Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Kilenc drogfogyasztót kaptak el

Sopron - Egyetlen éjszaka során kilenc kábítószer-fogyasztó – köztük a terjesztő – akadt fenn a rendőrségi ellenőrzésen. A drogfutár-díler őrizetben várja ügye folytatását.
A rendőrség tanácstermének elnökségi asztalát szinte teljesen beterítette az a kábítószerrel kapcsolatosan lefoglalt rengeteg bűnjel, amelynek eredetéről tegnap tartott sajtótájékoztatót Farkas Gábor alezredes, rendőrkapitány és Milchram Ildikó őrnagy, a bűnügyi osztály vádelőkészítő alosztályának vezetője. Elhangzott: a soproni rendőrök szombat éjszaka összehangolt akciót hajtottak végre a drogfogyasztás visszaszorítása érdekében. Munkájukat kábítószer-kereső kutyák is segítették. A zsaruk először a Petőfi téren jártak sikerrel: egy leállított BMW-ben két fiatalembernél 38 kis csomag, összesen 44,5 gramm amfetamint találtak. A fiatalok elmondták, kitől vásárolták a drogot. Hamar kiderült az is, a terjesztőnek megnevezett illető nem ismeretlen a rendőrök előtt, már korábban is volt hasonló ügye. Eközben egy másik, a belvárosban leintett autóban utazó férfinél is kábítószerre leltek. A lebukott fiatal is ugyanazt a dílert nevezte meg beszerzési forrásul, mint a Petőfi tériek. Nem kellett sok idő, hogy a terjesztéssel gyanúsított férfi is fennakadjon az ellenőrzés hálóján: a dílernél, sőt, mind a három utasánál is kábítószert jelzett a drogkereső kutya. A házkutatás során további drogokat, az adagoláshoz szükséges eszközöket, fecskendőket foglalt le bűnjelként a rendőrség.

Milchram Ildikó őrnagy és Farkas Gábor alezredes a lefoglalt kábítószerrel kapcsolatos bűnjelek sokaságával. Fotó: Magasi
Milchram Ildikó őrnagy és Farkas Gábor alezredes a lefoglalt kábítószerrel kapcsolatos bűnjelek sokaságával. Fotó: Magasi

Az éjszaka nyolcadik és kilencedik kábítószer-élvezőjének „elkapása" érdekes módon zajlott le. Lakossági bejelentés érkezett, hogy a Csengery utca egyik lakásának ablakában egy fiatalember áll és leugrással fenyegetőzik. A kiérkező rendőröknek szót fogadva visszamászott a szobába, majd bevallotta: ő is, felesége is kábítószert fogyasztott. A zsaruk előtt az ellenőrzéskor az is nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi és a nő is körözés alatt áll: egyikük nem ment el a büntetőtárgyalásra, másikuk meg nem vonult be a börtönbe...

