Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Kikelet a soproni Soroptimistnál

Sopron - A Soroptimist Club Sopron tavaszi hangversenyre várja az érdeklődőket holnap este 19 órától az evangélikus templomba. A klub a hangverseny bevételéből a máramarosi gyerekek magyar nyelven való oktatását támogatja.

A Soproni Kikelet nevet viselő rendezvényen fellép a Sebő együttes Sebő Ferenc vezetésével, Barvich Iván tárogatón és csellótamburán, Perger László tamburán és gitáron játszik. Az esten közreműködik Bánffy György Kossuth-díjas érdemes művész.

– Négy éve segítjük az erdélyi gyerekeket – kezdte dr. Simon Éva, a soproni Soroptimist Club soros elnöke. – Magánkirándulásból, majd baráti találkozásból alakult ki a mostani kapcsolat. Többször jártunk ott és ide is elhoztuk már a gyerekeket. Minden lehetőséget megragadunk, hogy segíthessük őket. Könyveket, CD-ket, oktatási segédanyagokat viszünk vagy küldünk nekik, hogy minél több magyar nyelvű ismeretet szerezhessenek az ottani kisdiákok. Tábort is szervezünk, terveink szerint idén nyáron újra elhozzuk a gyerekeket Sopronba – tette hozzá.

Az elnök asszony elmondta, igényes programmal készültek, a Sebő együttes neve garancia az igényes zenére. Bánffy György felesége soproni kötődésű, a város szülötte, így hamar igent mondott a felkérésre.

A népszerű színművész versekkel készül a pénteki programra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arany emlékérem Pilsits Máriának

Kópháza - A Magyar Vöröskereszt arany emlékérmét vehette át a közelmúltban Pilsits Mária. Az egykori… Tovább olvasom