Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Kilátó épül Fertőszentmiklóson - Rálátnak a Fertőre

A tervek szerint szeptemberre készül el a kisvárosban épülő új tizenegy méter magas kilátó. Erősítenék a kerékpáros turizmust.

A Fertőszentmiklóson a felállványozott víztorony "szomszédságában" is munkálatok kezdődtek a közelmúltban. Mint azt megtudtuk, egy tizenegy méter magas kilátó épül a kisváros központjában.

Nagyszerű panormáma nyílik majd a Fertő tóra. Fotó: Magasi
Nagyszerű panormáma nyílik majd a Fertő tóra. Fotó: Magasi


- A kivitelezés várhatóan szeptember végén zárul le - kezdte Horváth TiborFertőszentmiklós polgármestere. - A beruházásra a LEADER program keretében nyertünk el húszmillió forintot. A kilátó megépítése régi tervünk volt már, s most jutottunk el oda, hogy ezt meg is valósíthatjuk.

A polgármester szerint nagyszerű panormáma nyílik majd a Fertő tóra, a Kisalföldre, az Alpokaljára.

"Mert az ember nem csak előre szeretne látni, hanem messze is" - tette hozzá Horváth Tibor.

- A mostani építkezés egy idegenforgalmi koncepció része, szeretnénk egy pihenőparkot is kialakítani - folytatta a polgármester. - Úgy véljük, nagy lehetőség van kerékpáros turizmus lehetőségek kiszélesítésében. A város bevezető szakaszain már elkészültek a kerékpárutak. Így a Fertő partjáról a kisváros is könnyen elérhető.

A távlati elképzelések szerint megépítenék a Kőszeget Fertőszentmikóssal összekötő kerékpárutat. Ezen terv megvalósításról az önkormányzat nem tett le.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelési javaslat a soproni óvodai balesetben

A Kisalföld információi szerint a kivitelező cég vezetőjét és a műszaki ellenőrt terheli felelősség a soproni Ady Endre úti óvodában történt balesetért. Tovább olvasom