Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Kiszámítható helyi gazdaságfejlesztési irányvonalat!

Sopron - „A mindenkori városvezetés egységes és kiszámítható gazdasági irányvonalat képviseljen, a változtatások ne egyik pillanatról a másikra történjenek” – hangzott el a területfejlesztési szabadegyetem cégvezetők részére rendezett kerekasztal-beszélgetésén.
„Jöttek, mentek, itt maradtak – lehet-e vonzó Sopron a befektetők számára?" címmel rendezte meg a NYME Közgazdaság-tudományi Kara és a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség azt a fórumot, amelyen soproni és környékbeli cégek vezetői adták közre tapasztalataikat. Dr. Fábián Attila dékánhelyettes igen hasznosnak értékelte az elhangzottakat. – Az EU Hatékony Innovatív Partnerség-program keretében összegzést kaptunk arról, hogy Sopronnak szüksége van úgynevezett „fehér galléros", nem környezetterhelő, hanem a helyi adottságokhoz idomuló iparra, szolgáltatásra, fejlesztésre.
Megfogalmazódott: mindezt az infrastruktúra további kiépítése segíthetné, ugyanakkor a magas ingatlanárak gátjai a haladásnak. Például megtudtuk: az egyik cég Lengyelországban fejlesztett, mivel az ottani telekárak jóval alacsonyabbak a soproninál, s a telephely fenntartása is olcsóbbnak bizonyul.

Ezen túlmenően a részt vevő cégvezetők az egységes és kiszámítható helyi gazdaságfejlesztési irányvonal szükségessége mellett érveltek. Hangsúlyozták, hogy e tekintetben ne változzon meg semmi egyik pillanatról a másikra. Kiemelték: folyamatos beruházásokat terveznek a cégek, viszont csak az átgondolt, hosszú távú stratégia mentén lehetnek sikeresek. Ezért a városi gazdaságfejlesztési elképzelésekbe és a döntési folyamatokba vonják be az érdekelt vállalkozásokat. A jól képzett munkaerő-utánpótlás is hiányzik a régióból: mindez elengedhetetlenné teszi a szakképzési struktúra egyeztetések utáni átalakítását – összegzett dr. Fábián Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaput szereltettek a Győri úton az átjáróra

Sopron - Napnyugtától reggelig kapu zárja el az átmenő forgalmat a Csengery utca és a Győri út… Tovább olvasom