Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

Kinek az érdeke?

Sopron - A helyi vállalkozások helyett fővárosi céget juttat előnyhöz az önkormányzat – mondta el Nagy Tamás (MDF), utalva a Selmeci utcai ingatlanra.
„Kinek az érdeke?" – tette fel a költői kérdést Nagy Tamás önkormányzati képviselő (MDF) tegnapi sajtótájékoztatóján, melynek témája a a Selmeci utcai ingatlan volt. A képviselő erkölcstelennek nevezte a városvezetést, amiért a helyi vállalkozások segítése helyett egy budapesti céget bíz meg az egészségház megépítésével. – A nyár holtszezon, a pályáztatással meg kellett volna várni az őszt és szélesebb körben kellett volna meghirdetni!

Nagy Tamás azt is elmondta, utánajárt és beszerezte a vásárló Szirt-Invest Kft. cégkivonatát. – A tavalyi üzleti évet mínusz 43,3 millió forinttal zárta a cég, és a zavartalan üzletmenet érdekében 15 millió forintos tagi kölcsönt vett igénybe. Ezenkívül 5,6 millió forintos adófizetési kötelezettsége is van. A legérdekesebb azonban, hogy az év folyamán egymillió forintot tévesen utaltak a számlájára, melyet az év végéig nem tudott visszafizetni. Ilyen hosszú távú döntésnél a pályázót körültekintőbben kellett volna kiválasztani és inkább a helyi cégeket előnyhöz juttatni.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Philip 2008. augusztus 30. 10:31
  „Ott van a Pfandolfer utcai romos épület! Miért nem lehet oda kialakítani valamit? Miért kell a Gárdonyi és a Vendéglátó sulitól elvenni a futópályát amit ingyen és bérmentve adott át az előző városvezetés az iskoláknak! A másik! A kórházi dolgozók elmeradt ügyeleti pénzét mikor fizeti ki az önkormányzat ami immáron 100 milliósra duzzadt! Előbb rendezzék az iylen jellegű adósságaikat és utánna jöhet az összes többi dolog!”
 • 26. Sógor 2008. augusztus 29. 23:29
  „Nem csak a szerződés létrej9tte ellen kellene aláírást gyűjteni hanem az egész jelenlegi városvezetés ellen is!”
 • 25. intel 2008. augusztus 29. 22:51
  „Figyelem mindenki! Soproni lakhelyű állampolgár aki szeretne tenni a városért, keresse Biczi László Urat a szavazással kapcsolatban!

  Fogjunk össze a városért, mutassuk meg, ez a város a miénk!

  Ez nem párt kérdés már!

  Keressétek:
  biczi.laszlo@mail.datanet.hu”
 • 24. Biczi László 2008. augusztus 29. 20:48
  „Kedves Fórumozók!
  Ha tényleg van törekvés arra, hogy a soproniak megszólaljanak, én szívesen tájékoztatok bárkit, hogyan kell elnidítani.
  Nagy Tamásnak igaza van, nem szerencsés, ha párt kezdeményezi, de abban biztos vagyok, hogy egy civil kezdeményezés mögé - a városvezetést leszámítva - minden helyi erő mögé állna.
  Tehát, ha segítség kell, írjatok ide:
  biczi.laszlo@mail.datanet.hu”
 • 23. intel 2008. augusztus 29. 18:50
  „Nekem a véleményem az, hogy csináljuk azt amit Nagy Tamás mond, valaki kérje a népszavazást, aki Soproni bejelentett lakosu.

  Álljunk Nagy Tamás mögé, és védjük meg Sopront!
  Kérjük adja meg konkrétan milyen lépéseket kell megtenni a népszavazásért!
  Ha nem jön össze, akkor is legalább megprobáltuk!”
 • 22. Csaba Zsuzsanna 2008. augusztus 29. 06:52
  „Szerintem, itt már a népszavazás nem segít, a döntést meghozták!

