Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kistómalom utca - Feltűnő a terület gondozatlansága

„A Tómalom II. néven ismert lakóövezet ugyan a városon kívül van, de talán nincs kívül a törvényen" – fogalmazott Tuba Jenő, aki a terület gondozatlanságára, a sok szemétre hívta fel a figyelmet.

– A Kistómalom utca a Tómalom II. néven ismert családi házas övezet egyik fő utcája. Az ott közlekedőknek, no és a természetvédőknek szemet szúr a Pozsonyi út felőli bevezető szakasz és a környező területek gondozatlansága – vetette fel többek nevében Tuba Jenő, aki a térség egyik ingatlantulajdonosa.

Részletezte, az 1995-ös földprivatizáció után ott kisebb-nagyobb gyepterületek kerültek magánkézbe. Azóta ezeken nyáron többnyire parlagfűtenger virít, télen a gaz és a cserjés az úr. Ide talán nem vonatkozik a földterületek művelési kötelezettsége? Ráadásul egyesek e területeket illegális szemétlerakó helynek is használják.

Tuba Jenő szeretné, ha a Kistómalom utca és környéke is gondozottá válna. Fotó: Nyikos Péter
Tuba Jenő szeretné, ha a Kistómalom utca és környéke is gondozottá válna. Fotó: Nyikos Péter


Azt a vízelvezető árkot is, amelyet gondozottság híján alaposan benőtt a növényzet. A Kistómalom utca keleti végén, a Nádas sor mentén, egészen a Rezeda utcáig szintén illegális szemétlerakások éktelenítik a Natura 2000 védett természeti területeket. „Egy összehangolt ellenőrző bejárásra lenne szükség az önkormányzat, a természetvédelem és más szervek részéről. Mert az igaz, hogy a Tómalom II. lakóövezet a városon kívül van, de talán nincs kívül a törvényen" – fogalmazott Tuba Jenő. 
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térfigyelés Répceszemerén

Térfigyelő rendszert avatnak vasárnap Répceszemerén. Az önkormányzat három kamerához nyert… Tovább olvasom