olvasom