Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Kistestvért kapott a soproni Jobbik

Nemrégiben megalakult a soproni Jobbik Magyarországért Mozgalom Ifjúsági Tagozata – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Tompa Judit, a szervezet elnöke, s hozzátette, máris komoly rendezvénnyel szeretnék felhívni magukra a figyelmet.

Már pénteken meg is tartották a ˝Revíziós Napok˝ első programját, amikor is a történelmi előadások mellett koncertek is színesítették az estet. A szervezők célja, hogy az esemény látogatói megtudják, egykor mennyire erős, bátor és egységes nemzetet alkotott a magyarság, de tagtoborzásnak is szánják a délutánokat, szeretnék ha 25 fős létszámuk tovább növekedne.

Szávay István jobbikos parlamenti képviselő elmondta, üdvözli az ifjúsági tagozat létrejöttét, mert szeretnék megszólítani a fiatal, velük hasonló értékrendet képviselő korosztályt.

˝A Revíziós napok egy rendezvénysorozat, amely Magyarország XX. századi történelméből nemcsak a keserűséget és a kudarcot idézi, hanem terveink szerint rámutatna arra a tényre, hogy egy erős, bátor és hűséges nemzet voltunk. Bizonyítja, hogy kiálltunk az igazunk mellett, nem hagytuk, hogy a nagyhatalmak erkölcstelen, megalázó játékot játszanak velünk. Három „felvonásban" szeretnénk ismertetni revíziós sikereinket augusztusban Észak-Erdély, Kárpátalja, novemberben Felvidék visszacsatolását ünnepeljük meg - fogalmazott Tompa Judit.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. zeta62 2011. április 29. 19:34
  „Egyáltalán miért is ,,rettegnek itt és mindenhol a Jobbik-tól?
  Mert a kommunista retorika 1919-ben ezt állította be minden jobboldali, nemzeti mozgalomról?
  Had idézzem a libsik által sokat emlegetett Romsics tanár urat a tanácsköztársaságról írt egyik művéből:
  ,, a magyar bal- és szélsőbaloldalon ekkor hatalmasodott el és vált napjainkig meghatározóvá az a felfogás, amely szerint minden jobboldali, nemzeti irányzat vagy csoportosulás eleve reakciós és ellenforradalmi. E jelzőkhöz majd a későbbiekben az antiszemita és a fasiszta is csatlakozik.
  Kialakult tehát egy ,,képzelt veszedelmekkel" riogató baloldali propaganda, ami viszont -Bibó István szavaival szólva- azért veszélyes, mert az ,,imaginárius veszedelmek[...] azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük."”
 • 44. csoki011 2011. április 19. 10:13
  „végigolvasván a kommenteket döbbentem nézem,h egy ilyen ártatlan,ténymegállapító,pozitív hangvételű cikkből,h kerekedett ki ez a parázs vita.miért kell mindenhol a konfliktus lehetőségét keresni és lépten nyomon belekötni azokba az emberekbe,akik ebben az elkorcsosult,értéktelen,manipulált és beteg világban megpróbálják életben tartani és megőrizni a hagyományokat,a történelmünket,feleleveníteni a magyarok dicsőségeit és ráébreszteni a fiatalokat arra,amit sajnos a szüleink generációjából már nagyrészt sikerült agymosni.mert tényleg övék,miénk a jövő.ezek a fiatalok mindamellett,hogy helytállnak minden nap az iskolában a szabadidejük jelentős részét ennek a rendezvénynek a megszervezésére fordították,ami rendkívül becsülendő és értékelendő dolog.én teljesen függetlenként ültem a sorok között pénteken és nagyon meghatódva és új információkkal gazdagodva távoztam.Sarkady Úr előadása fantasztikus volt és a többi előadó is sokat hozzátett azokhoz a dolgokhoz,amit a történelem órán nem említettek,sajnos....az előadáson volt lehetőség interaktív "vitára" is,de érdekes módon egy álnév mögé rejtőzködő gép előtt történelmet író,magasan qualifikált,felsőbb osztályrendbe tartozó ember nem volt ott feltenni a kérdéseit....és az,h megragadták a lehetőséget arra,h közben népszerűsítsék a szervezetüket és tagokat toborozzanak teljesen helyénvaló dolog.nem gondolom,h etikátlanabb,mint a vasárnapi nagymisén népszerűsíteni egy pártot és az Ámen előtt még elmondani,h hova is kell tenni az X-et.én azt gondolom és ezzel itt szerintem pontot is tehetünk ennek a cikknek a végére,és javaslom,h a következő előadást tisztelje meg minden,itt negatív hangvételben hozzászóló kommentelő és utána érdemben is tudunk egymással eszméket cserélni,netán értelmesen vitatkozni.Gratulálok a rendezvényhez és gratulálok a sok kommentelőnek,hogy így, hozzászólásaikkal akaratlanul is népszerűsítették a szervezetet és az előadást.Adjon az Isten!”
