Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kilencen a vádlottak padján

Egy év börtöntől egészen öt év fegyházig terjedő büntetési tételekkel sújtott egy kilenctagú budapesti társaságot dr. Gajdos Anikó soproni bíró és tanácsa. A vádlottak az egész országban, így megyénkben is, betöréssorozatban vettek részt.

A soproni bíróságon tegnap befejező szakaszához érkezett az a márciusban kezdődött monstre büntetőper, amelyben budapesti fiatalokat ítéltek el „nagyobb értékre, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett betörés" miatt. A vádlottak többsége már nem először került összetűzésbe a törvénnyel, a priuszos előélet pedig súlyosbító tényezőnek számított a büntetési tételek kiszabásánál.

A kilenctagú bűnszövetség tavaly februárban egy kópházi betörést követően bukott le. Kézre kerítésüknek azért volt országos jelentősége, mivel a társaság 2002 tavaszától a legkülönbözőbb településeken – Egerben, Hatvanban, megyénkben Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron, Csornán, Enesén, Rábatamásin, Kópházán és még számos helyen – betöréseket követtek el. Leginkább az ékszer és a készpénz érdekelte őket. Egy-egy bűncselekmény során néhány százezer forinttól egészen 2,4 millió forintig terjedt a zsákmány. A rendőrségnek végül az egyik gyanúsított közreműködésével sikerült felgöngyölítenie a bűnszövetséget. A nyomozati költségek meghaladták a nyolcszázezer forintot.

Dr. Gajdos Anikó bíró és tanácsa a többszörösen visszaeső vádlottakat öt év, illetve két év fegyházra ítélte, ők feltételesen sem kerülhetnek szabadlábra. A társaság más tagjai egy évtől öt évig terjedő börtönbüntetést kaptak. Az ítélet fellebbezés miatt nem jogerős, az ügy a megyei bíróságon folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ipari alpinisták szigetelnek

Sopronban valószínűleg heteken belül befejeződik a Teleki Pál utcai tízemeletes háztömb júniusban… Tovább olvasom