Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Kitakart sorok a mélygarázsper szerződéseiben

Sopron - Nagy Tamás 80 nap után betekinthetett a mélygarázsper ügyvédi megbízási szerződéseibe, ám a városvezetés annak egyes sorait mégsem tette hozzáférhetővé számára.
– Felháborító, hogy a közigazgatási hivatal állásfoglalása ellenére sem tekinthettem be teljes egészében a mélygarázsper ügyvédi megbízási szerződéseibe. A városvezetésnek sikerült elérnie, hogy csak részben legyek okosabb tőle – mondta el Nagy Tamás, az MDF soproni szervezetének elnöke szerdán.

– Az ügyvédi sikerdíjat tartalmazó sort például egész egyszerűen letakarták és így fénymásolták le a dokumentumot. Mélységesen felháborít, hogy azután játsszák ezt, hogy a közigazgatási hivatal megerősítette: a képviselőnek joga van megismerni a szerződésben szereplő adatokat. Ezenkívül aláírattak velem egy titoktartási nyilatkozatot, mondván, az adatok nyilvánosságra hozatala sértené az önkormányzat üzleti érdekeit.

Nagy Tamás hozzátette, Sopron polgárait korlátozza a városvezetés abban, hogy megismerjék az egyébként közérdekű információkat – például, hogy melyik ügyvédi irodával, milyen feltételekkel és mekkora sikerdíjjal kötötték a mélygarázsper szerződését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolabusz a bejáró diákokért

Sopronhorpács - A nyárbúcsúztató falunap keretében adták át és szentelték fel Sopronhorpácson az… Tovább olvasom