Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Kint lesz a szalag

A soproni Erzsébet-kórház dolgozói csütörtökön reggel kitűzik a zöld szalagot. Így tiltakoznak az egészségügyi forráskivonás ellen.

– Az egészségügyben hiányzik a közép- és hosszútávú koncepció, a források megfelelő elosztási rendszere – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját – dr. Baranyai Tibor, az Erzsébet-kórház főigazgató-főorvosa. – Intézményünkben jelenleg nincs pénzügyi hiány, de már most látszik, hogy az év végére likviditási gondjaink lesznek.

A költségvetésünkbe április óta havonta ötven-hatvan millió forinttal kevesebb érkezik, mint amennyi a kiadásainkat fedezi. Így egyre biztosabbá válik, hogy a soproni önkormányzatnak ki kell segíteni bennünket.

Baranyai Tibor hozzátette, az egészségügyből 30 milliárd forint hiányzik. A forráskivonás elleni tiltakozásul az intézmény dolgozói is kitűzik a zöld szalagot.

Olvasóink írták

 • 6. hunnia81 2009. október 20. 17:26
  „Én is eü dolgozó vagyok.Csak annyit szólnék hozzá hogy ha ez így megy tovább nem lesz Sopronban sem kórház ugyanis a mi türelmünk is véges.70-80ezer ft ból nem lehet megélni.Köszönöm h a fiatal éveimet elkurták(nem kicsit)az mszp választói.”
 • 5. FREDDY/S 2009. október 06. 18:27
  „Azért azok az orvosok is tehetnek a kialakult helyzetért, akik leszázalékoltak egészséges dolgozókat, és azok is akik a gyógyítás helyett csak kezelgettek és ezáltal kevesebb munkás kereste meg az elkölteni valót, nemde...”
 • 4. TancsKaszabell 2009. szeptember 27. 10:43
  „:) Remélem biztos helyre tették azt a zöld zászlót(á:cca 3000 Ft.),mert valamilyen szemfüles ember még ellophatja azt is,mint annyi mást ...!!! :)

  Egyébként most jutott az eszembe hogy ezért az egész problémahalmazért nem kis mértékben felelős ,- persze rajtunk kívül -, az OEP mint irányító, ellenőrző szerv,na még hozzátehetnék egy két progresszívnek nem igen minősíthető pártot is, no és az AB néhány prominensének nevét is ,és nem azért mert nagy gondolkodók ők.

  Ismerjük az OEP küzdelmeit,tudunk az évtizedek előtt rajtuk,illetve végső soron rajtunk elkövetett erőszakokról,de tudunk a hivatalnak a pitiáner elődeiktől jóval kártékonyabb mértékű urizálásáról,az utóbb érdemtelennek minősítettek magas jutalmazásairól,egy csomó sandaságról is a megyei szervezeteiben...stb.

  Nem volt véletlen a pártok közötti csatározások vehemenssége hiszen itt közvetlenül a pénzről a MI pénzünk fölötti döntési jogokról volt és van szó.Emlékezzünk csak a szenátor hölgyre és néhány szakértő társára.

  Szó se esik róluk,mármint az OEP-ről ! Szépen tesznek vesznek a háttérben ?”
 • 3. Eüdolgozó 2009. szeptember 25. 23:58
  „HELYESBíTÉS!
  "...Ugyan havi 50 - 60 millió Ftból kell gazdálkodnia az intézménynek amit a dolgozóktól történő elvonásokkal próbálnak mérsékelni...."

