Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Kilátó Napja - Élő jelképeink

A cél az volt, hogy a város épített értékei mellett minél többen megismerjék Sopron természeti örökségét és híres botanikusait.

A Károly-magaslaton a Soproni Városszépítő Egyesület és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. szervezésében évről évre Sopron híres botanikusaira, természettudósaira emlékeznek a Kilátó Napja keretében.

A neves természettudósok leszármazottai köszönetet mondtak, hogy a város méltóképpen ápolja az elődök emlékét. Fotó: Németh Béla
A neves természettudósok leszármazottai köszönetet mondtak, hogy a város méltóképpen ápolja az elődök emlékét. Fotó: Németh Béla


A városszépítők elnöke, dr. Józan Tibor és Simon István alpolgármester a nagy elődök – Winkler Oszkár, Kitaibel Pál, Gombocz Endre, Kárpáti Zoltán, Roth Gyula, Csapody István, Csapody Vera és Barabits Elemér – méltatása mellett a rendezvény életre hívójának, Andrássy Péter tanár úrnak is köszönetet mondtak, amiért diákjaival lelkesen dolgozik, hogy a Károly-kilátó vitrinjeiben őrzött személyes emlékek élő jelképeink legyenek.

Az ünnepség célja is az volt, hogy a város épített értékei mellett minél többen megismerjék Sopron természeti örökségét és híres botanikusait.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bringára, Sopron! - Csöppségeket oktattak a rendőrök

A Kisalföld Bringára, Sopron! kampányának keretében a jereváni Kék Tagóvodában tartottak tegnap órát… Tovább olvasom