Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kisalföld városismereti vetélkedője - Gyűlnek az élménymorzsák

Harmincnyolc csapattal, nagy sikerrel, immáron hatodik hete zajlik a Kisalföld városismereti vetélkedője.
   
Az Ödenbugrisok csapatának tagjai – eltérően a jelentkezők többségétől – nem egy iskolába járnak. A gyerekek, bár jól ismerik egymást, a szüleiken keresztül kerültek kapcsolatba, akiket a közös orvosi hivatás köt össze.

A nebulók, s így a szülők is e-mailen keresztül tartják a kapcsolatot, így történik a hétről hétre megjelenő feladatok elosztása, a válaszok egyeztetése és végső beküldése.

Dr. Halmai Vilmos, a csapat felnőtt tagja elmondta, már mindenki szedett össze soproni élménymorzsákat a „terepgyakorlatok" alkalmával. A csapattagok közül csupán egyvalaki született Sopronban, ennek ellenére szinte mindegyik családnak vannak korábbi, a háborúk előtti időkre nyúló soproni kötődései, így fontosnak találja, hogy a fiatalok is megismerjék ezeket.

A csapat elszánt, hogy a vetélkedés végén, városi ismeretektől felvértezve előkelő helyezést érjen el, és ezáltal minden ödenburger büszke lehessen az ödenbugrisokra.

Városismeret – Az Ödenbugrisok a Balfi úti evangélikus temetőben
Városismeret – Az Ödenbugrisok a Balfi úti evangélikus temetőben


A Tóth Antal Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézet a Kutakodók és az Okoskák csapatával vesz részt a városismereti vetélkedőben. Az intézményben sajátos nevelési igényű: hallássérült és beszédfogyatékos, tanulási problémákkal küzdő gyermekek tanulnak. Éppen ezért az érdekes feladatok megoldásában igénylik a tanári segítségnyújtást, de nagyon lelkesen vetik bele magukat a kihívásokba.

Vannak, akik egyedül is keresgélnek, mások a fotós feladatok kapcsán, a helyszínek látogatásában vesznek részt. Az Okoskák csapatának kapitánya, Vezdén Koppány pedig egy igazi kis tudor, ugyanis szinte minden kérdésre azonnal tudja a választ.

Soproni Vándor néven benevezett olvasónk tanulmányai miatt került a városba. Jó ötletnek tartja a Kisalföld és a Soproni Múzeum játékát, mert hétről hétre más-más városrész megismerését teszi lehetővé. A játék keretében archív fotókat ismerhet meg és a régi, elfeledett, ám jelentős épületek múltját fejtheti meg.

A kópházi Észbontók tagjai keddenként hajnalban a kézbesítőt ugató kutyák hangjára ébrednek, hogy minél előbb értesüljenek az aktuális feladatokról. A csapattagok elmondták, vidéki jelentkezőként megismernek olyan helyeket, embereket, eseményeket, amikről korábban nem is hallottak. Ez számukra sokszor többletmunkát jelent, ám megéri a fáradozást. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyedülálló MTB-pálya Sopronban

Az országban egyedülálló mountain bike pályát avattak szombaton a soproni parkerdőben. Tovább olvasom