Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kísérletezve tanulhatnak a soproni diákok

Modern laboratóriumot adtak át csütörtökön a soproni Berzsenyi-gimnáziumban. A 230 millió forintos beruházásnak köszönhetően kísérletezve tanulhatják a négy természettudományos tantárgyat – kémiát, fizikát, biológiát és a földrajzot – a diákok.

Az Öveges Program keretében készült el a Líceum legújabb fejlesztése, az az országosan is a legmodernebbek közé tartozó laboratórium, amely nemcsak a Berzsenyi-gimnázium diákjainak, hanem soproni általános iskolának és öt vidéki intézmény diákjainak is lehetőséget ad a kísérletezésre.

Sőt! A programban részt vevő pedagógusok óvodásokat is bevonnának a munkába, hogy minél szélesebb körben felkeltsék a gyerekek érdeklődését a természettudományok iránt.

A diákok ki is próbálhatták a most felszentelt laboratóriumot az ünnepélyes avatót követően. Fotó: M. D.
A diákok ki is próbálhatták a most felszentelt laboratóriumot az ünnepélyes avatót követően. Fotó: M. D.


Az ünnepélyes avatón csütörtökön fel is szentelték az új labort, ami a Líceum egykori diákjának, Gombocz Endre botanikusnak a nevét viseli ezután.

A két szomszédos tanterem is licisták nevét kapta: a biológia oktatására szántat Vermes Miklósról, a fizikatermet Mikola Sándorról nevezték el – jelentette be Horváth Lucia tanárnő.

 A labornak köszönhetően új színfolttal is gazdagodott a líceumi diákélet, csütörtök reggelenként ugyanis laBORShow-val, azaz 15 perces programmal a 12. évfolyamos kémia és fizika fakultációs csoportok diákjai mutatnak be kísérleteket érdeklődő társaiknak és tanáraiknak.


Tölli Balázs igazgató pedig arról számolt be, hogy a beruházásnak köszönhetően a gimnázium utolsó olyan szárnya is megújulhatott, ami nagyon rossz állapotban volt.

Kiemelte azt is, hogy a kivitelezésben helyi vállalkozók vettek részt, akik minden tekintetben profiknak és pontosnak bizonyultak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Szürreális látvány volt˝ - megszólalt a lakó, akihez egy félmeztelen férfi tört be Sopronban

30-40 métert mászott egy társasház oldalán a tíz méteres magasságban egy férfi Sopronban. Ott az… Tovább olvasom