  Túl csöndben és túl sunyin történt az egész ezért kifutottunk az időből:-(((”
 • 21. /joco1 2008. augusztus 29. 06:09
  „Tisztelt Nagy Tamás Úr!A népszavazosdit fölöslegesnek és értelmetlennek tartom.Miért?: mire a helyi közjegyzö "jováhagyná" annak megtartását-tehát hivatalossá válna a népszavazás témája- addigra az arcusi páros olyan szerzödéseket kötne, mely nekünk-Soproniaknak- "többtizmillás"-"balsikerdij" kififizetését jelentené ha gyöznénk, a nyertes pályázonak pedig tényleges "sikerdijat".Tudom, hogy ezzel a véleménnyel az arcusi párost "támogatom", de talán valoszinüleg hatásossabb lenne más "élöbb" közvetlen tiltakozás tervük ellen.”
 • 20. Nagy Tamás 2008. augusztus 29. 00:24
  „Tisztelt "intel"!Köszönöm a lelkes ,segiteni szándékozó szavait.Úgy gondolom pártállástól függetlenül,törvényes kereteken belül meg kell akadályozni a szerződés létrejöttét.Javaslom,hogy magánszemélyként valaki inditsa el a népszavazási kezdeményezést a napokban.Az szmsz szerint a választó polgárok 20%-nak aláirása szükséges ehhez.Két hét aladt összekell szedni 8-10000 aláirást,az majd talán ráébreszt 2-3 fideszes képviselőt arra,hogy sokan ellenzik ezt a tisztességes versenyhelyzetet teljese nélkülöző,99 évre (99 éve még Sopronban autók sem jártak,sőt a kórházunk is csak 89 éves) eszement kötelezettséget vállaló szerződést.Hiszem,hogy lesznek a képviselő társaim közül olyanok,akik a múltkori igen helyett,nemmel fognak szavazni.Fontos,hogy ne valamelyik politikai párt álljon ennek az élére,ne hogy az a vád érje,hogy politikai tőkét akar magának kovácsolni.Ez városunk ügye,melynek jövőjééert mindenki felelősséggel tartozik.Nem akarunk még egy globex ügyet!!!”
 • 19. intel 2008. augusztus 28. 23:27
  „Nagy Tamásnak teljesen igaza, pedig jobbos ember, de ő a város érdekeit tartsa szem előtt.

  Javaslatom, hogy szervezzenek megmozdulást tüntetést, és meg kell keresni a helyi Fideszes képviselőket is.
  Hozzák nyilvánosságra, azok nevét, akiknek semmit se számítanak a város lakoik, csak a párt fegyelem az első!!!

  Gyerünk Soproniak, tenni kell, állítsuk meg a város rombolását, addig amig még vannak helyi válallkozok!

  Nagy Tamás Úr kérem, mondja meg, hogyan segíthetnek Önnek a város lakoi, és kérem kérje Kalmár Úr segítségét is!”
 • 18. /joco1 2008. augusztus 28. 17:32
  „Megj:Tisztelem Nagy Tamás tevékenységét, de sajnos szélmalom harcot folytatt egyedül.Maxima: a "többtizmillásbalsikerdijas" és "titkositottszerződésü" polgármester az általad vizionált "hatalmastömegtöl" nem fog meghátrálni,Öt a párt és annak elsöszámu vezetöje- arcusi javaslatra- helyezte a poziciojába, tehát ö ugy gondolja, hogy az arcusi párosnak és a majdnem már élö istenként tisztel ovi-nak tartozik felelöséggel. Más nincs?valoszinü a vezérének -a korábbi csuházonak- még tán kezet is fog csokolni, ha "megéri" a következö polg.mester választást, de hát szerintem a fidesz mint lejárt lemezt dobni fogja öt is.”
 • 17. /joco1 2008. augusztus 28. 15:49
  „Maxima(16):tudod az álmodozás az élet megrontoja. A fidesznyik önkormányzati képviselök és vezéreik nem az ellenük esetleg irányuló "népharagtol "félnek, hanem a "felsöbb vezetésüktöl" nagyon jo példa(és közeli) a györi szinház ügye? ott mindenki a "fidesz(kövéri)javaslat ellen ágált-több jobboldali szervezet is- és mi lett a vége .gyözött a kövéri javaslat és lett egy uj olyan igazgatoja a szinháznak kit senki- kivéve kövér elv-társ és szükbaráti körét-nem akart.”
 • 16. Maxima 2008. augusztus 28. 09:20
  „Egyetértünk Nagy Tamással a következő közgyűlésre jöjjenek el a soproniak nagy többségbven, tarsunk tüntetést a Fő téren, és az önkormányzati közgyűlséen, hogy ezek a jámbor képviselők ne tudják megszavazni a Selmeczi utcai ingatlan eladásával kapcsolatos végleges szerződést. Az ellenkampány miatt meg fog iedni a hatalmas tömegtől a polgármester, és leveszi napirendről, nem fogja merni megszavaztatnia végleges szerződést. Hajrá soproniak!”
 • 15. /joco1 2008. augusztus 28. 09:12
  „NÉPSZAVAZÁST?? mire "beindulna" a népszavazás a helyi fidesz + az arcusi páros szerzödést kötne a Szirt-tel, melynek esetleges eredményes ELUTASITO népszavis eredmény után a város-vagyis mi- fizethetnénk ki a "többtizmillás" szerzödéstöl valo elállási "dijat"Én továbbra is drukkolok az arcusi párosnak és az általuk irányitott "többtizmillásbalsikerdijas" pol.mesternek az elörehozott választási "kampányuk" sikeréhez.A városban nincs még ilyen "jo" jobboldali hármas, akik ennyit tettek volna a szoc-lib. gyözelem érdekében.Csak egy gondom van velük: a "sikeres" elökampányuk "költségeit" is mi Soproniak fizetjük meg.”
 • 14. Egészségügy 2008. 2008. augusztus 28. 08:21
  „NÉPSZAVAZÁST !!!!!!!”
 • 13. Csaba Zsuzsanna 2008. augusztus 28. 06:14
  „Tisztelt Nagy Tamás Úr!

