Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Kisalföldi Fotószalon negyedszer

Immár negyedik alkalommal tartják meg a Kisalföldi Fotószalont, amely keretében a megyénkben tevékenykedő hatvan fotós mutatkozhat be. A tárlatot ma nyitják meg a Várkerület Galériában.
Az első Kisalföldi Fotószalont 2000-ben Sopronban rendezték meg azzal a céllal, hogy a megyében működő négy fotós egyesület bemutatkozhasson. A kiállítást kétévente a megye három városában – Sopron, Mosonmagyaróvár, Győr – rendezik meg. Idén ismét Sopronban lesz a vándorkiállítás első állomása.

A klubok saját maguk választhatták ki a képeket, szám szerint tizenötöt.

Horváth Endre
A tárlatot a Soproni Fotóművészeti Kör rendezi. Horváth Endre elnök elmondta, az országos, illetve nemzetközi kiállításokon szerepelt képek kerülnek bemutatásra.

A másik helyi egyesület, a Soproni Fotóklub vezetője, Folcz Tóbiás szerint két év alatt meglehetősen sok jó kép készül, ezért is nehéz kiválasztani a legjobbakat. S néha előfordul, hogy bizony mindenkinek nem jut kiállítási lehetőség.

A Mosonmagyaróvári Fotó Klub vezetője, Cserkuti István elmondta, túl azon, hogy a közönség megismerheti a képeket, mindig vannak új fotósok, új belépők. Számukra egy bemutatkozási lehetőség a szalon.
A Várkerület Galériában ma este öt órakor a tárlatot a Győri Fotóklub ügyvezető elnöke, Szabó Béla nyitja meg. Megtudtuk, a tárlat Sopronban két hétig lesz látható. A szalon a tervek szerint Mosonmagyaróváron 2008. január 7-én nyílik meg, Győrben pedig a jövő év első felében.

P. Horváth László
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Információs pont a Tűztorony lábánál

Sopron - Elkészült a Tűztorony lába mellé tervezett információs központ és múzeum látványterve. Az… Tovább olvasom