– Idén már negyvenegy személy ellen indítottunk visszaélés kábítószerrel gyanúja miatt büntetőeljárást. Az éjszaka lefoglalt kábítószerek értéke összesen meghaladja a félmillió forintot. A dílert őrizetbe vettük – zárta Farkas Gábor rendőrkapitány.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. dreamen 2008. október 30. 16:37
  „Huha mekkora fogás,szerintem az interpól is gratulációs levelet fog küldeni.Ebben az országban többen szívnak mint isznak. Mennyivel máshogy festene a cikk ha azt írnák,hogy elfogták a Magyarországra bejutatott kábítószer 0,0000000000001 százalékát.Egyből máshogy festené a rendőréseget arról nem is beszélve mennyi ügyvéd,rendőr,szinész,politikus és még sorolhatnám szívja a füvet.Természetessen most nem a keménydrogokrol beszélek,de gratulálok a rendőrségnek ezért a hihetetlen publikácót elért eredményéért.Hogy ököllel csapnák pofán saját magukat.”
 • 38. kevin 2008. október 09. 19:07
  „36 és37 igazatok van .”
 • 37. vicc 2008. október 09. 18:09
  „vicces Kevin, h te beszelsz "szellemi tudasrol", jelentsen is ez barmit. a kommented egy realis kepet fest arrol hogy joforman meg magyarul sem tudsz. nade sebaj, azert csak frocsogjon a nyalad. amig vilag a vilag, hulyek mindig lesznek. ahogy "drogosok" is.”
 • 36. 36-dik 2008. október 09. 12:04
  „KEVIN ezzel tökéletesen leírtad a hozzád hasonló primitív bunkó magyar emberek véleményét gratulálok.”
 • 35. kevin 2008. október 09. 08:57
  „MIKET IRKALTOK ITT .....DROGOSOK. TI A TARSADALOM SZEGYENEI VAGYTOK. TI VAGYTOK AZOK AKIKET EL KENE KULONITENI EBBOL
  A VILAGBOL.A SZELLEMI TUDASOTOK EGGYENLO A NULLAVAL.MEG
  FERTOZITEK EZT AZ ORSZAGOT RABOLTOK CSALTOK HAZUDTOK
  INGYEN ELOK VAGYTOK.LENEZ BENNETEKET MINDENKI.HA EGY DRO
  GOS MEGHAL LEGYEN AZ BAR MENNYI EVES EN MINDIG PEZSGOT
  BONTOK . ELJEN.....”
 • 34. 34.dik 2008. október 09. 06:39
  „terrybenedict 2008.10.08. 21:24 :"még élő szeszmocsok rokonaid"-hoz akarsz Te is hasonlitani? hát rajta, de ebben nagyot tévedsz:"aki drogozik, az messzemenőkig intelligensebb egy alkoholistánál"
  megj.: engem egy soproni "páros" miatt moderáltak ki, itt tán az ujság a drogosokat védve moderál? ez csak egy kérdés .”
 • 33. pan.cser 2008. október 09. 00:18
  „"Csodabimbó!" Szóval Társaság a Szabadságjogokért azért van többek között, hogy akadályozza a drograzziákat. Szerinted. Érdemes volt akkor létrehozni. "Áldásos" működésével aktívan hozzájárul a te minősíthetetlen véleményeddel együtt az iskolai és a diszkós drogozáshoz. Bravó! Mert az, hogy ilyen a közhangulat a fiatalok között a drogot illetően, a hasonszőrűek nagyban felelősek. Amit a többség helytelenít azt csak kevesen teszik meg, ez mindennel így van. Egy helyeslő, vagy mentegető vélemény nem egy hanem több fiatalt ránt a mocsokba, hogy aztán problémáik esetén újra és újra a drogot válasszák a megszokott hagyományos problémamegoldó módszerek helyett.”
 • 32. koderka 2008. október 08. 23:37
  „31.

  Talán azért, mert alkoholista valaki 70 évesen is lehet, amikor már nincs szellemileg a topon. A drogosok viszont fiatalok, azt a kort pedig nem érik meg.”
 • 31. terrybenedict 2008. október 08. 21:24
  „Baszki...

  A fél családomat megölte az alkohol, de ha én felszippantok egy csík gyorsot, vagy egy kis kólinkát, vagy tolok egy tabit, vagy mittomén, akkor már mindjárt a társadalomra veszélyes vagyok.

  Király.

  Csak meg kellene nézni a még élő szeszmocsok rokonaimat....
  Alapvetően az a meglátásom, hogy aki drogozik, az messzemenőkig intelligensebb egy alkoholistánál.
  Vajon miért van ez?”
 • 30. kivancsi08 2008. október 08. 20:37
  „Estleg erdekes lenne ellenorizni, hogy milyen tortenesek vannak a Fertorakos - Fertomeggyes biciklis hataron...”
 • 29. poratka 2008. október 08. 12:43
  „milyen 28 hozzászólás? hol van a többbi? tényleg felesleges volt eltüntetni a többi kommentet!!! én is írtam pár napja az sincs már meg...azért ez érdekes..na mind1..nem írom le újra a véleményem mert úgy is letörlik...ennnnyi”
 • 28. barb 2008. október 08. 09:53
  „Biztos vannak sokunknak olyan ismerősei, akik egyszer-kétszer kipróbáltak valami egyszerű drogot, füvet, ilyesmi. Megvolt, kész. Ismerjük, semmi extra, de kösz többet nem kell. Marad a pia, ha lazulni kell. Azt mindenki tudja, ezen egy-két alkalom nem fog függőséget okozni egy józan, egészséges embernél. Na most: mi van, ha egy ilyen durva rendőri ellenőrzésen ezek az emberkék akadnak fenn a rostán? Meghurcolás, megbélyegzés, eljárás, büntetés. Értelme? Semmi. Következménye: annál inkább. A társadalomra veszélyes, függő drogosokat és dílereket nem a diszkókban kell keresni, mert őket könnyen meg lehet találni máshol is. Ebben minden támogatásom a rendőrségnek, de a diszkórazzia embertelen.”
 • 27. TB 2008. október 08. 09:08
  „17-esnek

