Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Kikapcsolódás és tanulás

A tanév végének közeledtével az iskolákban már a nyári táborozások előkészületeivel is foglalkoznak a pedagógusok és a diákok. Néhány soproni intézményben a közös nyári programokról érdeklődtünk.
(illusztráció)
Az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola humán szakmacsoport osztálya idén a Kőszeghez közeli Szabóhegyen pihenheti ki a tanév fáradalmait, de a tanulók oktatásban is részt vesznek, mivel ez feltétele annak, hogy a következő évfolyamban folytathassák tanulmányaikat. A programot a szakmai elvárásoknak megfelelően építették fel, igazodva a tanmenethez – mondotta Balikóné Németh Márta, az iskola szakmai igazgatóhelyettese.

Néphagyományokkal ismerkednek

A Petőfi Sándor Általános Iskola és Szakiskola több tábornak is otthont ad a nyáron – tájékoztatott érdeklődésünkre Sipos Ferenc, az iskola igazgatója. Az iskolában rendezik meg a GySEV-Ringa által szervezett kosaras tábort, és a zeneiskolások is náluk ütnek tanyát.
– Az iskola diákjai közül azok, akik jó közösségi munkát végeztek a tanévben, vagy versenyeredményeikkel öregbítették az iskola hírnevét, Bakonyszentkirályon jutalomtáborozáson vehetnek részt, melyet a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány támogat. A pályázatot „ környezetvédelmi " táborként sikerült elnyerni, így a természet minél jobb megismerésére mindenképpen nagy hangsúlyt fektetnek majd a gyerekek – fejtette ki Módos Márta, a diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus. A Bakony több szép és nevezetes táját bebarangolják, az utolsó napon pedig, terveik szerint, megnézik a cseszneki várban az István, a király című rockoperát. A petőfiseknek Somogyban néprajzi táboruk is lesz, ahol többek között lovagolhatnak, és az ottani néphagyományokkal is megismerkedhetnek a diákok.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indonéz különlegességek

Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg Sopronban, a Gyermek- és Ifjúsági Központban az indonéz… Tovább olvasom