 • 43. KP9 2011. április 19. 07:43
  „Kedves Senechal,jobb lenne,ha nem vergülődnél már itt folyton az iskolázottsággal,mert úgy látom másra hivatkozni sem tudsz,viszont Te mégis képtelen vagy az interneten talált információk nélkül egy értelmes tartalommal teli mondatot összetenni. Úgy érzem alul maradsz a "vitában" többet kéne tán olvasni. Én ezzel be is fejeztem. További szép napot mindenkinek!
  Korosp,ne haragudjon,ha félre értettem amit írt.”
 • 42. osvald 2011. április 18. 23:17
  „szolga. Hízelgően lenézed a szakmunkásokat ahoz képest, hogy addig tart a helyesírásod, amíg a másolás gomb után nem nyomod meg a beillesztést :D tovább olvastam, de nem hittem, hogy átvitt értelemben használod, gondoltam (és most is így gondolom) az első lesz a helyes. :) kedves érettségis anonim megmondóember.
  korosp nekem is vannak liberális, baloldali és minden féle fajta pártállású és származású és vallású barátaim, ismerőseim.én is meg tudok velük beszélni mindent , politikáról, vallásról.nem tudom miért gondolod ,hogy itt a torkodnak ugrottak.ide nem írt volna egyébként egy jobbikos sem szerintem, ha nem kezditek el bicskanyitogatóan és övön allul szapulni a mi fajtánkat.Ne vedd magadra, de egy nyilvános fórumon még névtelenül is legyen egy határ.
  a lényegről: Öngyilkos hajlamú , mentálisan instabil politikusok búcsúlevelére támaszkodni politikai kérdésekben egy kicsit fura, de ahogy gondolod. A revíziós politikánk pedig valóban sikeres volt.
  A német és olasz segítség azért érkezett, hogy például románia ne omoljon össze egy esetleges magyar-román konfliktus után, ezért készült olyan területrendezési terv, ami életben hagyta a román gazdaságot és aminek folytán magyarország (gazdaságilag) kevésbé értékes területeket szerzett vissza mint szeretett volna.
  A második v.h.-ba való belépésünk pedig jóval ezek után történt.más tészta, bár persze szervesen kapcsolódik.ennek az az oka, hogy a történelem egy összefüggő folyamat, meglepődnék ha 1848,1914 és1942 között nem találnánk kapcsolatot... a revízió nem idejét mult avitt dolog, nemzeti és gazdasági kulcskérdés, ahogy az ozmán vagy a habsburg fenhatóság alatt és után is az volt.1000év magyar kontinuitás áll szemben egy 90 éves ideiglenesnek szánt békediktátummal, melynek kedvezményezett és utódállamai mind megszűntek már létezni. egy annektált területnél nagyobb gazdasági katalizátor pedig nincs. kérdezzétek csak meg a vén szolgát! neki van éreccségije! :D”
 • 41. senechal 2011. április 18. 20:09
  „Andriska !
  Ha eljuszt a wikiped-ig, a második sort is olvasd el, tán nem erőéteted túl magad !
  Sénéchal (középkori latinsággal senescalcus, a latin senes és az ó-német scalc összetételéből), szó szerint legidősebb szolga, -- na innen figyuzzá´
  átvitt értelemben udvarmester vagy udvarnagy. A sénéchali cím Franciaországban valószínűleg a majordomus (maire du palais) címet pótolta, amely I. Lothár király ideje óta örökössé vált az Anjou grófok családjában.
  (ezt nagyarul nádorispánnak hívták.)
  azért mág is csak kéne 1 érettségi ...
  többeknek / vitézek és és kevésbé vitézek
  az alapkérdés a reviziós "sikerek" voltak - (nem is tudom miért lett alakult ki ez a jobbikos hörgés) és érdekes módon mindenki eleresztette a füle mellett Teleki min.elnök búcsúlevele. Ő annyira sikeresnek találta, hogy öngyilkos lett.
  http://www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/ww2/doksi/tp_lev2.jpg
  #38
  "...semmilyen hiteles információ nem kaptunk... " csak a saját nevében beszéáljen, ne használjon többes számot !”
 • 40. korosp 2011. április 18. 19:58
  „Kedves Mindenki!