  HELYESEN:
  Ugyan havi 50 - 60 millió Ft MINUSZból kell gazdálkodnia az intézménynek amit a dolgozóktól történő elvonásokkal próbálnak mérsékelni.”
 • 2. Eüdolgozó 2009. szeptember 25. 11:50
  „Baranyai professzor nem hülye ember! A nincsből ő sem tud adni én azt is megértem. Ettől a hónaptól elvettek tőlünk minden szociális juttatást. Az étkezési utalvány nálunk tavaly szeptember óta volt 6 ezer Ft (előtte 3500 Ft) ez év júniusáig aztán lecsökkentették 5400 Ft-a mostantól meg elvették teljesen! Ha tanulni és továbbképezni akarjuk magunkat akkor azt saját zsebből kell állnunk. Túlóra van, de nem fizetik ki! Szabadnapban kiadják ha éppen tudják, de az egyre csökkenő személyzeti létszám miatt ezt sem mindig tudjuk kivenni és helyette dolgozunk. Vajon meddig megy ez? A gyógyszerkeretünk kb. 15 napra elég. WC papírt már nem adnak és a papír kéztörlő is lassan megszűnik. A betegeknek napi 5x kellene ételt biztosítani ami jó ideje már csak napi 3 alkalom. Azzal, hogy sok mindent megvontak tőlünk (és attól tartok, hogy még fognak is) ezt mikor és ki fogja kompenzálni a jövőben? Ugyan havi 50 - 60 millió Ftból kell gazdálkodnia az intézménynek amit a dolgozóktól történő elvonásokkal próbálnak mérsékelni. Az országban a soproni kórház az a hely ahol a legalacsonyabbak a bérek. Átlag 110 ezer Ft ami Budapesten ugyan azért a munkáért átlagban 170 ezer Ft! Miért a kórházi dolgozókkal próbálják megmenteni a csődtől a kórházat? Vagy legalábbis megpróbálják kitolni a csődöt hacsak néhány hónappal is! Az, hogy a kórháznak nincs tartozása az csak látszat! Talán lejárt tartozása nincs és ez nem mindegy! Talán a beszálítókkal megegyeztek, hogy nem 30 napos hanem 90 napos utalást teljesítenek. így ugyan van tartozás, de mégsincs. Van mert nincs kifizetve és nincs mert a fizetési határidő nem járt még le. Talán az önkormányzatnak a feleslegesen elpereskedett pénzekből ide nekünk is juttathattak volna és akkor nem lenne ennyire vacak a helyzet. Mindettől függetlenül a kormányzatnak is adnia kell, de ha már önkormányzati fenntartású az intézmény...
  Anno amikor Baranyai professzor lett újra az igazgató akkor a kórházzal szemben megnyert egy 40 milliós pert amit nem vett fel hanem bent hagyta a kórház kasszájában. Szerintetek az igazgató még mit tudna elkövetni annak érdekében, hogy pénzt hozzon a kórháznak? A büfé és a hozzátartozó könyvesbolt bérleti díját sem emelheti meg mert akkor a könyvek és az ételek díjai emelkednek jelentősen ami így is nagyon drága már! Havi átlagban 10 - 15 ezerrel keresünk kevesebbet és a túlmunka után járó szabadnapot sem mindig tudjuk kivenni. Nincs wc papír, nem lesz kéztörlő, a gyógyszerkeret kb. 15 napra elegendő. Már nincs min spórolni. A kórházban kb 950 - 1000 ember dolgozik, itt fél éven belűl 10 - 15%-s leépítés és elvándorlás lesz amivel újra lehet nyerni 3-4 hónapot annak érdekében, hogy ne csődöljön be az intézmény!”
 • 1. Intel 2009. szeptember 24. 07:23
  „Baranyai Úr!

  Akkor miért van 500milliós tartózása már most a kórháznak???
  Azt hiszem lenne mit átszervezni, amúgy meg várja meg Molnár Ágnest, aztén úgyis nyugdíjba külddi önt....

  Arról nem is beszélek, hogy az orvosai mennyi fekete pénzt raknak el...
  Azért tegyen valamit, sokkal többre értékelném!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi kerékpártúra

Az európai autómentes nap keretében családi kerékpártúrát szerveztek Sopronban. Tovább olvasom