Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Kíméletlenül büntetnek

Sopronban sokan kifogásolják a parkoló autósokkal szemben alkalmazott „nulla tolerancia” elvet.

Sopronban felháborodottan vette tudomásul egy autós, hogy minden díjfizetési hajlandósága ellenére is meg akarják büntetni azért, mert néhány percnyi megszakítással tudta csak biztosítani parkolásának folyamatosságát. Szerinte nem méltányos ez a „nulla tolerancia".

– Időre mentem a fogászatra, úgy gondoltam, egy óra elég lesz, ami az Ógabona téri parkolási díjat illeti – kezdett soproni történetébe Tauber László egyéni vállalkozó. – Aztán teltek-múltak a percek, s szembesültem a ténnyel, lejárt a parkolási időm. Haladéktalanul lesiettem a kocsimhoz és a legközelebbi jegyautomatához. Itt azonban hiába próbáltam bedobni a százforintos érméket, a berendezés csak nem akarta azokat elfogadni. Mire sikerült felváltatnom a százasaimat, és megváltanom parkolásom további érvényességét, addigra már szélvédőmön ott piroslott a büntetési cédula.

„ Hiába mondtam az ellenőrnek, bennem megvolt a jó szándék a díjfizetésre, mereven elzárkózott attól, hogy méltányolja ezt a törekvést."
– Azóta a városüzemeltetési cég jogtanácsosától is kaptam egy olyan levelet, amely szerint pár perces késésem megszakította parkolásom folyamatosságát, az érvényben lévő rendelet pedig nem ad módot méltányosság gyakorlására – tette hozzá Tauber László. – Nemcsak a nulla tolerancia elvét, hanem azt is nehezményezem, hogy annyira büntettek meg, mintha egyáltalán nem is vásároltam volna parkolójegyet...

– Mi a helyi rendeletet tartjuk mérvadónak – fogalmazott Kelemen Imre, a városüzemeltetési cég ügyvezető igazgatója. – Ennek szellemében – fizetőparkolási helyen és időben – minden olyan perc, amelynek nincs parkolási díjfedezete, gyakorlatilag szabálytalan parkolásnak minősül. Amennyiben az ügyfél ezt nem fogadja el, bírósághoz fordulhat igazának elismertetéséért. Feltételezzük: ha nem szereznénk maradéktalanul érvényt a rendeletben foglaltaknak, valószínűleg romlana a díjfizetési morál, s megnövekedne azok száma, akik különböző indokokra hivatkozva kérnének méltányos elbírálást. Esetünkkel kapcsolatban ugyanakkor mi is jogi útra tereljük az ügyet, ha a büntetési felszólításainkat a tisztelt ügyfél a továbbiakban sem veszi figyelembe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladó a Bank Burgenland

Az Equilor magyar pénzintézet is tett vásárlási ajánlatot a Bank Burgenlandra – erősítette meg… Tovább olvasom