Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kitilthatják a gépkocsikat

Újabban parkolóvá változott az Orsolya tér, sokszor még a Lábasház boltívei között is látni egy-egy gépkocsit.
Igaz, a legtöbbnek van behajtási engedélye, de sokszor olyanok is megállnak itt, akik csak beugranak a belvárosba egy-két dolgot elintézni. Tehetik, hiszen ellenőrzés szinte alig van...

Helyi rendelet tiltja

Egy helyi rendelet tiltja az Orsolya téren történő megállást, de az Új utca most befejeződő felújítása miatt az ott lakóknak megoldást kellett találni, így átmenetileg engedélyezték a parkolást – mondta el Mohay Gábor, a városháza sajtószóvivője. – A helyi rendelet szabályozza a behajtási engedélyek kiadásának szabályait. Sopronban állandó lakosok, ideiglenes lakással vagy telephellyel, illetve tulajdonjoggal rendelkezők, valamint az intézmények dolgozói kaphatnak behajtási engedélyt a belvárosba, amelynek időtartama egy vagy két év. A kiadott behajtási engedélyek száma megközelíti az ötszázat.

Sétálóövezet lenne

Szóba került a belváros sétálóövezetté alakítása is, ehhez azonban két dolog szükséges. Egyrészt az Új utcához hasonlóan a többi utcát, a Templom, a Kolostor, a Szent György utcát és a Fő teret is rendbe kell tenni. Másrészt megfelelő mennyiségű parkolóhelyet kell biztosítani a Várkerületen kívül. Csak ezután lehetne kitiltani a gépkocsiforgalmat a történelmi városmagból. Erre valószínűleg a Petőfi téri mélygarázs megépítése után nyílna lehetőség.

Kevés közterület-felügyelő

A Kisalföld úgy tudja, a közterület-felügyelők annyira kevesen vannak, hogy csupán szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végeznek (ha végeznek) a belvárosban. Ha ilyenkor fennakad egy-egy autós a rostán, maximum 10 ezer forintos bírsággal megúszhatja a kihágást. Régebben kerékbilincset is feltettek a tilosban parkoló autókra, tavaly például tíz esetben került sor ennek alkalmazására, ám újabban eltekintenek ettől a büntetéstől. Mint megtudtuk, ennek több oka is van. Egyrészt az útfelújítások okozta közlekedési nehézségeket nem akarják ilyen módon fokozni, másrészt a szervezetnek nincs meg a technikai és személyi feltétele, hogy akár éjszaka is kiszálljanak és levegyék a kerékbilincset.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adják el a Hotel Sopront

A GYSEV belső átalakítása, profiltisztítása során határozott lépések történtek annak érdekében, hogy értékesítsék a négycsillagos Hotel Sopront, valamint a már nem működő Lokomotív Szállodát és a nagy múltú SVSE-sporttelepet. Nos, a közelmúltban stratégiát váltott a cég igazgatósága. – Többször próbáltuk eladni a Hotel Sopront, de eredménytelenül-mondták érdeklődésünkre. Tovább olvasom