Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Kilenc kiemelt program

Kilenc projekt megvalósítását kezeli kiemelten az önkormányzat, emellett még összesen harmincöt programot szeretnének megvalósítani a lehetőségek és a pályázatok függvényében.

A fejlesztési elképzeléseket megvitatják a város lakosságával is, ezért alakult meg az úgynevezett Városfejlesztési Tanács. A tervek között már folyamatban lévő vagy korábban elkezdett projektek és újak is szerepelnek.

A város kiemelten kezeli a Tűztorony és hozzá kapcsolódóan a Fő tér díszburkolatának felújítását, a belvárosi konferencianegyed kialakítását, a belvárosi kerékpárutak megépítését, a Kőszegi úti vasúti átjáró kialakítását, az északnyugati tehermentesítő út megépítését, a bécsidombi régészeti központ és rendezvényhelyszín megteremtését, hosszabb távon az amfiteátrum feltárását, részleges rekonstrukcióját, szélerőműpark megteremtését, az Ikva-meder rendezését, záportározók építését, amelyek rekreációs célokat is szolgálhatnak, valamint a Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer kialakítását. A fentebb említett projektek már túl vannak az előkészítő fázison.

A polgármesteri hivatalban még januárban alakult meg az a munkacsoport, amelynek tagjai az egyes fejlesztési területeket képviselve működtek közre az önkormányzati és hivatali pályázatok előkészítésében, a szükséges dokumentumok beszerzésében. Mint az hétfőn, a Városfejlesztési Tanács alakuló ülésén elhangzott, a projektek a pályázati lehetőségek függvényében kerülhetnek megvalósításra.

Összesen több mint negyven programot állítottak össze a szakemberek, olyanokat, amelyek gyakorlatilag átfogják a város egész életét a városépítészettől a közlekedésen, a környezetvédelmen, az energiakérdéseken, a turizmuson, az egészségügyön és a szociális ellátáson át a területfejlesztésig. Kérdés persze, hogy mire jut pénz a 2013-ig terjedő időszakban. Sopron részben a Nyugat-dunántúli Operatív Programokra, valamint a különböző ágazati programokra pályázhat. Az elnyerhető források nagymértékben függnek attól, hogy milyen a pályázatok előkészítése, mekkora a támogatottságuk.

Horváth Ferenc

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új korszak kezdete a színházban

A soproni Petőfi Színház 2007/2008-as évadjában tizennégy bemutatót rendeznek, emellett pódiumsorozatokkal is a közönség kegyét keresik. Mikó István volt színidirektor ismét a soproni társulat tagjává vált. Tovább olvasom