Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Kisebbségek a kisebbségekért Sopronban

A Civil Európáért – Kisebbségek a kisebbségekért uniós projekt keretében Sopronba érkezett a horvátországi Bjelovar megyei 22 kisebbség küldöttsége.A horvátországi Bjelovar megyében 22 kisebbség él. A Civil Európáért – Kisebbségek a kisebbségekért uniós projekt keretében Sopronba érkezett küldöttségüket a partnerszervezet nevében dr. Payrits Ferenc, a Soproni Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnöke, valamint a város nevében Abdai Géza alpolgármester köszöntötte a vármegyeháza dísztermében.

Válaszában Nenad Vlahovic, Bjelovar megye közgyűlésének elnöki kisebbségi főtanácsadója hangsúlyozta, az uniós projekt – amely részét képezi a Baltikum–Adria Vertikum nyolc országot érintő, kialakításra váró kulturális tengelynek – a kisebbségek együttműködésének kiszélesítését célozza. A nemzetiségi vezetők tapasztalatcseréje nemcsak kulturális és turisztikai, hanem gazdasági hozadékkal is kecsegtet. Mindezzel a horvát nagykövetség gazdasági kapcsolatokért felelős referense is egyetértett. A tegnapi program Kópházán, majd Szombathelyen folytatódott. A vendégek ma ismét Sopronban, majd Peresznyén és Nagybárándon ismerkednek a kisebbségek helyzetével, valamint a helyi aktualitásokkal.

Vasárnap Kópházán fejeződik be a program. Májusban Bjelovar megye várja a külföldi kisebbségi vendégeket, Magyarországról is.

Olvasóink írták

 • 6. valami89 2010. március 22. 23:03
  „a zsido az meg sehol sem kisebbség, a zsido az a nép aki megengedi h itt lakjunk, a zsido a legnagyobb rasszista nép a földön (elég a bibliájukat is fellapozni), és azt h az ókortól kezdve folyamatosan üldözik őket a történelem könyvekből kihagyhatják, de a holokauszt tagadással nem fogják tudni magyarázni...!
  Többi néppel nem lenne itt semmi baj, békességben élhetnénk egymás mellett ahogy tettük azt hosszú időn át, csak hát a fent említett népnek ez nem érdeke, így hát marad a gyűlölködés”
 • 5. t.b. 2010. március 22. 20:27
  „szerintem a cigány sem tartozik a kisebbséghez, már...sajnos”
 • 4. Hector 2010. március 22. 18:32
  „Tisztelt meir Úr (Hölgy)!
  Magyarországon, mint már említettem "tizenvalahány" hivatalosan elfogadott, bejegyzett kisebbség létezik.
  A zsidók nem tartoznak közéjük.
  Ezért is érdeklődtem, hogy kik tartozhatnak a horvátországi 22-be?
  A "Veletlenul-(??)" kifejezést nem értem.”
 • 3. meir 2010. március 22. 16:36
  „1-es!!
  Veletlenul-(??)-kifelejtetted a zsidokat!!!!”
 • 2. FREDDY/S 2010. március 22. 15:20
  „Etikusan a nemzetiségieket kellett volna megnevezni, nemde...”
 • 1. Hector 2010. március 22. 11:52
  „Jó lett volna, ha a cikk meg is nevezné a 22 kisebbséget. Magyarországon csak "tizenvalahány" létezik (német, szlovák, szlovén, szerb, horvát, román, cigány, lengyel, görög, ruszin, örmény és talán még egy-kettő).
  Kíváncsi lennék, hogy kik és mi okból kerültek Bjelovar megyébe?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Misszionáriusok Sopronban: a Túró Rudi a kedvencük

Nichols és Tracy az egyesült államokbeli Utah államból érkezett Sopronba, misszionáriusként… Tovább olvasom