Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Kisalföld Contact Day: sikeres élet a céljuk - fotók

I. Kisalföld Contact Day elnevezéssel karrier- és vállalati napot rendezett az NYME „Nagyvállalati kapcsolatok" csoportja.

Dr. Fábián Attila dékán a hagyományteremtő kezdeményezésről elmondta: a hallgatók a vállalati és üzleti szféra prominens személyiségeitől olyan gyakorlatorientált tanácsokat kaphatnak, amelyek megalapozhatják sikeres életpályájukat.

Kisalföld Contact Day. Fotó: Magasi


Ezek közé tartozott – többek között – dr. Klein Sándor munkapszichológus „Vezetővé válni" című előadása is. A szakember hangsúlyozta: ész és szív kell a vezetőnek. A tehetség és a kihívás közötti egyensúly, a munka és a szeretet teszi teljessé az életet. Az igazi vezető a jövőre koncentrál, a menedzser a napi feladatokat oldja meg. A siker mibenléte a versenyszférában nem más, mint az üzleti siker.

Az emberek akkor nyújtják a maximális teljesítményt, ha együtt alakítják az elérendő célokat. Példamutatás és lelkesítés, ésszerű kockázatvállalás és az együttműködésre való ösztönzés, a teljesítmények elismerése mind-mind a jó vezető tulajdonságai közé tartozik" – hangzott el az előadáson.

A plenáris előadásokat követően kerekasztal-foglalkozásokon mérhették le az egyetemisták tudásukat, képességeiket. Szakály Tamás, a kar Karrierirodájának vezetője elmondta: rajzos, játékos tesztek segítségével térképezték fel a hallgatók munkaerő-piaci kompetenciáit. „Abban segítjük őket, milyen úton induljanak el, hogy sikeresek legyenek" – tette hozzá.

– A Kisalföld Contact Day számomra szimpatikus egységben kezelte a hallgatói igényeket, hogy megismerjük, mi vár ránk a nagybetűs életben. Kiváló előadásokat hallhattunk – fogalmazott Agócs Piroska marketing szakos hallgató.

– A személyiségtesztek révén pedig még inkább tiszta képet nyertünk önmagunkról, céljainkról. Ami engem illet, megbizonyosodtam, jó szakot választottam, ugyanakkor azt is megtudtam, miben kellene még továbbfejlődnöm.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készül az Evita a soproni színházban - fotók

Gőzerővel készül Andrew Lloyd Webber - Tim Rice-Miklós Tibor Evita című rockoperája a soproni… Tovább olvasom