Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Kijelölték az új városközpont helyét

Hivatalosan is kijelölte a kastélytól északkeleti irányban az új városközpont helyét a fertődi önkormányzat. A zöldmezős beruházás első kapavágására öt-nyolc év múlva kerülhet sor.

Módosították a fertődi települési rendezési tervet. Ennek eredményeképpen az önkormányzat jóváhagyta a kastély fogadóépületének elképzelését, másrészt hivatalosan is kijelölte a létrehozandó új városközpont helyét.

– Rendezési tervünk módosításához a kastélyhasznosítási koncepció ismeretére volt szükségünk, amelyre nyolc évet kellett várnunk – közölte Fülöp Géza polgármester. – Legnagyobb változás a kastély környékén lesz, ahol fogadóépület épül, továbbá a műemlékegyüttestől háromszáz méterre északkeletre új városközpontot hozunk létre.

Elképzeléseink szerint a zöldmezős beruházások során – néhány évtized alatt – igazi városrész születik, XXI. századi multifunkciós épületekkel, új utcákkal, más közterületekkel. Az első kapavágásra azonban legalább még öt-nyolc évet várni kell. Előttünk álló feladat a részletes koncepció megalkotása, a tervdokumentációk elkészítése, engedélyeztetése, megpályáztatása, s legfőképpen az induláshoz szükséges anyagi háttér megteremtése. A projekt több milliárd forintos költségű.

Újra a zene otthona lesz a Muzsikaház

Az új polgármesteri hivatal – és a városközpont – szükségességének előzményéről a polgármester elmondta: a kastély igényt tart az egykoron hozzájuk tartozott Muzsikaházra. Ott élt és alkotott Haydn is. Jelenleg a Muzsikaházban működik a polgármesteri hivatal, a zeneiskola, a könyvtár, kiállítóhelyiségek sora. A nevezetes épület néhány év múlva visszanyeri régi funkcióját, a zene otthonává lesz, hazai és nemzetközi kurzusokat rendeznek majd a falai között. A polgármesteri hivatal pedig átköltözik az új városközpontba.

Olvasóink írták

  • 2. miracle 2010. június 14. 11:31
    „Nem 8, hanem 8+8. Szánalmas.”
  • 1. c77 2010. június 12. 13:35
    „8-év? Nem semmi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fertőszéplaki tájházak infrastrukturális fejlesztése

A fertőszéplaki tájházak a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében mintegy 42 millió… Tovább olvasom