Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Kisorsolták a textil karácsonyfát Sopronban

Gerencsér Julianna családjával 1956-tól a tengerentúlon élt, ott mindennapjainak része lett a jótékonykodás. Tíz éve hazaköltöztek, a hölgy itthon is segít. Évente elkészíti textil karácsonyfáját, amit tombolán sorsolnak ki, a pénz pedig rászorulókhoz kerül.

Julianna pártfogoltja egy ideje Vitáris Ilona, aki egyedül neveli sérült kisfiát. A fiatalasszonyról portálunkon is olvashattak, írtunk róla, amikor gyermekével először költözhetett önálló otthonba, s akkor is, amikor kedves felajánlásoknak köszönhetően be is bútorozhatta a lakást.

Ilona és Julianna barátsága pár éve kezdődött, a jólelkű nyugdíjas asszony pénzzel, ajándékokkal, karácsonyi vacsorára szóló utalvánnyal rendszeresen segíti a rászoruló nőt. Az ünnepi tombolából befolyó összegből is neki vásárolt meglepetést.

Vitáris Ilona, a kisfia, Gergő és a Gerencsér házaspár az ajándékokkal megrakott asztal körül. Fotó: Magasi
Vitáris Ilona, a kisfia, Gergő és a Gerencsér házaspár az ajándékokkal megrakott asztal körül. Fotó: Magasi

A kézimunkát csütörtökön sorsolták ki, a szerencsés nyertes a soproni Márkus Károlyné lett.

– Idén egy kicsit kevesebb pénz jött össze, talán a válság miatt nem fordítanak adakozásra annyit az emberek. Az 500 forintos tombolák értékesítéséből 35 ezer forint folyt be, ebből tartós élelmiszereket, édességeket, kozmetikai cikkeket és tisztítószereket, valamint játékot vásároltam Ilonának és kisfiának, és készpénzt is adtam, hogy ebben az évben is elmehessenek egy karácsonyi vacsorára – tudatta Gerencsér Julianna.

Vitáris Ilona örömmel szemlélte az ajándékokkal telepakolt asztalt, s elmondta, nagyon sokat köszönhet Juliannának, akit ő és kisfia, Gergő is nagyon megszeretett és igazi családtagnak tekint.

– Hálás vagyok, hogy törődik velünk, igazi angyal ő, aki idén is boldoggá és gazdaggá tette az ünnepünket – mondta meghatottan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rakovszky Zsuzsa a meghitt karácsonyokról, az ünnepvárásról

Rakovszky Zsuzsa soproni író, költő, műfordító beszélt portálunknak az emlékezetes karácsonyokról,… Tovább olvasom