  Megszoktam, ha "magamfajta" kérdez, akkor arra válaszokat nem kap, hanem torkának ugranak. Jelzem, hogy ismeretségi és mondhatom baráti körömben van Jobbik, Fidesz és ´amit akartok szavazó is. Én vállalom, hogy liberális érzelmű ember vagyok és le tudok ülni barátaimmal egy-egy sörre és ugyanerről a témáról beszélni. Ők nem ugranak a nyakamnak, hanem érdekes, hosszú beszélgetések közepette kifejthetem félelmeimet azzal kapcsolatban, amit én nem tartok követendő útnak. Ők is elmondják a saját véleményüket és megfontolom a mondandójukat.

  Mérnökként és realista emberként ragaszkodom a tényekhez, mert ebben látom a rendszert. Amikor Ti indulatból félreértelmezitek amit írok, azzal nem tudok mit kezdeni. Kedves KP9, ha Ön mérnök, akkor igazán tudnia kellene mi a "szavazóbázis" szó jelentése. A Jobbik táborában is van szép számmal több diplomás emberek, de én másra hívtam fel a figyelmet. Szerintem ideillő sorok:
  "A tények makacs dolgok, és bármi ami a mi álmaink, meggyőződésünk, lelki parancsaink lehetnek, nem tudják megváltoztatni a tényeket és bizonyítékokat." John Adams
  "Szélsőségek soha nem vezetnek célhoz." Széchenyi István - 1847
  "A tudományos emberfő mennyisége a nemzet igazi hatalma. Nem termékeny lapály, hegyek, ásványok, éghajlat stb. teszik a közerőt, hanem az ész, mely azokat józanon használni tudja. Igazibb súly s erő az emberi agyvelőnél nincs. Ennek több vagy kevesebb volta a nemzetnek több vagy kevesebb szerencséje." szintúgy Széchenyi - Hitel 1830

  A gyalázkodó sorokat lehet tovább folytatni, de kérdezem én, van értelme? Az elszámoltatást, amire annyira vártok, kérem azok ellen folytassátok, akik a törvény betűit az én káromra kerülték ki. Megjegyezném, hogy magyar kis és középvállalkozások tették ezt velem. Mindezek ellenére a mérnöki diplomáim gyümölcsét itthon szeretném learatni, nem egyéb országban. Ennyit a "hazaáruló" mivoltomról.”
 • 39. KP9 2011. április 18. 12:54
  „Ejjha,akkor most kik fröcsögnek és alkotnak véleményt a másikról úgy,h azt sem tudják kicsoda?

  Korosp: akkor hogy én nő vagyok és mérnöki végzettségem is van,már nem is vagyok oda illő? :D..azért ez kicsit vicces volt,hogy kikből áll a szavazótábor,nem biztos,hogy a szűk látókörrel nekünk vannak problémáink.

  Osvald kommenteknek grat!”
 • 38. VLS 2011. április 18. 12:36
  „Szerett Honfitársaim!

  Ezúton szeretnék gratulálni a Jobbik MM IT Soproni Alapszervezetének a kiválóan megszervezett I. Revíziós Napok-hoz! Hazafias és bátor cselekedet volt, a nagyszerű előadók olyan lélekemelő hangulatot teremtettek,
  mely méltó emléket állított a kor revíziós sikereinek. Biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban tervezett megemlékezések is hasonlóan magas színvonalúak lesznek. Aki nem tudott eljönni, sajnálhatja, hiszen ezidáig erről a történelmi időszakról szinte semmilyen hiteles információ nem kaptunk, ám ez a rendezvény sokunknak
  nyitotta fel szemét!
  Hajrá fiatalok, tiétek a ( szebb ) jövő!

  vitéz Ladányi Sándor
  Jobbik MM soproni alelnök”
 • 37. elszámoltatás 2011. április 18. 12:03
  „Arra se méltóak ezek <moderálva> hogy elkezdjek velük vitázni!!! 28. korosp 2011.04.17. 14:01
  "Azért, hogy ne kelljen (bonyolult) elemzéseket olvasnotok, a Jobbik szavazótábora az iskolázatlan, munkanélküli férfi lakosságra épül... Nem kellene ezen elgondolkodni?"
  Te miről beszélsz te nyomorék???? Neked 20 éve ugyanaz a maszlag van a fejedbe amit akkor beléd nyomtak....Ja és képzeld 19 éves vagyok és van érettségim, meg szakmám....”
 • 36. osvald 2011. április 18. 09:00
  „Sénéchal (középkori latinsággal senescalcus, a latin senes és az ó-német scalc összetételéből), szó szerint legidősebb szolga....

