Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kisiklott egy vonat Sopronban - A rendőrség három elkövetőt keres - fotók

Kisiklasztottak egy vonatot Sopronban. A bűncselekmény feltételezett elkövetője három 15-20 év körüli fiatal.


18. 20

A rendelkezésre álló adatok alapján ismeretlen elkövetők, egy húsz liter űrtartalmú olajtartályt helyeztek a vasúti pályatestre, melyre a Bécsújhelyre (Wiener Neustadt) induló  motorvonat ráhajtott, ezt követően kisiklott.

A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított eljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

Az adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény feltételezett elkövetője három 15-20 év körüli fiatal.

A három vékony testalkatú férfi közül ketten fekete színű bomber kabátot és fekete nadrágot, harmadik társuk világos kabátot és baseball sapkát viselt.
 
A rendőrség kéri a három fiatalt, jelentkezzenek önként a Soproni Rendőrkapitányságon.

Várják azoknak a szemtanúknak a jelentkezését is, akik december 27-én, 22 óra 15 perc és 22 óra 50 perc között a Béke úti átjáró közelében gyanúsan viselkedő személyeket láttak, vagy a személyleírás alapján az elkövetők kilétére, tartózkodási helyére vonatkozóan információval rendelkeznek, tegyenek bejelentést személyesen, vagy elektronikus úton – sopronrk@gyor.police.hu - a Soproni Rendőrkapitányságon.

Névtelenségük megőrzése mellett az ingyenesen hívható 06-80/555-111 "Telefontanú" zöld számán ( H-Cs : 8-16, P: 8-13) vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

10. 24.

Az utasok nélkül közlekedő motorkocsi tegnap este 22.55-kor siklott ki az első forgóvázával. A kisiklás azért történt, mert ismeretlenek a sínszálak mellet elhelyezett olajtartályt a sínpályára rakták, a motorvonat pedig maga alá gyűrte" - kezdte a kisalfold.hu érdeklődésére Rázó László, a GYSEV Zrt. sajtószóvivő.

"A kisiklás során személyi sérülés nem történt, a műszaki vizsgálat ideje alatt és a motorkocsi elszállításáig vágányzár volt a Sopron-országhatár szakaszon.

A vasúti pálya megrongálódása miatt a teljes helyreállításig 10 km/órás sebességkorlátozás van érvényben az érintett szakaszon" - zárta szavait Rázó László.

9.28

"December 27-én pár perccel 23 óra előtt a Soproni Vasútállomásról tartott egy egykocsis szerelvény az Béke út felőli vonalon, amikor az átjárónál egy nagy csattanást követően kisiklott.

A kocsi nem borult fel, az eleje viszont a sínek közé szaladt, a vasúti átjárótól, körülbelül 25 méterre állt meg. Úgy tűnt, hogy utasok nem voltak a vonaton. A tűzoltók, rendőrök és a műszaki mentők hamar kiérkeztek a helyszínre" - tudósított Karesz.

Két tudósítónk jutalma 5000-5000 forint.

Kisiklott egy vonat Sopronban - fotók: Tudósító

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a soproni Szent Margit Plébánia új temploma

Jövő nyárra készül el a soproni Árpádházi Szent Margit Plébánia új temploma. A 300 millió forintba kerülő építkezés idén tavasszal kezdődött. Tovább olvasom