  Fantasztikus volt a hozzászólásod. Ha már pár év fűvezés után ilyen szinten tartasz, akkor még ugyanennyi , és már a számítógépedet sem tudod majd bekacsolni, esetleg dadogva fogsz köhögni.”
 • 26. Soproni2 2008. október 08. 00:49
  „Jah, a BMW-st biztosan felnyomták...mellesleg semmi köze nem volt a dilerhez. Persze ezt igy ebben a formában nem irhatták le, mert akkor az nem hangzana olyan jól. A drogtesztröl meg a drogtörvényröl annyit: majd ha minden drogost elkapnak, akkor fognak rájönni hogy az aktivan dolgozó 20-35 év közöttiek a jó bő 60%-a valamilyen formában drogozik. NAH AKKOR MAJD LEHET ÁGÁLNI HOGY KEVÉS AZ ÁLLAMBÁCSI BEVÉTELE!!! majd akkor megint az autósókat vagy a vállalkozásokat fogják cseszegetni. Mert hát kell a píz valahunnan, mert hát a kissebbség meg stb.-t el kell valamiböl tartani...”
 • 25. Csodabimbó 2008. október 07. 21:38
  „Van ötletem, menjenek be a középiskolákba, csináltassanak ott a diákokkal drogtesztet, aztán az 50%-os színeződési arány láttán menjenek haza és bökjék tökön magukat.”
 • 24. j4ck 2008. október 07. 21:35
  „Felesleges volt eltüntetni a tegnapi hozzászólásokat, az igazságot nem kéne elhallgatni, eltusolni! Most is megmondom ugyanúgy a véleményemet. Az egész drogpolitika egy kalap trágya. Nincs mese változtatni kell, csak éppen a kormány lusta rá, jó nekik ez így is, hiszen már megszokták Magyarország elavultságát. Ha már dolgozni is kell valamin az már nem jó mi? Hát emeljék fel az elpunnyadt hátsójukat, és Józan drogpolitikát! Én nem fogok megváltani itt a világot, de szívesen megtenném.”
 • 23. miracle 2008. október 07. 21:23
  „soproni
  "megalázott helyzetben érezném magam,ha velem is hasonlóan bánnának,mint azokkal,akiket okkal zaklatnak"
  Aha. Szóval téged zavar, mert TE tudod magadról, hogy nem drogozol, aki meg drogozik, azt lehet. És elárulnád, hogy szerencsétlen rendőr ezt honnan állapítsa meg ránézésre, hogy ki melyik csoportba tartozik?. Esetleg mindenkin van egy cetli? Vagy megesküszik? Aki nem érintett - okkal, ok nélkül ill vérmérséklettől függően - persze szekálásnak éri meg. De ha tudsz jobbat, írd meg.
  Az miért nem zavar, ha leint az autópályán a rendőr, mikor TE tudod magadról, hogy szabályos voltál, miért nem csak azt intik le, akit köröznek? Vagy esetleg ez is zavar?”
 • 22. miracle 2008. október 07. 21:16
  „Köszönöm érdeklődésedet, de miattam ne aggódj. (Egyébként se járok rock-koncertre). Lássuk be, 9 db drogos előállítása igen vékony teljesítmény annak tükrében, hogy egyetlen diszkóban valószínűleg a 10-szerese is van. És ennek biza az az oka, úgy tűnik, hogy ott nem lehet ellenőrizni. Kb ahhoz tudnám hasonlítani - úgyis napirenden van - mintha színesfémátvevőt csak útban Piripócsról Boncida felé szabadna ellenőrizni, mikor éppen kocsikázik, a telephelyén meg nem, mert hát csak.”
 • 21. front 2008. október 07. 21:15
  „csodabimbóóóó mi???!!!! Vicces!!!”
 • 20. soproni 2008. október 07. 21:02
  „miracle.
  Nem tudom,Te mit szólnál hozzá,ha valahol kulturáltan szórakoznál és a hatóság emberei csak úgy ránézésre ,mert mondjuk kicsit jobb a hangulatod,hozzád is odamennének és elvinnének vizeletvizsgálatra.Nekem biztos nem tetszene,mert nem iszom és nem drogozom ,ezért megalázott helyzetben érezném magam,ha velem is hasonlóan bánnának,mint azokkal,akiket okkal zaklatnak.A dílereket nem úgy fogják,hogy megállítanak 80 ezer autóst és találnak kettőt.Azok az autósok,akiket megállítottak,azok gondolom már régóta megfigyelés alatt lehettek,vagy csak simán a konkurencia nyomta fel őket.Gyanítom a BMW-t is egy jóakaró bejelentése miatt igazoltatták rendőreink. A kulturáltan szórakozó ifjúságnak valóban érzékenyebb a lelke,még akkor is ,ha számodra ez hihetetlen és nevetségesnek tűnik.”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egész napos kirándulás a fővárosban

Sopron - Egész napos kiránduláson vett részt negyven 10 és 14 év közötti, halmozottan hátrányos… Tovább olvasom