  XDXDXD köszönjük!!!”
 • 35. osvald 2011. április 18. 08:51
  „Folyik az érdemi vita...
  Én legalább felvállalom a nevemet! A szövegértés pedig úgy fest kettőnk közül csak nekem megy...”
 • 34. Mindent_Vissza 2011. április 18. 01:19
  „Nemzetellenes liberálisok!

  Mindig elfog a nevetés, ha olvasom a kommenteket, amiket írtok! Lehet érezni belőlük, hogy ti is érzitek: már nem sokáig butíthatjátok ezt a sokat megélt nemzetet!”
 • 33. senechal 2011. április 17. 22:21
  „mi van fijug ?
  Hazaértetek Hajdúhadházről és tart még a szufla ?
  osvaldkám te voltál már ginázium közelében - ha már ennyire jól látod ki a gyenge elméjű ..., vagy maradtál a szakmunkásképzőnél ?
  Azért ne legyél büszke a nem-demokrataságodra - ez egy vicc egy szinten túl !
  és ki a csőcselék - höhöhö ....
  ez jó volt”
 • 32. magzol 2011. április 17. 22:12
  „Grat.!”
 • 31. osvald 2011. április 17. 19:46
  „senechal
  A soproni JOBBIK IT függetlenül alakült meg a helyi szervezettől. Gimnazista lányok találták ki és az iskolatársaikból verbúválták az induló taglétszámot. Miután megalakultak vették csak fel a kapcsolatot, egy másik ifjúsági mozgalmon keresztül (HVIM Sopron Vármegye) a soproni jobbikkal, mivel nem ismertek senkit a szervezetből.És igen az ilyen rendezvényeken van alkalom arra, hogy aki szeretne csatlakozni az megtehesse... Kommunistázni és hogy egy másik ideológia, vagy népesség valakinek ne tessen az mindenkinek szíve joga!”
 • 30. osvald 2011. április 17. 19:35
  „De írok a mieinknek is! :)
  Gratula fiúk lányok! Profik vagytok! Igen jól sikerült! ezeket úgyis azért rázza az ideg, mert ők képtelenek lennének hasonlót véghezvinni.”
 • 29. osvald 2011. április 17. 19:31
  „Mi ez a hiszti? Ennyi válogatott, légből kapott sárdobálós kommentet... Aki nemzetben gondolkozik, radikális és nem azt a két liberális csapásvonalat követi mint a többi birka, az már ostoba ? Nem ti vagytok véletlenül gyengeelméjűek? Mi legalább nem vagyunk alakoskódóak!
  Nem vagyok demokrata! A démosz az a csőcselék! Azok vagytok ti, liberósok és balosok! Eljön majd a nap, amikor cenzusokhoz kötik a szavazati jogot és amikor elveszítitek a cigány és a fogyatékos szavazatokat, akkor oda kerültök ahova valók vagytok!”
 • 28. korosp 2011. április 17. 14:01
  „Remélem picit elgondolkoztok az itt látható vélemények többségén! Szerencsére azt látom, hogy többen vagyunk! Azért, hogy ne kelljen (bonyolult) elemzéseket olvasnotok, a Jobbik szavazótábora az iskolázatlan, munkanélküli férfi lakosságra épül... Nem kellene ezen elgondolkodni?

  Jó lenne, ha kicsit is nagyobb látókörrel vizsgálnátok a világot, mert a szűklátókörűség nagyon rossz irányba visz!

  Megsúgom, hogy sok liberális alapelvre építkezik az alkotmányunk (Liberális demokráciában élsz kedves Hunnia80). Szerencsére...”
 • 27. senechal 2011. április 17. 13:52
  „na.erről van szó.De sokáig kellett rá várni !
  Tehát történelem ide, oktatás oda. "Hazaszeretet" ürügyén toborzás zajlik/zajlott a kamaszok körében.
  Finom rasszizmus, visszafogott kommunistázás, cél a "szebb" jövő.
  Ime a "radikális jobboldal" vagy a neonáci lényeg (gusztus szerint) lényeg
  lehet gondokodni és választani !”
 • 26. csarly67 2011. április 17. 13:40
  „Reméljük hogy egyre több és több ilyen tagozat kel életre. Hogy végre kisöpörjük az országból az előző rendszer Gyúrcsányistáit és a mostani diktatúra vezérét Orbán Orsós Viktort és az őt követő csahos kutyákat ahhoz az kell hogy a fiataloknak végre kinyíljon a szemük. MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ.Most még Magyarországnak vajdája van de ez igencsak pünkösdi királyság. SZEBB JÖVŐT.”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legszebb bélyegkép Sopron nevezetességeit ábrázolja

A tavalyi év legszebb keresztény tematikájú bélyege Németországi díjat nyert el. Tovább olvasom