Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Kinevezték az új földhivatal-vezetőket

Gál Lászlót nevezték ki a Soproni Földhivatal élér. Távlatilag a hivatal már a 15 napos eljárási határidőre készül.
A korábbi vezető, Fabó Károly nyugdíjba vonulása miatt Gál Lászlót, az eddigi ingatlannyilvántartási és földvédelmi osztályvezetőt nevezték ki október elsejétől a Soproni Földhivatal új vezetőjévé. A soproni születésű, harminchat éves gépészmérnök – aki jelenleg jogi tanulmányokat folytat – elvégezte az államigazgatási főiskolát is. Tizenöt éve dolgozik a közigazgatásban.

Ezzel egyidejűleg az ingatlanosztály élére az ugyancsak soproni születésű dr. Kövér Krisztinát, a földhivatal jogászát nevezték ki, aki nyolc éve végzett az államigazgatási főiskolán, 2002-ben pedig a budapesti Pázmány-egyetemen jogászként diplomázott.

– Az eljárási határidő 30 napról 15 napra történő csökkentését szorgalmazó EU-elvárás teljesítése komoly kihívást jelent majd a földhivatalnak. Amennyiben hazánkban is életbe léptetik ezt a jogbiztonságot növelő rendelkezést, a hivatal harminchat munkatársa – az eddiginél is rugalmasabb munkaszervezéssel – képes lesz a különböző szakterületek ellátására úgy, hogy eközben eleget tegyen a 15 napos határidőnek is – nyilatkozta legfontosabb távlati tervükről Gál László, a Soproni Földhivatal vezetője.

– A földhivatal egyik legnagyobb feladataként az osztatlan közös tulajdonban lévő földterületek kimérésének több éves folyamata érkezett most a finiséhez – vette át a szót dr. Kövér Krisztina osztályvezető. – Az előkészítő munkálatok mintegy 95 százalékával végeztünk. Ennek eredményeként a részarány kimérésére vonatkozó mintegy ezer kérelem többségét még idén teljesíteni tudjuk.

A földhivatal vezetői további jó hírrel is szolgáltak: illetékességi zónájukban – Sopron és vonzáskörzete településein – kilencven hektárról 41 hektárra csökkent idén a parlagfűvel fertőzött földterület. Jelzésükre huszonhat esetben szabott ki – húszezertől közel félmillió forintig bezáróan – bírságot a megyei talajvédelmi szolgálat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazai pályán a Gladiátorok

A győri Gladiátor Boksz Club az idegenbeli szereplések után Győrben vívja következő mérkőzését. Tovább olvasom