Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Kijátszott önkormányzat

Ismét fordulatot vett a Hotel Rózsadomb ügye. A soproni önkormányzat 2002 júliusában az RDMB Holding Kft.-nek eladta a szállodát, illetve az azt tulajdonló kft.-t. A vételárat azóta sem utalták át, viszont – információink szerint – február első napjaiban továbbadták az üzletrészt.
A soproni önkormányzat jogi bizottsága tegnap zárt ülésen tárgyalt a Hotel Rózsadomb-ügyről, amely a jelek szerint tovább bonyolódik és egyre kisebb az esély arra, hogy a város hozzájut a pénzéhez. Az ülésen jelen volt dr. Vida Mariann, a soproni önkormányzatot képviselő ügyvéd is, a bent elhangzottakról azonban nem szivárgott ki semmi.
A Kisalföld ugyanakkor megtudta, a Cégközlönyben március 13-án jelent meg az az értesítés, amely szerint az Ingatlanpart Ingatlanhasznosító, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. még februárban százszázalékos üzletrésztulajdont szerzett az RDMB Szállodafejlesztő Kft.-ben.

(Információnk szerint az Ingatlanpart és a korábbi vevő tulajdonosi köre egy személy kivételével megegyezik.) Nem elképzelhetetlen, hogy erről az állapotról (is) tárgyalt a jogi bizottság, hiszen a vevő előbb eladta a szállodát birtokló kft.-t, mint ahogy elállt az önkormányzattal kötött szerződéstől. Ez utóbbiról február 26-án értesítették Walter Dezső polgármestert. Az ügy rendkívül bonyolult és ellentmondásos. A vevők ugyanis március 4-én megjelentettek egy közleményt, mely szerint szüneteltetik a projekt fejlesztését és jogi lépéseket tesznek az eladóval – vagyis Sopron városával – szemben, mivel az önkormányzat nem biztosította a tehermentességet.

A jogi bizottság tegnap másfél óráig tárgyalt az egykori szállóról, illetve a legfrissebb fejleményekről. Az eredményről semmit nem árultak el üzleti titkokra hivatkozva. Wilfing Ferenc, az ügyben eljáró polgármesteri tanácsadó sem a tanácskozás előtt, sem pedig később nem volt hajlandó érdemi információt adni arról, mi is történt a zárt ajtók mögött. Dr. Vida Mariann sem nyilatkozott, gyors léptekkel távozott. Az ülést nem a bizottság vezetője, dr. Szekeres Csaba vezette, hanem – felkérésére – Abdai Géza bizottsági tag.

Abdai Géza a Kisalföld érdeklődésére csupán annyit közölt, a jogi bizottság ajánlásokat fogadott el a szerdai közgyűlés számára. A „kialakult helyzetről" tehát egyelőre mindenki hallgat. Abdai Géza szerint nem azért, mert valamiféle titok van a háttérben, hanem azért, nehogy az ellenérdekelt fél – még a közgyűlés döntése előtt – lépéselőnybe kerüljön.

Kapcsolódó cikkek >>

1,3 milliárd forint a Hotel Rózsadombért (2002-07-10) >>
A vevők még nem fizettek (2002-12-30) >>
Egyelőre még nincs üzlet (2002-07-02) >>
Eladható a hotel (2002-07-09) >>
Hotel Rózsadomb: milliárdos követelések (2003-03-05) >>
Méregtelenített a polgármester (2003-02-02) >>
Nem fogadják el a vevő kifogását (2003-03-06) >>
Nem magánügy (2003-01-19) >>
Pénz még nincs, de lesz (2003-01-07) >>
Rózsadomb: tőkeerős befektetők (2002-03-12) >>
Visszalép a vevő (2003-02-28) >>
Véget ért a Globex-ügy? (2002-07-12) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horgász-halász béke a Fertőn

Horgászok és halászok ősi villongásoktól sem mentes kapcsolatát békévé szeretné oldani a Fertő tó… Tovább olvasom