Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Király Jenő-díjas főorvos

Dr. Bodrogi Nándor főorvost, a soproni Erzsébet-kórház röntgen- és izotópdiagnosztikai osztályának megbízott vezetőjét szakmai tevékenysége elismeréséül dr. Király Jenő-díjban részesítette az önkormányzat.
A Sajószentpéteren született Bodrogi Nándor 1973-ban diplomázott a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. A miskolci Erzsébet-kórházbeli éveket követően – fül-orr-gégész feleségével, dr. Böröczki Borbálával – 1976-ban telepedett le Sopronban, s lett a helyi Erzsébet-kórház sebésze.

– A dr. Király Jenő-díj elnyerését az osztály minden dolgozója által elvégzett lelkiismeretes munka elismerésének tekintem – vallja dr. Bodrogi Nándor. – Családomnak, elsősorban feleségemnek is köszönettel tartozom megértő támogatásáért. Meglepett, egyszersmind jólesett, hogy a hír hallatán évek óta nem látott pácienseim is felhívtak vagy írtak gratuláló levelet.

Dr. Bodrogi Nándor a nyolcvanas években mélyült el a radiológia tudományában. – Azokban az években fejlesztette európai színvonalúvá a városi kórházat és azon belül a radiológiát dr. Baranyai Tibor, a kórház jelenlegi főigazgató-főorvosa – mondta az osztályvezető főorvos. – Az ugrásszerű fejlődés tőlünk, orvosoktól is más gondolkodásmódot követelt. Nemcsak megtanulnunk kellett ezt a szakmát, hanem az ország kórházaiban továbbadnunk is a tapasztalatokat. A Soproni Ultrahang Napok évenkénti megrendezése mellett rendszeresen részt vettünk a világ radiológiai és izotópdiagnosztikai kongresszusain: Bécsben, Párizsban, Birminghamben, Oslóban éppúgy ismertettük a soproni izotópdiagnosztika eredményeit, mint Szingapúrban, Indiában, Argentínában vagy az Egyesült Államokban. Osztályunk fejlődésében újabb előrelépést jelent az idei év, amikor a világviszonylatban is a legmodernebbnek számító ultrahang-, CT-és MR-készülékek kerülnek telepítésre. A diagnosztikai lehetőségek bővülése a betegségek mielőbbi és pontosabb felismerését teszi lehetővé.

A főorvos hozzátette, a szakma szeretete Gabriella gyermekét is megérintette: a pécsi orvostudományi egyetemen végzett, ő is radiológus. Márta ellenben szakított a hagyománnyal: jogi egyetemet végzett az osztrák fővárosban, ahol most a közgazdaság-tudományin folytat tanulmányokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat körözöttet fogtak el huszonnégy óra alatt

Huszonnégy óra leforgása alatt hat körözött személyt fogtak el a Soproni Rendőrkapitányság… Tovább olvasom