Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kisvárosnyi ember fordul meg a soproni kórházban

Óriási betegforgalma van a Soproni Gyógyközpontnak, havonta 30–35 ezer ember fordul meg a szakrendeléseken.

Az épülő új diagnosztikai tömb megoldást jelent majd arra a problémára, amit egy olvasónk is jelzett: ma még együtt várakoznak a kórházi fekvő betegek és a kintről érkezők a vizsgálatokra, de az új épületrészben már el tudják különíteni a betegeket.

„Szíven ütött, hogy az utcai kabátban várakozók közé, ahol kisgyermekek is voltak, be-betoltak gurulóágyakon idős, beteg, magatehetetlen embereket, nőket, férfiakat, és ott várakoztatták őket, mert a beteghordó elment. Sehol egy mobil függöny, hogy ők is érezhessék a részleges nyugalmukat és megtarthassák emberi méltóságukat!" – írta olvasónk.

– Havonta 30–35 ezer ember fordul meg a Soproni Gyógyközpontban. Ez naponta 1000–1200 beteget jelent a szakrendeléseken, csak a röntgenben 8 és 14 óra között háromszázan várnak vizsgálatra, közülük körülbelül ötvenen kórházi betegek – sorolja az adatokat Németh Ritaápolási igazgató. Szerinte a várakozók sokszor csak azt látják, hogy ott fekszik a hordágyon valaki, azt már nem, hogy az már egy új beteg.

– Az osztályok mindig egyeztetnek a szakrendelésekkel, hogy mikor küldhetik a beteget a vizsgálatra. Igyekszünk úgy szervezni a munkát, hogy minimálisra csökkentsük a várakozást, de mindig előfordulhatnak nem várt, sürgős esetek. Az épülő új diagnosztikai tömb fog erre a problémára végleges megoldást nyújtani, mivel ott már külön helyiségekben tudnak várakozni a kórházi fekvő betegek és a vizsgálatra érkezők – mondta el dr. Korányi László orvos igazgató.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új úton kerekezhetnek a biciklisek a Fertő parton

Tizenkilenc kilométer hosszan, - a két évtizede épült és azóta erősen leromlott állagú - szakaszok… Tovább olvasom