  Miért nem lehet rákényszeríteni a Fideszes városvezetést, hogy a szerződést hozza nyilvánosságra, mielőtt még végleges szerződést megszavaznák?

  Hogy lehet egy pénzügyileg instabil céggel szerződést kötni?
  Igaza van, újbóli pályáztatás és a soproni cégek "bevonása"!

  Csak egy javaslat: most kellene az "ellenzéki" önkormányzati képviselőknek összefogniuk pártállásra való tekintet nélkül, hogy a szerződést megakadályozzák!!!”
 • 12. /joco1 2008. augusztus 28. 05:54
  „Tisztelt Nagy Tamás Úr! Ott ahol parancsszora szokás" szavazni "ott nem hallgatnak a pornépre.A fidesz hatalom gyakorlására eme példájára jo és hasonlo példa a györi szinház ügye: ott is mindenki- a szakma, a "nép", a jobb és baloldal-ellenezte a mostani igazgato "megválasztását", de hát jött a felsöbb fidesz-Kövéri- névszerinti JAVASLAT, és természetessen gyözött is.(itt ugyan nem tudjuk, hogy ki/kik sugtak az arcusi párosnak, de biztos volt felsöbb fideszes "javaslat")Itt is lehetne sorolni a kicsinyes fidesz oldali huzásokat, de hát ök már megkezdték a következö választásokra a kampányukat a szoc-lib oldal érdekébe.Egy kis rossz indulattal, én "drukkolok" nekik.”
 • 11. Nagy Tamás 2008. augusztus 28. 00:15
  „Tisztelt joco1!Nem hallgatok,csak most tudtam gép elé ülni.Önöket, a nyilvánosságot hivom segitségül,hogy közössen tegyünk azért,hogy egy hónap múlva fideszes többség ne szavazza meg a végleges szerződést 99 éves igérvénnyel,egy teljesen labilis pénzügyi helyzetben levő,referencia nélküli céggel.Irjuk ki újra a pályázatot szélesebb körben,nagyobb körültekintéssel,s korrekt üzleti verseny feltételekkel,nem tönkretéve a soproni vállalkozásokat!”
 • 10. /joco1 2008. augusztus 27. 21:22
  „Szokatlan? de Nagy Tamás a korábbi általa "inditott" cikkeket figyelemmel szokta kisérni és mindig-tehát -mindig szokott reagálni.Most miért hallgat?”
 • 9. /joco1 2008. augusztus 27. 13:45
  „Telepathia:Tudod a fidesz vezér nem csak a korábbi elveit szokta eldobni, hanem a segitöit is.Habár az arcusi páros, a "névadó "vendéglátóegységében többször fogadta már kicsiny vezérüket, annak hatalma teljében ,de késöbb is .Tehát van reményük az általad leirt funkciok betöltésére”
 • 8. joco 2008. augusztus 27. 12:37
  „Sajnos mire Nagy Tamás Úr "végére " tudna járni ez ügyben is, már kész -felbonthatattlan -"szerzödések" lesznek.Legfeljebb polgármesterünk ujból "beinditja pereskedö "gépezetét" ,mire mindegyiket elbukja az uj Eü.intézményt már másodszor fogják renoválni.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapesti cég jut előnyhöz!

Sopron - A Selmeci utcai ingatlan nyertes pályázója több héttel az elbírálás előtt már létrehozott… Tovább olvasom